Chcę Kupić 3000GT/GTO - Oferty allegro / otomoto / olx
milo - 09-01-2016, 13:06
Paweł1985 napisał/a: | Z tego co się orientuję to w Japonii były silniki 280 konne a nie 300. |
Mitsubishi GTO 280 KM twin turbo
Mitsubishi 3000 GT VR4 300 KM twin turbo
Pozniejsze miałyVR4 320 KM twin turbo
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_GTO
kosirk91 - 20-01-2016, 22:59
Czyli mówicie że za autkiem szkoda drogi jechać?? był ktoś z Was może oglądać
http://olx.pl/oferta/mits...html#001fcd2bc6
prezes3000gt - 02-02-2016, 20:33 Temat postu: Re: 300 KM z Japonii?
Paweł1985 napisał/a: | Witam. Mam pytanie odnośnie tego ogłoszenia - http://olx.pl/oferta/mits...tml#2af6f71408.
Właściciel pisze, że auto jest Japońskie z mocą 300 KM. Z tego co się orientuję to w Japonii były silniki 280 konne a nie 300. Według was ktoś dołożył mocy czy właściciel sprzedaje Anglika?
Czy uważacie, że auto jest warte uwagi? Dzwoniłem w sprawie "miska" i wszystko działa według właściciela po za centralnym zamkiem na jednych drzwiach i świecącą się kontrolką od trakcji. |
Powiem tak, mam miśka 8 lat kupiłem go od "mafi" skatowanego , ale warto było, co roku uszlachetniam go na tyle na ile mnie stać. Misiek nienarzeka, jest zadowolony, ja jeszcze bardziej! i pewnie nigdy go niesprzedam... mam 3 garaże 4 auta w tym miśka który nie widział nigdy śniegu , zato lato uwielbia:) i naprawdę za 7 koła to jakbym nie musiał zainwestować teraz ...to kupiłbym po to żeby go porobić i sprzedać... choć ...jest opcja że mógłbym jego też nie sprzedać. pozdrawiam.
Adamn - 08-02-2016, 10:08
Panowie,
Bardzo proszę o fachowe oględziny internetowe:
http://allegro.pl/mitsubi...5971798521.html
Co myślicie? Samochód od handlarza, więc ryzyko 100%.
Drakul - 08-02-2016, 19:23
Witam. Więc tak: niskie ciśnienie oleju na ciepłym silniku, patrząc na cenę samochód musiał kosztować handlarza stosunkowo niewiele. Trzeba odjąć opłaty plus jego zarobek i wyjdzie wartość, której suma raczej nie jest wyznacznikiem dobrego stanu w chwili, kiedy na niego trafił. Samochód ma za mały akumulator, pewnie kupiony oby się toczył, ponieważ tak jest taniej. Mi jeszcze nie podoba się brak zdjęcia zegarów, przypuszczam, że świeci się Check Engine i Anti-Lock jak na ten rocznik przystało, a może i nie, gdyż handlarze uwielbiają wyciągać z nich żarówki. Dobrze widać, że plastiki za bocznymi szybami i listwy pod nimi są maźnięte tym samym lakierem co reszta nadwozia. Z tyłu również brak szarego napisu 3000GT VR-4 (dobrze że chociaż zlitowali się nad plastikiem dookoła tylnej rejestracji), z przodu matowe przetłoczenie między kierunkowskazami w tym egzemplarzu nie jest matowe, więc samochód jest lakierowany w całości. Nie mogę się dopatrzyć, czy w rejonie gniazda tylnej wycieraczki też został pomalowany. Tam często matowieje plastik aż do dachu i jak już lakierują to wszystko jak leci. Mój 3S ma podobny przebieg a skóra wygląda o wiele lepiej, ale to zależy również od użytkowania, więc się nie upieram. Wersja usa nie powinna chyba mieć kierunkowskazów na błotnikach, więc istnieje możliwość, że są wymienione z obu stron. Końcówki wydechu oryginalne, ale brudne w środku. Misiek nie wygląda na przekładkę z anglika, których pełno na aukcjach. Od wartości liczonej na początku należy odjąć też lakier i felgi. Może ktoś jeszcze się wypowie, bo ja zawsze piszę najczarniejsze scenariusze. Jak zwykle w przypadku 3/S - zakup to kwestia akceptacji wad i domniemanej przewagi zalet. Podsumowując - w tej cenie można kupić zadbanego SLa, a TT będzie do inwestycji.
Adamn - 09-02-2016, 00:10
Dzięki za pomoc. Dokładnie o coś takiego mi chodzilo
Jednym słowem na jeżdżącego VR-4 trzeba wydać te 40 tysięcy. Rozumiem, dalej czekam na cud.
Bartekkita - 09-02-2016, 22:14
Adamn, jak chcesz mogę spróbować go obejrzeć dla Ciebie. Mam miernik lakieru to mogę pomierzyć dodatkowo.
Adamn - 09-02-2016, 22:27
We czwartek będę we Wrocławiu. Około 16.30 mógłbym tam podjechać i obejrzeć razem to cudo. Będę wdzięczny za fachową pomoc . Pasowało by Ci?
Pozdrawiam!
Bartekkita - 10-02-2016, 00:15
Adamn, pw
Drakul - 10-02-2016, 01:37
Panowie - podzielcie się wrażeniami i cyknijcie jakieś foty odkrytych patentów. Jestem ciekaw jakie TT można nabyć za tę kwotę. Zwróćcie uwagę, czy na zapłonie świecą się wszystkie kontrolki: SRS, Anti-Lock, Check Engine jak również od ECSa - Sport i Tour, zdaje się że w TT jest jeszcze 4WS OIL i kontrolka aktywnego wydechu. W każdym razie powodzenia.
Adamn - 10-02-2016, 03:13
Postaramy się
milo - 12-02-2016, 20:59
Adamn napisał/a: | Postaramy się |
Jak oględziny
Drakul - 12-02-2016, 21:02
Widzę, że nie tylko ja czekam.
Adamn - 13-02-2016, 09:03
Okazało się, że gościa nie ma - wyjechał na urlop (nie wiadomo po co jest aukcja w takim razie . Oględziny przełożone na przyszły tydzień.
Drakul - 13-02-2016, 14:09
Miałem identyczną sytuację, również we Wrocławiu. Chciałem podjechać obejrzeć CL500 C215, byłem w okolicy, kasę już miałem bo autko było przepiękne. Dzwonię a typ mówi mi, że w tym momencie wyjeżdża na urlop, jak się go spytałem po co ogłoszenie to zmienił temat i nawet nie zaproponował innego terminu. Może czekał na chęć wpłaty zaliczki z mojej strony, a auta na prawdę nie było... Oby Wam się powiodło.
|
|
|