To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały kruk, czarna perła

areseral - 11-10-2015, 23:44

mkm napisał/a:
areseral napisał/a:
Co do kosztów, to nie byłbym tego taki pewien. Jeżeli wyjmę to co włożyłem + koszt zakupu, no to całkiem całkiem na tym wyjdę.

Nie chcę krakać, ale marne szanse na to widzę.
Maksymalnie ktos Ci da 2 - 2,5tyś i to przy dobrych wiatrach, więc względów ekonomicznych nawet nie rozpatruj, bo to niepotrzebny stres.
Kupowałeś to auto to wiesz, że despera, żeby się go pozbyc była juz u poprzednich sprzedających spora :wink:

Jak nie ma jakiejś miny to ja bym sie z nią zaprzyjaźnił na dłużej - i nie patrz na V-ki, bo jak doprowadzisz ten silnik do parametrów fabrycznych to będziesz bardzo zadowolony :wink:

na Forum nie wiem czy jeszcze się jakaś ostała - pewnie dowiemy się wkrótce :wink:

Pomijając względy ekonomiczne, czemu sądzisz, że byli zdesperowani żeby go sprzedawać? Bo cena taka a nie inna czy już ten egzemplarz był na forum? :?

mkm - 11-10-2015, 23:52

Bo te auta pisząc najdelikatniej sie nie sprzedają.

Mało kto słyszał o tej wersji, a sama Carisma (zwłaszcza przedliftowa do piękności nie należy), więc jedyna szansa na szybką sprzedaż to "na swapa" - ten silnik idealnie podchodzi do Colta CJ :wink: , ale za swapa nikt nie chce dobrze płacić.

Wg. mnie MSX to jeden z bardziej niedocenionych modeli Mitsubishi, a szkoda, bo to autko z charakterem.

apg2312 - 12-10-2015, 00:12

areseral napisał/a:
Jeżeli wyjmę to co włożyłem + koszt zakupu, no to całkiem całkiem na tym wyjdę. A to przecież unikatowa wersja!

Rocznik 1997. W tej chwili 18 letnie auto.
Tu masz ceny z Allegro z dzisiaj 2700-5500 :
http://allegro.pl/mitsubi...a_enum[16][1]=1
tu z OLX 1000-5500 :
http://olx.pl/motoryzacja...eated_at%3Adesc
Myślisz, że ile dostaniesz ?
No, gdybyś odpicował tą Cari naprawdę do idealnego stanu, to wtedy mógłbyś liczyć bo ja wiem ? Na 6-8 tysięcy ? Pod warunkiem, że byłby w ogóle kupiec. Ale doprowadzenie do ideału pochłonęłoby więcej kasy, niż dostałbyś za auto. Porządny blacharz i lakiernik (nie jakiś pan Mareczek w garażu) to kilka ładnych tysięcy - a gdzie reszta ?.
mkm napisał/a:
Jak nie ma jakiejś miny to ja bym sie z nią zaprzyjaźnił na dłużej - i nie patrz na V-ki, bo jak doprowadzisz ten silnik do parametrów fabrycznych to będziesz bardzo zadowolony :wink:

Dokładnie ;)

areseral - 12-10-2015, 00:33

Ja wiem, że te samochody są dosyć tanie i że da się je kupić nawet za 800zł (kolega kolegi..) i jeździć, bo szukałem właśnie samochodu dosyć taniego, aby robić nim trasy na studia ;)

Ja myślę, że wszystko zależy od stanu technicznego. Tylko widzisz właśnie, w Twoich wynikach wyszukiwania które przytoczyłeś nie ma ani jednego MSX. Dlatego mogę dostać za niego więcej niż ''ustawa przewiduje", a przynajmniej tak mi się wydaje. Tyle w temacie.

Co ciekawe MSXa znalazłem dopiero na serwisie ogłoszeniowym w Portugalii, a po drodze natknąłem się nawet na:

Także wiedz, że coś się dzieje :twisted:

A no i co do lakiernika o którym pisałem. Niestety garażu nie posiada, ale ma stodołę... z dwiema komorami.

