LPG - Chcę założyć gaz do 2.5 V6
Marcino - 17-03-2007, 20:46
Kolega ma blosa w 323F.... nie narzeka, samochód ładnie ciągnie i nie dusi sie, na benzynie też go mikser gazu nie dławi. Załozył soebie sam i wyregulowął jak trzeba.
Pozdrawiam
Anonymous - 29-03-2007, 10:49
A do 2.0 lirowego silnika też ma być taka droga instalacja??Bo zkładając tą za ponad 5 tyś.to za jakieś 6 lat mi się zwróci!
Anonymous - 29-03-2007, 21:46
Panowie założyłem dzisiaj blosa na obwodnicy na benzynie można powiedzieć spokojnie osiąga 230km/h przy mikserze na benzynie coś koło 200-205km/h tak na benzynie
a na gazie szybko wchodzi na obroty do 100km/h mam w 11,30s +- 1s może być błąd
lepiej się zbiera w każdym zakresie obrotów jednak podczas jazdy na obwodnicy jak przełączyłem na gaz popipcyło się coś i musiałem znowu przełączyć na benzynę
Podjechałem do gaziarza ustawił mi na analizatorze spalin i usunął usterkę nie było masy tzn na dołkach drgała i fixowała centralka gazu. potem już nie było gdzie sprawdzić bo kurde korki ale jazda zaczyna być przyjemna jutro spróbuję jak będę jechał do pracy to napiszę ile pójdzie na gazie ale przyspieszenie jednak ma dużo lepsze na blosie niż na mixerze
Aha jeszcze jedno jak będzie za mały parownik bo jest do silnika o mocy 140kw to gość ma parownik o nazwie super do silników od 140 kw cena 350zł
Anonymous - 30-03-2007, 14:55
DO 3,0 V6 od razu miał być reduktor o zwiększonym wydatku lub dwa i do tego jeszcze wszystkie przewody LPG miedź 8mm
PS. Macie fajny zamek w Wojniczu, polecam wszystkim zwiedzanie
Anonymous - 21-04-2007, 18:58 Temat postu: godula Godula tam robilem zalozylem 4 generacje i spoko schowali mi wszystko pod pokrywe silnika dziala bezblednie pozdro a wojnicz spoko w miare ale wpadnij do debna zamek jeszcze lepszy i tam mieszkam
jacekwa - 17-05-2011, 21:07
Tomas79 napisał/a: | Prinsa odradzam - słąbo rozwinięta siec serwisowa i do tego drogie przeglądy pompy paliwa.
Polecam Stag 300
lub sekwencję Tartarini Auto |
Kolego sorki że w tym temacie, ja mam princa i o jakie przeglądy pompy paliwa chodzi bo chyba nigdy tego nie robiłem.
PIOTR_FOTO - 03-08-2011, 22:09
Witam. Podłączę sie, bo również szukam dobrej instalacji do Gala V6. Za instalację STAG 300 najnowszy, wtryski Vatlek-jakieś najlepsze i reduktor Tomasetti lub KME Silver powiedzieli 2500 zł a za zestaw Sterownik Valtec (choć o takim nie słyszałem), wtryski OMVL Reg i reduktor Zavoli S lub Gurtner w innym zxakładzie powiedzieli 3500 zł. Czy komponenty tego drugiego zestawu mogą być aż tyle droższe? Który zestaw lepszy będzie do Galanta?
Anonymous - 04-08-2011, 02:44
PIOTR_FOTO, zapytaj w tym warsztacie ile krzykną za zestaw w stylu stag300, wtryski magicjet/ albo hana/, i reduktor magic3/ scorpion gt/ kme silver (ten ostatni trochę nie wyrabia powyżej 6,5 tys obrotów, a pozostałe 2 potrafią mieć wady seryjne ale ogólnie są ok)
wtryski valtek znane jako najawaryjniejsze a nie najlepsze... no ale różne są opinie....
PIOTR_FOTO - 04-08-2011, 07:32
W tym pierwszym zakładzie powiedzieli żeby zakładać to co mają bo jak nie będzie chodzić moja opcja to oni nie biorą za to odpowiedzialności. Także pozostaje mi ten drugi droższy zakład, zobaczymy. Lepiej na początku więcej zapłacić niż się później męczyć.
Tomek - 04-08-2011, 07:39
PIOTR_FOTO napisał/a: | W tym pierwszym zakładzie powiedzieli żeby zakładać to co mają bo jak nie będzie chodzić moja opcja to oni nie biorą za to odpowiedzialności. |
po prostu odpusc sobie tego typu fachowcow
PIOTR_FOTO napisał/a: | Także pozostaje mi ten drugi droższy zakład, zobaczymy. Lepiej na początku więcej zapłacić niż się później męczyć. |
dokladnie
sampler - 04-08-2011, 08:26
PIOTR_FOTO napisał/a: | W tym pierwszym zakładzie powiedzieli żeby zakładać to co mają bo jak nie będzie chodzić moja opcja to oni nie biorą za to odpowiedzialności. Także pozostaje mi ten drugi droższy zakład, zobaczymy. Lepiej na początku więcej zapłacić niż się później męczyć. |
to zapytaj sie ich co zrobia gdy ich zestaw nie bedzie dzialac. Z tego co piszesz to zestaw jest ubogi i nie bedzie dzialal tak jak nalezy
KaWu - 04-08-2011, 08:57
PIOTR_FOTO napisał/a: | Za instalację STAG 300 najnowszy |
Premium Nie ma sensu w galu go wkładać bo nie wykorzystasz.
PIOTR_FOTO napisał/a: | reduktor Tomasetti |
Będzie za słaby.
PIOTR_FOTO napisał/a: | powiedzieli 2500 zł |
Zastanów się: sterownik chcą niby najlepszy a i tak go nie wykorzystasz. Reduktor za słaby ... Więc odpuść ich sobie.
PIOTR_FOTO - 04-08-2011, 22:06
Dzięki za odpowiedzi. Dzisiaj byłem w tym "droższym" zakładzie. Po konsultacji zaproponowali mi instalację na sterowniku V-TEC, wtryskach OMVL Reg oraz reduktorze VR tylko nie pamiętam typu. Wszystko rzekomo ma być doregulowane na biegu jałowym oraz pod obciążeniem aż do odcinki. Za całość powiedzieli ok. 3500 zł. Nie zapytałem tylko czy się nie będzie palił CHECK i czy będzie działał tempomat-bo mojemu koledze na LPG nie działa.
wojtas - 04-08-2011, 23:13
Znajdź gazownika który założy tobie podzespoły o których pisali poprzednicy, a będziesz zadowolony. Stag 300, Hana 2000 niebieskie, wydajny reduktor i będziesz śmiał się z diesel-ów.
PIOTR_FOTO - 05-08-2011, 00:23
Problem jest taki, że kiedy ja chcę wybrać podzespoły to mówią że może bć problem z regulacją itp. i ogólnie jakoś ci gazownicy są niechętni do tego aby zmienić coś. Rozmawiałem dzisiaj jeszcze z jednym który ma dosyć dobrą opinię - proponuję mi instalację firmową KME na reduktorze GOLD za 2400 zł. Dodam, że do ceny nie przywiązuję dużej wagi-zależy mi na jakości.
|
|
|