To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Outlandzior wrrrrr :D kle kle

promatti - 12-10-2015, 19:27

Fanty przyszły :D dzię-ku-je :D

Teraz rozkmina który kolor najlepiej będzie pasował :D i gdzie to nakleić :D

Bartekkita - 10-11-2015, 20:56

promatti, dopiero teraz znalazłem temat, gratuluję :)
promatti - 10-11-2015, 21:35

Bartekkita napisał/a:
promatti, dopiero teraz znalazłem temat, gratuluję :)

Dzieki Bartek. XD byłem na ostatnim spocie juz nim jutro tez będę jak sie odbędzie xD

promatti - 03-12-2015, 16:14

Hejo,

słuchajcie ludziska mam dwie sprawy i jakbyscie coś podpowiedzieli byłbym wdzięczny :D :

1. Ktoś wie jak skonfigurować zestaw hand free ?
słyszę jak ktoś do mnie mówi ale osoba po drugiej stronie nie słyszy mnie ;?

2. Ktoś aktualizował już może mapy na MMCS ?
znalazłem jakies mapy na stronach Japońskich Mitsubishi ściągnąłem i wrzuciłem ale zmienił mi się tylko system version :/ a mapy są nadal stare. Wszyscy mówią idź zapłać w serwisie ale skoro sa one na oficjalnych stronach do pobrania za darmo tylko instalacje trzebe dokonac na własna rękę to dlaczego mam w serwisice płacic 1000zł czy na lewo 400zł

promatti - 23-12-2015, 07:56

Cytat:
1. Ktoś wie jak skonfigurować zestaw hand free ?
słyszę jak ktoś do mnie mówi ale osoba po drugiej stronie nie słyszy mnie ;?

Drogą dedukcji doszedłem do wniosku, że skoro wszystko po bluetooth działa z wyjątkiem tego, że rozmówca mnie nie slyszy to może mikrofon jest trachnięty! I tak wedlug internetów znajduje się on w podsufitce między światełkami a przyciekiem szyberdachu, jednakże po wyjęciu panela nic tam nie znalazłem.

I pytanie czy wiecie gdzie ten mikrofon powinien się znajdować faktycznie?

Cytat:
2. Ktoś aktualizował już może mapy na MMCS ?
znalazłem jakies mapy na stronach Japońskich Mitsubishi ściągnąłem i wrzuciłem ale zmienił mi się tylko system version :/ a mapy są nadal stare. Wszyscy mówią idź zapłać w serwisie ale skoro sa one na oficjalnych stronach do pobrania za darmo tylko instalacje trzebe dokonac na własna rękę to dlaczego mam w serwisice płacic 1000zł czy na lewo 400zł

a tu bez zmian. :D

W między czasie Bartkowi udało się znaleźć ten podwyższony poziom hałasu, teraz jest już normalnie i znacznie ciszej :D

promatti - 11-03-2016, 10:42

Hands Free System - okazało się że mikrofon jest uszkodzony i muszę zakupić nowy :) 178zł

Deejay Wymienił mi dzięki Wielkie jeszcze raz Bartek :) :
Olej:

Filtr:

Wymiana oleju przyczyniła sie znacznie do pracy silnika jest lepiej :) i odnotowałem tez lepsze spalanie, w trasie udało mi się zejsc litr mniej, czy te wymiany mogły mieć wpływ?

mkm - 12-03-2016, 16:14

Oczywiście, że tak.
Jakość i świeżość filtra powietrza/oleju/paliwa ma kolosalny wpływ.
Nawet różnice w mocy zaobserwujesz przed/po serwisie :wink: (potwierdzone na hamowni - przyrost rzędu 1,5KM, ale jednak przyrost :D )

lobuzek - 16-03-2016, 20:21

Zgadzam się. Ja regularnie zmieniam filtry i olej co 10 000 km i po ostatniej zmianie filtr powietrza był "odrobinę przykurzony", pewnie niejeden by taki chapnął z pocałowaniem ręki. Efekt po zmianie znakomity, auto śmiga aż miło.
Nie wyobrażam sobie jak można bez wymiany jeździć 30 bądź 60 kkm. Tak jakby cały czas z kneblem łazić.

promatti - 22-04-2016, 22:14

Drobne usterki które miałem wcześniej czyli:

Niedziałające spryskiwacze lamp - bezpiecznik wymieniony i śmiga pięknie.
Płyn niedocierający na tylną szybę - wentylek się wypiął.

Za wszystko dziękuję Deejay :D !

Z obecnych usterek zostało mi tylko zakupienie mikrofonu i jego zamontowanie do Hands Free i auto jak fabrycznie nowe :)

A Dzisiaj z Bartkiem trochę testowaliśmy MOTIP GUMA Folia w sprayu i po niecałych 2 godzinach zabawy:

z takiego stanu

Przeszliśmy do takiego:

Cel modu ma zabezpieczyć felgi przed nadchodzącą zabawą na Family Adventure 4x4. Efekt można ocenić spokojnie na 5, bo zaskoczyło nas jak szybko to wyschło i że nie widać że na feldze jest taki wynalazek, a przed wszystkim czas w jakim to zrobiliśmy. Samo malowanie trwało z 15-20 min, reszta czasu to czyszczenie felg i obklejanie taśmą :)

deejay - 22-04-2016, 22:16

promatti napisał/a:
reszta czasu to czyszczenie felg i obklejanie taśmą :)

Czyli łącznie 1.30h :P

rawisowski - 01-05-2016, 17:59

Witam
Mam pytanie: czy można malować przed założeniem opon.
Czy zakładanie nie zniszczy tej foli ?

promatti - 19-10-2016, 10:41

Auto zostało sprzedane w weekend. Poproszę o zamknięcie tematu :(