To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] AWARIA PREDKOSCIOMIERZA

Anonymous - 12-09-2007, 19:50

dzieki wielkie napewno mocowania nie ma bo zadnego zabezpieczenia tez nie ma sprobuje na silikon i zobacze/
MAłY - 10-12-2007, 19:45
Temat postu: czujnik prędkosci jazdy
mam pytanie, czy w analogowych(na linke) prędkościomierzach jest jakiś czujnik prędkości jazdy? taki własnie błąd odczytałem z komputera. a do tego zauważyłem, prędkość pokazywana przez licznik jest zawyżona. przy zwalnianiu wskazówka opada baardzo powoli i oszukuje nawet do ok 20km. Gdzie ewentualnie sie znajduje ten czujnik?
Pozdro

Robson86 - 10-12-2007, 20:47

MAłY napisał/a:
i oszukuje nawet do ok 20km

musisz miec cos nie tak z licznikiem bo jesli oszukuje to przy 100wce max 10km/h (ale to i tak jest skrajnosc) raczej wynik oscyluje w granicach 4-7km/h
Pozdroo

MAłY - 11-12-2007, 17:04

no własnie te 20km to jest bardzo duzo, tylko w czym moze tkwic problem i co chodzi z tym czujnikiem jazdy?
a..i dodam tyle,ze przejechane kilometry liczy bez żadnych zawyżen,tzn.ile przejade tyle pokazuje na liczniku

saphire - 11-12-2007, 17:37

Może ktoś zdejmował wskazówkę i teraz jest źle założona i zawyża...
MAłY - 14-12-2007, 20:57

Cytat:
Może ktoś zdejmował wskazówkę

całkiem możliwe, tego wykluczyc nie moge. będę musiał rozkrecic "dziada" i pooglądac troche to moze cos wynajde. tylko myslałem, ze to ma jakis zwiazek z tym czujnikiem prędkosci jazdy

Anonymous - 01-04-2008, 22:52
Temat postu: licznik
Witam mam takie pytanko czy jest możliwość założenia licznika elektronicznego zamiast analogowego i założenia tego napędu tzn prądniczki do elektronicznego licznika w skrzynie jest tam kostka do podłączenia tego czy po prostu nie ma takiej możliwości?chciałem sobie własnie założyć taki licznik bo reszta na moje powinna pasować tzn rozmieszczenie pinów w połączeniu licznika,bo w tym moim co mam w aucie to skacze sobie delikatnie wskazówka od prędkościomierza tak w zakresie 60-80 km/h ?
MAłY - 02-04-2008, 18:39

pewnie skacze dlatego ze linka jest luzna przy liczniku albo przy skrzyni. ale czy mozna podmienic zegary to z tego co pamietam co wyczytałem na forum to chyba nie. ale zeby sie upewnic to poszukaj na forum bo gdzies juz był taki temat