To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Grafitowy Lancer Sedan CY, 4A92

Golotheman - 18-12-2015, 21:03

Co bede duzo mowil. Jedziesz autem i tracisz niskie tony i troche srednicy. Dojezdzam do swiatel, nagle dzwiek sie "pojawia" i jest bardzo przyjemnie. Subpunch na 6/6, bas mid treb 6/3/6 bo taka specyfika dobrze rusza subem. Spotkamy sie to bedziemy porownywac. Ale widmo wycieka wyraznie przez szum z kol i drzwi. Podlogi pewnie nie zrobie bo trzeba duzo wyjac. Ale drzwi, bagaznik i nadkola - mysle ze sa w moim zasiegu. Ale niestety maty duzo kosztuja. Bo samo rozebranie nie jest fatalne
wanmic1 - 28-02-2016, 13:58
Temat postu: Re: Grafitowy Lancer Sedan CY, 4A92
marcink napisał/a:
Mój model został wyprodukowany w 2015, jest to wersja "Intense", która jest miksem Instyle i Intense ze Sportbacka (np. zamiast 18" felg są bi-ksenony z doświetlaniem, nie ma audio Rockforda ale za to jest kamera cofania).

Cześć,

Zakupiłem niedawno to auto, ale zauważyłem na Twoich zdjęciach, że na tylnej pokrywie bagażnika, tuż pod logo Mitsubishi masz przycisk do otwierania bagażnika. Jakim cudem u mnie tego nie ma ??? :) Mam wersję Invite, też rok 2015, silnik 4A92. U mnie bagażnik jest otwierany albo z dźwigni koło siedzenia kierowcy albo z pilota. Czy u Ciebie można go jeszcze otwierać manualnie z kluczyka ??

dziękuję i pozdrawiam,
Michał

marcink - 28-02-2016, 17:45

Cześć Michał,
Nie, u mnie bagażnik otwiera się tak samo jak u Ciebie, a to co zauważyłeś to nie przycisk, tylko kamera cofania.

Pozdrawiam

wanmic1 - 28-02-2016, 18:53

Aaaa :) ok, dzięki :) Myślałem, że ona jest montowana gdzieś niżej :)

Pozdrawiam, Michał

fargo - 17-03-2016, 15:44

Przycisk nad znaczkiem do otwierania bagażnika to część systemu Keyless :rolleyes:

lobuzek - 18-03-2016, 22:02

Mam ten sam kolor w moim sedanie i jest rewelacyjny.
Też kupiłem nowego i samodzielnie piszę jego historię :D
A co do rozbierania, to auta są solidnie zmontowane. Wyciszałem, zmieniałem audio i nic nie zostało w rękach, w przeciwieństwie do poprzednich Fordów, gdzie trzeba było mieć wiaderko zapasowych spinek.
U mnie tez Nokian, tyle że starszy brat WRD3.

marcink - 18-03-2016, 23:08

lobuzek, wyciszałeś całe wnętrze, czy może tylko drzwi? Audio Rockford Fosgate, czy jakiś alternatywny system? Samodzielnie wykonywałeś przeróbki, czy masz sprawdzony warsztat?
lobuzek - 19-03-2016, 22:49

Jak na razie wyciszyłem całe drzwi przód, tył. Radio zostało, dołożyłem mój ukochany wzmacniacz uDimension jr 5.4 (jeździ już w trzecim samochodzie). Głośniki przód Hertz DSK 165.3, tył Hertz DCX 165.3 i nie jest źle. Wyciszenie robił mój długoletni zaufany mechanik, fanatyk car audio, więc ma o tym pojęcie. W planach dalsze wyciszenie samochodu-bagażnik, pod tylną kanapą, nadkola i co tam jeszcze wejdzie.
Ogólnie wzmacniacz chce rozwalić budę, więc trzeba będzie jeszcze poprawić wyciszenie drzwi przednich. Ale za niewielką kwotę radykalnie poprawiłem brzmienie samochodu, bo o oryginalnych głośnikach szkoda gadać. Papier, jak w starym radiu Taraban (mam takie na strychu).

marcink - 04-04-2016, 18:49

Najechane niecałe 10tys km, samochód trzymany w garażu, a mimo to pojawił się już pierwszy problem - drzwi pasażera, pomimo tego, że otwierane sporadycznie, zaczęły skrzypieć niemiłosiernie :(
tyku - 04-04-2016, 19:35

marcink napisał/a:
samochód trzymany w garażu, a mimo to pojawił się już pierwszy problem
Przesmarować smarem i po problemie.
marcink, Oby tylko takie problemy były. :roll: :wink:

Torp12 - 05-04-2016, 08:52

Właśnie dlatego że nie używane to zaczeły skrzypieć :]
Hugo - 05-04-2016, 09:07

Skrzypią ograniczniki otwarcia drzwi. One są beznadziejne. U mnie nowe oryginalne czasami skrzypią i stukają, mimo, że są używane non stop. Mało tego, jak były przymrozki to się zacinały do tego stopnia, że musiałem się zapierać by otworzyć drzwi a z plastikowego elementu sypały się wióry :shock: Brak słów. Nawet nowe oryginalne części to teraz szajs.
tyku - 05-04-2016, 09:36

Hugo napisał/a:
Mało tego, jak były przymrozki to się zacinały do tego stopnia, że musiałem się zapierać by otworzyć drzwi a z plastikowego elementu sypały się wióry :shock:

:shock:
O jakim samochodzie piszesz :?: W lancerku CYxA takie rzeczy nie mają miejsca. :wink:

Bizi78 - 05-04-2016, 09:50

Pewnie o galancie 8) .
Hugo, a chociaż nasmarowałeś te ograniczniki :wink: .

Hugo - 05-04-2016, 10:02

O Galancie piszę.
Bizi78 napisał/a:
Hugo, a chociaż nasmarowałeś te ograniczniki
Miałem je nasmarować? Skoro były nowe, zafoliowane, to myślałem, że tylko montować i heja. Ich się podobno nie smaruje. Fabryczny smar powinien być tylko wewnątrz na rolkach. Znając życie nie dali smaru...