Nasze Miśki - Outlandzior wrrrrr :D kle kle
promatti - 12-10-2015, 19:27
Fanty przyszły dzię-ku-je
Teraz rozkmina który kolor najlepiej będzie pasował i gdzie to nakleić
Bartekkita - 10-11-2015, 20:56
promatti, dopiero teraz znalazłem temat, gratuluję
promatti - 10-11-2015, 21:35
Bartekkita napisał/a: | promatti, dopiero teraz znalazłem temat, gratuluję |
Dzieki Bartek. XD byłem na ostatnim spocie juz nim jutro tez będę jak sie odbędzie xD
promatti - 03-12-2015, 16:14
Hejo,
słuchajcie ludziska mam dwie sprawy i jakbyscie coś podpowiedzieli byłbym wdzięczny :
1. Ktoś wie jak skonfigurować zestaw hand free ?
słyszę jak ktoś do mnie mówi ale osoba po drugiej stronie nie słyszy mnie ;?
2. Ktoś aktualizował już może mapy na MMCS ?
znalazłem jakies mapy na stronach Japońskich Mitsubishi ściągnąłem i wrzuciłem ale zmienił mi się tylko system version :/ a mapy są nadal stare. Wszyscy mówią idź zapłać w serwisie ale skoro sa one na oficjalnych stronach do pobrania za darmo tylko instalacje trzebe dokonac na własna rękę to dlaczego mam w serwisice płacic 1000zł czy na lewo 400zł
promatti - 23-12-2015, 07:56
Cytat: | 1. Ktoś wie jak skonfigurować zestaw hand free ?
słyszę jak ktoś do mnie mówi ale osoba po drugiej stronie nie słyszy mnie ;?
|
Drogą dedukcji doszedłem do wniosku, że skoro wszystko po bluetooth działa z wyjątkiem tego, że rozmówca mnie nie slyszy to może mikrofon jest trachnięty! I tak wedlug internetów znajduje się on w podsufitce między światełkami a przyciekiem szyberdachu, jednakże po wyjęciu panela nic tam nie znalazłem.
I pytanie czy wiecie gdzie ten mikrofon powinien się znajdować faktycznie?
Cytat: | 2. Ktoś aktualizował już może mapy na MMCS ?
znalazłem jakies mapy na stronach Japońskich Mitsubishi ściągnąłem i wrzuciłem ale zmienił mi się tylko system version :/ a mapy są nadal stare. Wszyscy mówią idź zapłać w serwisie ale skoro sa one na oficjalnych stronach do pobrania za darmo tylko instalacje trzebe dokonac na własna rękę to dlaczego mam w serwisice płacic 1000zł czy na lewo 400zł |
a tu bez zmian.
W między czasie Bartkowi udało się znaleźć ten podwyższony poziom hałasu, teraz jest już normalnie i znacznie ciszej
promatti - 11-03-2016, 10:42
Hands Free System - okazało się że mikrofon jest uszkodzony i muszę zakupić nowy 178zł
Deejay Wymienił mi dzięki Wielkie jeszcze raz Bartek :
Olej:
Filtr:

Wymiana oleju przyczyniła sie znacznie do pracy silnika jest lepiej i odnotowałem tez lepsze spalanie, w trasie udało mi się zejsc litr mniej, czy te wymiany mogły mieć wpływ?
mkm - 12-03-2016, 16:14
Oczywiście, że tak.
Jakość i świeżość filtra powietrza/oleju/paliwa ma kolosalny wpływ.
Nawet różnice w mocy zaobserwujesz przed/po serwisie (potwierdzone na hamowni - przyrost rzędu 1,5KM, ale jednak przyrost )
lobuzek - 16-03-2016, 20:21
Zgadzam się. Ja regularnie zmieniam filtry i olej co 10 000 km i po ostatniej zmianie filtr powietrza był "odrobinę przykurzony", pewnie niejeden by taki chapnął z pocałowaniem ręki. Efekt po zmianie znakomity, auto śmiga aż miło.
Nie wyobrażam sobie jak można bez wymiany jeździć 30 bądź 60 kkm. Tak jakby cały czas z kneblem łazić.
promatti - 22-04-2016, 22:14
Drobne usterki które miałem wcześniej czyli:
Niedziałające spryskiwacze lamp - bezpiecznik wymieniony i śmiga pięknie.
Płyn niedocierający na tylną szybę - wentylek się wypiął.
Za wszystko dziękuję Deejay !
Z obecnych usterek zostało mi tylko zakupienie mikrofonu i jego zamontowanie do Hands Free i auto jak fabrycznie nowe
A Dzisiaj z Bartkiem trochę testowaliśmy MOTIP GUMA Folia w sprayu i po niecałych 2 godzinach zabawy:
z takiego stanu

Przeszliśmy do takiego:

Cel modu ma zabezpieczyć felgi przed nadchodzącą zabawą na Family Adventure 4x4. Efekt można ocenić spokojnie na 5, bo zaskoczyło nas jak szybko to wyschło i że nie widać że na feldze jest taki wynalazek, a przed wszystkim czas w jakim to zrobiliśmy. Samo malowanie trwało z 15-20 min, reszta czasu to czyszczenie felg i obklejanie taśmą
deejay - 22-04-2016, 22:16
promatti napisał/a: | reszta czasu to czyszczenie felg i obklejanie taśmą |
Czyli łącznie 1.30h
rawisowski - 01-05-2016, 17:59
Witam
Mam pytanie: czy można malować przed założeniem opon.
Czy zakładanie nie zniszczy tej foli ?
promatti - 19-10-2016, 10:41
Auto zostało sprzedane w weekend. Poproszę o zamknięcie tematu
|
|
|