To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxW] Projekt in-dash Android w Galancie

Ethylowy - 01-10-2015, 13:58

komarsnk napisał/a:
Widać, że ten nexus jest trochę za mały do naszej konsoli.

To co ja mam na zdjęciach, to nie nexus ;) tylko chińczyk do przymiarki.

komarsnk - 01-10-2015, 14:34

Ethylowy napisał/a:
komarsnk napisał/a:
Widać, że ten nexus jest trochę za mały do naszej konsoli.

To co ja mam na zdjęciach, to nie nexus ;) tylko chińczyk do przymiarki.

Coś mi się ubździło, że to nexus :) A, że tylko przymiarka to wiem :)

Ethylowy - 01-10-2015, 16:16

Jak dobrze pójdzie, to dzisiaj już przymierzę Nexusa ;)

[ Dodano: 23-10-2015, 12:24 ]
Z racji ograniczonego czasu, jaki obecnie mogę przeznaczyć na rzeźbienie, zająłem się launcherkiem w tablecie.

Poniżej filmik z efektem ;)
KLIK!

[ Dodano: 24-10-2015, 20:29 ]
Kupione!

LEPAI

Stówa - 25-10-2015, 08:33

No trzeba przyznać, że wygląda to rewelacyjnie! Sam marzyłem o tablecie do swojego Gala, ale jak widzę ile z tym kombinowania to chyba sobie kupię jakieś 2Din, ale podziwiam kolegę! Czekam na końcowy efekt!
Ethylowy - 08-11-2015, 19:34

Kilka nowych fotek ;) chociaż idzie strasznie powoli.

Wycięty "otwór awaryjny" na wypadek, gdyby się skubany przyblokował ;)

No i pozostałe zdjęcia z prawie gotowej konsoli już w kolorze (obecną też mam serbrną).

Zasilanie taba też już mam ;)

Jutro powinna dotrzeć paczka ze wzmacniaczem (póki co koszta są satysfakcjonujące, nie przekroczyłem jeszcze 500 zł)

[ Dodano: 30-03-2016, 12:09 ]
Trochę czasu już minęło, temat trochę się zakurzył, a ja jeżdżę już radośnie z konsolką z Nexusa.

Gdyby ktoś był zainteresowany, i chętny, żeby samemu wyrzeźbić coś takiego, mogę udostępnić krótki tutorial i podzielić się kilkoma uwagami z procesu rzeźby ^^

Po krótce wygląda to tak :

a działa tak:
YOUTUBE

anwi - 30-03-2016, 14:18

którego masz nexusa?
Ethylowy - 30-03-2016, 14:20

anwi napisał/a:
którego masz nexusa?

Nexus 7 2012

anwi - 07-04-2016, 16:00

Czyli jedynkę tak jak u mnie, jaki masz tam soft wrzucony? pod usb można huba i np podłączyć pen-a modem LTE itp? i jak z ładowaniem i odpalaniem tego? timur jakieś softy robił ale do końca nie miałem czasu tym się zająć.

pozdr
AW

Ethylowy - 07-04-2016, 16:37

anwi napisał/a:
pod usb można huba i np podłączyć pen-a modem LTE itp?

Można ;) ale daje ostro po dupie jeśli chodzi o ładowanie, i hub musiał by mieć własne zasilanie. Bardziej opłacalne jest udostępnianie przez router 3g, mniejsza prądożerność, i nie uderza tak mocno w żywotność baterii (bo ładujesz baterię w tablecie, z którego po OTG jest zasilany modem).

anwi napisał/a:
i jak z ładowaniem i odpalaniem tego?

Ładowanie kablem dual-power, ładuje się dość szybko po włączeniu trybu fast charge. U mnie kabel dual-power jest podpięty do ładowarki z prądem wyjściowym 2.1 ampera. Im więcej tym lepiej ;) myślałem, czy nie podłączyć tam ładowarki 3.1 (2.1A na jednym gnieździe i 1A na drugim), ale okazuje się, że 2.1A w zupełności wystarcza przy odpowiednim ustawieniu tabletu.
Odpala się po przekręceniu stacyjki, a usypia po zgaszeniu silnika. Czyli w zależności od tego czy ma czy nie ma napięcia na porcie USB.

anwi napisał/a:
timur jakieś softy robił ale do końca nie miałem czasu tym się zająć.

Właśnie korzystam z USB-Rom'a z kernelem od Timura.

anwi - 07-04-2016, 16:59

dobra, przyznam wybiłem się trochę i mało co pamiętam, jak możesz podrzuć mi linka jaki kabel do ładowania i podłączenia huba , albo jakiś schemacik to może w końcu dokończę to u siebie:)

pozdr
AW

Ethylowy - 07-04-2016, 17:45

Ja korzystałem z takich części :

Dwa porty męskie (do ładowary) i jedeń żeński (do OTG).

OTG z Aliexpress (końcówka 90stopni)

Aliexpress.com

Kabel dual-power zarabiał mi kumpel z dwóch innych kabli USB, trzeba tylko odpowiednio je przyciąć i polutować. Jakbyś chciał, to mam jeszcze jeden taki, już zarobiony. Z tym tylko, że nie sprawdzałem, czy działa (^_^).
Co do ładowarki samochodowej to masz link do Agito.pl - wersja 3.1 ampera, ale można też, tak jak pisałem wcześniej, wsadzić 2.1A i spokojnie da radę.

Zasilanie mam podciągnięte z kostki ISO radia (dolutowane dodatkowe gniazdo zapalniczki w która wpięta jest ładowarka i kabel USB dual-power'owy).
AUX mam podciągnięty do radia, przy użyciu kabla HAMA - kabelek

Finalnie zrezygnowałem z użycia wzamcniacza LEPAI, bo gówno nie działało tak jak chciałem (czyli wcale :D ), zamiast tego wsadzony jest jeszcze stary dobry JVC z czasów sprzed misiaka ;)

Jak chcesz, softa też jeszcze gdzieś na PieCu mam to mogę wrzucić na jakiegoś dropboxa z krótkim opisem, jak go ustawić tak, żeby banglało. Plus to, co jest u mnie, czyli layout ze znaczkiem Mitsu i info, jak to zrobić, żeby wyglądało podobnie jak jest u mnie.
Zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem ruchomego layoutu (tapety) ale nie wiem czy jest sens (będzie baterię mocniej młócić).

anwi - 07-04-2016, 19:20

Dobra OTG zamówione, resztę mam na miejscu. Soft jak byś wrzucił jakiś startowy czy nawet co używasz tez było by prościej, a tutorial możesz opisać na forum może ktoś się skusi:)

A nie wiesz czy ktoś robił kamerę cofania na tym?

Ethylowy - 07-04-2016, 19:31

anwi napisał/a:
A nie wiesz czy ktoś robił kamerę cofania na tym?

1:30 ;)
Youtube

są takie, które można podłączyć po Wi-Fi.
Ja osobiście nie próbowałem, ale zastanawiam się nad tym. Na Ali jest masa takich do kupienia, pytanie tylko jak z jakością.

anwi - 07-04-2016, 20:40

wygląda nieźle nawet bardzo nieźle, ale chyba wolał bym na USB wzbraniam się wszystkiego co po wifi:)
Ethylowy - 08-04-2016, 22:49

Tu zgodnie z zapowiedzią soft ;) Trzeba najpierw jednak władować custom recovery i root'a...

USB-ROM Nexus7 2012 GROUPER Wi-Fi

...i paczka z layoutami ;)
Car Dock

W razie dalszych pytań służę pomocą ;)