Outlander II GEN Techniczne - [II 3.0 V6] Klekotanie - przękręcona panewka - Problem :(
Hubeeert - 10-09-2015, 09:28
andrzejGb napisał/a: | wymieniali w ASO / pasek napinacze i siłownik |
Była zmiana napinacza. Możliwe, że założyli ten "stary" model. Jeżeli znajdziesz fakturę podaj mi nr częsci to sprawdzę.
andrzejGb - 14-09-2015, 22:50
Hubeeert napisał/a: | andrzejGb napisał/a: | wymieniali w ASO / pasek napinacze i siłownik |
Była zmiana napinacza. Możliwe, że założyli ten "stary" model. Jeżeli znajdziesz fakturę podaj mi nr częsci to sprawdzę. |
Nie wiem czy znajdę i czy w ogóle były numery części na fakturze.
Marasko - 23-09-2015, 15:02
Diagnoza była trafiona. Obrócona panewka.
Wał korbowy do szlifu, i parę rzeczy do wymiany, panewki, korbowód, uszczelki.
Czy producent przewidział szlifowanie wału w tym modelu, biorąc pod uwagę że są dostępne(także w polskich serwisach) nad wymiarowe panewki? Zna ktoś odpowiedz na to pytanie?
Czy posiada ktoś manual z dokładnymi wymiarami wału korbowego i panewek? Jest coś takiego w sieci, a może ma ktoś u siebie na kompie?
Bartek - 24-09-2015, 09:15
Do 3.0 to chyba tylko to: http://www.e-elektron.pl/...landerIIUSA.htm
mar24cin - 01-09-2016, 12:32
Marasko napisał/a: | Diagnoza była trafiona. Obrócona panewka.
Wał korbowy do szlifu, i parę rzeczy do wymiany, panewki, korbowód, uszczelki.
Czy producent przewidział szlifowanie wału w tym modelu, biorąc pod uwagę że są dostępne(także w polskich serwisach) nad wymiarowe panewki? Zna ktoś odpowiedz na to pytanie?
Czy posiada ktoś manual z dokładnymi wymiarami wału korbowego i panewek? Jest coś takiego w sieci, a może ma ktoś u siebie na kompie? |
Witam, czy udało się naprawić auto? Mam ten sam problem niestety.
kazik70 - 28-12-2018, 09:24
Do ludzi którym obróciło panewkę, jaki olej stosowaliście? Każdy leje co innego, od 0w20 do 5w40, ciężko dojść ładu.
Może tu jest przyczyna?
Jak długo był w waszych rączkach? Jak często interwały wymiany oleju? Jaki był koszt remontu?
U mnie 103k mil przejechane, odpukać na razie jeździ jak szatan.
jurellas - 31-12-2018, 22:25
Zadzwoń do warsztatu mitsu w Mikołowie. Myślę że zna odpowiedź bo 3 lata temu polecał mi tylko ten motor. /Wojtek Adamus syn,ojciec od 70 lat tylko mitsu/
rezon - 01-01-2019, 00:38
kazik70 napisał/a: | Do ludzi którym obróciło panewkę, jaki olej stosowaliście? | to wina konstrukcji, a nie oleju. Niewłaściwym olejem możesz zatrzeć turbinę, a nie silnik w normalnej pracy.
kazik70 - 03-01-2019, 10:37
Wiesz co widziałem kilka sztuk na aukcjach w stanach modeli z przebiegami ok 300tys mil, więc nie jest to kwestia konstrukcyjna a eksploatacyjna.
|
|
|