[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Zamula na niskich obrotach + lekko czasem szarp
ŁukaszK. - 29-07-2015, 15:47
Wiesz co staram się dotaknowywać co jakiś czas tak aby minimum jedna kreska była. Czasem nawet do rezerwy wyjezdze jak nie mam kiedy LPG zatankować
Ale nie wiem czy mozna mówic w moim przypadku o zwietrzeniu ..
[ Dodano: 09-09-2015, 17:01 ]
Dalej pozostal problem tej jazdy po dłużym postoju. mam kilka opcji ale nie jestem pewien czy to któraś z nich.
1. Do wymiany zostały mi cewki i moze w tym tyg uda mi sie to zrobić, ale jakby to były cewki to gaz jest bardziej wyczulony na iskre a jak sie przelaczy na LPG to by tez szarpalo a tu jak reka odjal.
2. wtryski? Zatankowalem jakis miesiac temu za 150zl i wyjezdzilem wszystko z dodatkiem jakiegoś do czyszczenia ale nie pomoglo..
3. pompa? Jak zgasze auto to słysze jakby no nie wiem bąbelki wedrowaly w jakims ukladzie (moze paliwa) ale nie wiem czy to normalne..
Generalnie dzieje sie tak:
odpaam auto po dluzym postoju, auto wchodzi na wyzsze obroty, pozniej schodzi do wlasciwych, jak gazuje na postoju to ok wszystko cacy moze czasem lekko delikatnie prawieniewyczuwalnie szarpnie ale to pewnie przez cewki. Wrzucam 1 puszczam sprzeglo i wtedy albo nie ma mocy, albo szarpie niemilosiernie przez 2-5 sekund po czym sie wkreca na obroty i jedzie, przy wyzszych biegach taks ie nie dzieje, ale jak zaraz znowu dojade do skrzyzowania to znowu tak fest przymula jakbym mu gazu nie dodawal i znowu po kilku sek sie jakby odblokuje i ciagnie..
[ Dodano: 11-09-2015, 22:31 ]
Cewki wymienione i to nie one.
Ale zauważyłem coś innego. Jak odpale i jak ruszam powoli to szarpie i dusi go ale delikatnie i efekt nie jest taki straszny ale jak dodam max gazu to dusi go strasznie. Tak jakby zalewalo go...
[ Dodano: 20-10-2015, 17:34 ]
Zamulania w zasadzie już nie ma takiego jeżeli chodzi o jazde normalna z ruszaniem po nocy jeszcze jest.
Ale ostatnio mam inny objaw, że jak sie nagrzeje to telepie silnikiem. Denerwujące to jest bo jakby slychac ze pracuje rowno ale szarpie nim. Nie zawsze ale w 80% przypadków tak jest.
To może być EGR lub krokowiec do czyszczenia??
Czy coś jeszcze?
Thx
Marcino - 21-10-2015, 08:41
komarsnk napisał/a: | ŁukaszK., to może być zwietrzałe paliwo znam temat mając LPG. Kiedy ostatni raz tankowałeś Pb? |
Nie ma takiej możliwości zeby zwietrzało..... ja tankowałem w kwietniu całe 20l PB i dopiero we wrześniu 15L i nic się nie dzieje, całe lato i upały, nie mam orygnalnego korka nawet, przejechane w tym czasie 5kkm. Generalnie ostani raz większe tankowanie PB gallant widział chyba w 2008r jak jechałem do Chorwacji nim.
ŁukaszK. - 24-10-2015, 00:29
Dzisiaj wyczyściłem krokowca, egr i przepustnice.
przynajmniej jak narazie nie drga juz na wolnych po rozgrzaniu. Pracuje baaardzo równo. Sprawdze jeszcze jak jest z z jazdą po dłuższym postoju bo w sumie to będzie sotatnia rzecz z jaka walcze
A kto moze to czyszczenie pomoże
|
|
|