Nasze Miśki - Lancer sportback 2009 1.8 4B10
tyku - 20-08-2015, 11:39
Golotheman napisał/a: | Ale jak narazie czekam na dalsze sugestie, co w tych autkach może się dziać. Jakieś charakterystyczne usterki, etc. | Do września jeszcze trochę czasu, możesz się zapoznać z działem [07-XX]Lancer CYxA : http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=48
Golotheman - 20-08-2015, 13:03
tyku, to nie chodzi o to, że idę na łatwiznę, bo naprawde solidnie przeglądnąłem forum. Po prostu subiektywne oceny zainteresowanych użytkowników są czasem na wagę złota A wiem, że zadowoleni nigdy nie użalają się i raczej siedzą cicho tylko marudy zawsze dają opinie i zazwyczaj negatywne i daje to krzywy obraz całości.
I tak szczerze - jakbym miał się sugerować wszystkimi wpisami o tym aucie w linku, który podałeś, to nie brałbym go bo - klima, elektryka, silnik źle pracuje, wypalają się zawory bez gazu nawet przy 97tys, falujące obroty, zawieszenie stuka, skrzynia pada, etc etc... nie prawdaż?
mkm - 20-08-2015, 15:13
Golotheman napisał/a: |
Ale jak narazie czekam na dalsze sugestie, co w tych autkach może się dziać. Jakieś charakterystyczne usterki, etc. |
Czytaj Forum - dział tego modelu
Dużo tych usterek nie znajdziesz
Lucas123w - 20-08-2015, 22:10
Usterki chrobotanie podczas skręcania parkingowego od syfu z ulic, kolejne to jak mało się jeździ zawieszenie z tyłu potrafi zachrobotać. Przy bardziej agresywnej jeździe klocki i tarcze do wymiany po ok 40 tyś.
To na tyle z moich obserwacji auta, po za tym tylko lać benzynę i wymieniać olej i filtry.
Mojemu leci 4 rok, nic po za hamulcami i usunięciem chrobotania nic nie dolega, przebieg 48 tyś.
Golotheman - 21-08-2015, 05:55
Lucas123w, no i super dzieki za opinie
douglas - 13-09-2015, 00:17
Wziąłeś tego Miśka w końcu? Można wiedzieć jaka cena za niego była?
Golotheman - 16-09-2015, 20:33
Szanowny kolego douglas, tak jak pisalem chwile wczesniej w tym wątku, auto powinienem miec na poczatku pazdziernika. Jak tylko je zdobędę, pochwalę się czym prędzej.
Co do ceny, oficjalna 30tys, mniej oficjalna 20tys- tak jak mowilem- biore od rodziny. Moze uda sie w naturze
douglas - 16-09-2015, 23:13
Golotheman napisał/a: | Szanowny kolego douglas, tak jak pisalem chwile wczesniej w tym wątku, auto powinienem miec na poczatku pazdziernika. Jak tylko je zdobędę, pochwalę się czym prędzej.
Co do ceny, oficjalna 30tys, mniej oficjalna 20tys- tak jak mowilem- biore od rodziny. Moze uda sie w naturze |
To faktycznie, ja bym się nawet nie zastanawiał Tylko błagam. nie rób mu krzywdy i nie gazuj go Uszanowanko
Golotheman - 17-09-2015, 07:46
Z chęcią pojeździłbym sobie na benzynce... tylko podjechac, nalać i rura. Żeby nie pitolić się z regulacją szklanek itp. Ale jak już jeden kolega napisał, wypaliło mu zawory zaraz przed kontrolą na benzynie, więc ja już w nic nie wierzę. Jak będzie dobrze zrobiona instalka, to skład mieszanki będzie jak na benzynie.
Możemy zrobić inaczej - z chęcią przyjmę dofinansowanie do benki, douglas, jeśli tylko tak bardzo Ci zależy na tym, by mój misiek nie miał "gazów"
A tak na chłodno. Myślę, że miesiąc pojeżdżę na PB, zobaczę ile w ogóle pali pod moją nogą, bo ibiza mi pali w mieście 6,5-8,5 LPG, jazda mieszana. Zatem jest o co się bić. A ma to być też auto na trasy, więc myślę, że w końcu się zdecyduję na ten gaz, bo jak dojdą dzieci, to wypady będą częstsze to i koszty wzrosną. Uszanowanko
juar_78 - 17-09-2015, 15:23
douglas napisał/a: | Golotheman napisał/a: | Szanowny kolego douglas, tak jak pisalem chwile wczesniej w tym wątku, auto powinienem miec na poczatku pazdziernika. Jak tylko je zdobędę, pochwalę się czym prędzej.
Co do ceny, oficjalna 30tys, mniej oficjalna 20tys- tak jak mowilem- biore od rodziny. Moze uda sie w naturze |
To faktycznie, ja bym się nawet nie zastanawiał Tylko błagam. nie rób mu krzywdy i nie gazuj go Uszanowanko |
Krzywdę od razu. Moja Carisma 1.6 miała najechane 95 tys. km na LPG a przebieg końcowy przy sprzedaży to prawie 250 tys. km. Kondycja silnika wyśmienita.
RalfPi - 17-09-2015, 17:21
Golotheman napisał/a: | . Myślę, że miesiąc pojeżdżę na PB, zobaczę ile w ogóle pali pod moją nogą, bo ibiza mi pali w mieście 6,5-8,5 LPG, jazda mieszana. |
Pojeździsz tydzień i zamontujesz gaz (Jak porównasz koszty Ibiza vs Lancer).
Powodzenia!
Golotheman - 24-09-2015, 07:31
RalfPi, chciałbym być takim optymistą, jak Ty a w kwestiach mechanicznych i dzisiejszej jakości za dużo widziałem, żeby się tak cieszyć Lancer jest fajnym autkiem, ma prawie tak precyzyjne prowadzenie jak ibiza no i więcej mocy. Ale sprawa tych szklanek śni mi się po nocach ;p A decyduję się na to autko, bo choćbym miał wsadzić w niego 10tys, to i tak mi się opłaci, bo jest pewne i w dobrej cenie (trwają obecnie rozmowy, czy mi rodzinka nie zrobi darowizny ;p )
RalfPi - 25-09-2015, 09:32
Golotheman napisał/a: | RalfPi, chciałbym być takim optymistą, jak Ty |
Nie lękajcie się (jak to powiedział Święty naszych czasów i trener Kozłowski).
Zobacz z jakimi przebiegami Niemcy sprzedają swoje 3-5 letnie furki (hitem jest bodajże 3 letnia Insignia 2.0 CDTI w automacie z 400kkm przebiegu) i będziesz wiedział, że Mitsubishi musi te 200kkm zjeździć bez zasadniczych problemów.
tyku - 25-09-2015, 10:19
RalfPi napisał/a: | że Mitsubishi musi te 200kkm zjeździć bez zasadniczych problemów. |
Bez dopalacza tj. LPG
RalfPi - 25-09-2015, 11:49
tyku napisał/a: | RalfPi napisał/a: | że Mitsubishi musi te 200kkm zjeździć bez zasadniczych problemów. |
Bez dopalacza tj. LPG |
Sprzedawać tu nie można ale zakładać się mam nadzieję, że tak
Stawiam 3 złamane denary, że Lancer przeżyje 200kkm zasialny propanem i butanem. W czwartek wyjeżdżam do pracy do Niemiec, więc te kolejne 100kkm pewno szybko wykręcę.
|
|
|