Juiceman - 12-10-2015, 06:12

Minus tego auta jest taki że części są drogie, zawiecha nie jest mega wytrzymała i dlatego tak mało auto zwieźli do Polski ; -)

Ale fakt jest taki że miłośnik Mitsubishi wyda za Carisme MSX w pełnym pakiecie trochę tych $$, natomiast zwykły użytkownik nie bardzo...

We wrocku raz widziałem zadbanego MSX'a i był cudny w oryginalnym pakiecie. :wink: Gratuluje auta!

mkm - 12-10-2015, 07:20

Juiceman napisał/a:
Minus tego auta jest taki że części są drogie, zawiecha nie jest mega wytrzymała i dlatego tak mało auto zwieźli do Polski ; -)

Nie napisałes najważniejszego :wink:
Cena.
Ta wersja była mocno droga - jak znajdę katalogi to podam ceny nowej (niestety tylko w Niemczech) :wink:

Juiceman - 12-10-2015, 08:46

Ceny jak ceny, w 2008 roku MSX'y chodziły po 7-10k - to miał być następca mojej Carismy :D Ale na szczeście był Galant.
Hubeeert - 12-10-2015, 09:39

4G93 nie ma MIVECa, ma hydraulikę i rozrząd w nim jest kolizyjny jak w każdym właściwie 16 zaworowym silniku Mitsu.
Ten samochód to suma zaniedbań poprzedników, oraz oszczędności poczynionych przy serwisie.
Gratuluję zakupu.

cane - 12-10-2015, 17:06

mkm napisał/a:
Ta wersja była mocno droga - jak znajdę katalogi to podam ceny nowej (niestety tylko w Niemczech) :wink:

To ja podam cenę w Polsce. ;)
Carisma MSX w 97 roku w polskim salonie kosztowała jedyne 86 940 zł.

Cennik dostępny tutaj.

Matejko - 12-10-2015, 19:37

Cytat:
EDIT: Weź teraz odpowiedz sobie na pytanie ile takie dokładki pochodzą na samochodzie biorąc pod uwagę nasze drogi - leżących policjantów, dziury, wysokie krawężniki.

akurat ta ori dokladka jesli obniza zderzak o 1cm to max, jedynie co to jest wysunieta w przod i tyle

areseral - 12-10-2015, 21:32

Nawet znalazłem poprzedniego właściciela na tym forum ;) Także wiem, co przy nim mniej więcej robił :P
areseral - 02-01-2016, 00:08

Mała sesyjka była ;)

Na razie tylko jedno zdjęcie.

areseral - 02-01-2016, 00:30

No i krótki pokaz możliwości :p :

W ogóle nie widzę filmików z MSX na YT.[URL=3 bieg]https://www.youtube.com/embed/N3A-tDa9dAU[/URL]

mkm - 02-01-2016, 05:01

Że tak dopytam, bo może przegapiłem - umiejętności czego? :wink:
Do 150km/h możesz nagrać tyle teoretycznie możesz jeździć nie wyjeżdżając do niemiec :wink:
Tam gdzie ona zaczyna ciągnąc Ty kończysz nagranie :biggrin: .

Jak chcesz być bardzo w porządku (co sie chwali) i zakończyć przy 100km/h to lepsza będzie dwójka :wink:

areseral - 02-01-2016, 11:47

Że tak odpowiem, może faktycznie, źle to określiłem: pokaz możliwości.

Nagranie było do 150km/h ale zostało na A4 :D Do tego teren trochę słaby bo od 80km/h było już lekko pod górkę. I jak widać potem już trochę machało kamerą więc nie było sensu tego pokazywać.

Tak, tak wiem, że najlepsza byłaby dwójka, chodziło po prostu o pokazanie jak to chodzi na 3 biegu i nic więcej. Dodatkowo muszę do takich rzeczy skombinować uchwyt i najlepiej kręcić w dzień.