To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant po 2000 roku

Hugo - 10-10-2015, 21:20

mbbakus88 napisał/a:
A pozatym strach tym jeździć niech ktoś w dupę wjedzie jak masz butle...
Nic nie wybuchnie.
mbbakus88 napisał/a:
byleby silnik był zadbany resztę z czasem się zrobi
Akurat w przypadku Galanta bardzo błędne myślenie. Silnik 2,5 V6 kosztuje ok. 400 zł, więc jak do Poloneza, a jak kupisz blacharsko zjechanego albo z pognitym podwoziem to za 4000 zł niewiele odratujesz...
Tomasz87 - 11-10-2015, 09:03

mbbakus88 napisał/a:

I nie chcę gazu... gaz jest dobry do zapalniczek. A pozatym strach tym jeździć niech ktoś w dupę wjedzie jak masz butle...

Widzę, że pojęcia o tym, to Ty nie masz...

mbbakus88 - 11-10-2015, 09:23

Tomasz87 napisał/a:
Widzę, że pojęcia o tym, to Ty nie masz...

Fakt nie znam się na gazie bo nigdy się nim nie interesowałem bo zwyczajnie uważam że gaz to morderstwo i profanacja szczególnie w takim samochodzie jak galant v6. Co do wytrzymałości butli przy zderzeniu też nie wiem jak to jest ale wolałbym nie sprawdzać.

Hugo napisał/a:
Akurat w przypadku Galanta bardzo błędne myślenie.

Więc mówicie że przede wszystkim szukać dobrego nadwozia i dobrze wyposażonego? Silnik sprawa drugorzędna?

telewizoor - 11-10-2015, 10:47

Za to benzyna to profanacja własnego portfela :mrgreen: Ja też byłem bardzo sceptycznie nastawiony do LPG ale kumpel mi przemówił do rozumu ;) Dobra instalacja i silnikowi nic się nie dzieje, nie czujesz żadnej różnicy a można sobie nie żałować ;)

Na Twoim miejscu szukałbym SportEdition albo Avance - każdy się za takimi ogląda na ulicy 8) I tak - szukaj jak najmniejszej rdzy(bez rdzy nie znajdziesz :mrgreen: ) Bo naprawy blacharsko-lakiernicze do tanich nie należą.

Hugo - 11-10-2015, 11:22

mbbakus88 napisał/a:
Więc mówicie że przede wszystkim szukać dobrego nadwozia i dobrze wyposażonego? Silnik sprawa drugorzędna?
Tak.
eremita - 12-10-2015, 08:53

mbbakus88 napisał/a:
gaz jest dobry do zapalniczek. A pozatym strach tym jeździć niech ktoś w dupę wjedzie jak masz butle...

A świstak siedzi i zawija w te sreberka.

mbbakus88 napisał/a:
Fakt nie znam się na gazie bo nigdy się nim nie interesowałem bo zwyczajnie uważam że gaz to morderstwo i profanacja szczególnie w takim samochodzie jak galant v6. Co do wytrzymałości butli przy zderzeniu też nie wiem jak to jest ale wolałbym nie sprawdzać.

Samochód morduje ten kto nim jeździ a nie Gaz

Ja miałem dokładnie takie zdanie jak Ty ale na tym forum mi przemówili do rozumu :mrgreen:

Co do zakupu to lepiej kup z jedną dużą wadą niż z kilkoma małymi

Tomek - 12-10-2015, 21:18

mbbakus88 napisał/a:
bo zwyczajnie uważam że gaz to morderstwo i profanacja szczególnie w takim samochodzie jak galant v6.

a to Galant to jest jakiś szczególny model, czy okaz?
zwykłe auto, jak każde inne, żaden unikat czy klasyk

mbbakus88 - 13-10-2015, 15:46

Tomek napisał/a:
a to Galant to jest jakiś szczególny model, czy okaz?
zwykłe auto, jak każde inne, żaden unikat czy klasyk

Szczególny, przynajmniej dla mnie bo to moje marzenie :)