Problemy techniczne - Naklejka
TNT - 01-11-2005, 18:01
Na g...... lakierze denaturat matowi powierzchnie. Ale genaralnie jest to najlepszy i najbezpieczniejszy srodek do szkla i trwalych lakierow mozna stosowac aceton(jak ktos ma dostep) w wersi rozcienczonej tj zmywacz do paznokci. Mycie duzych powierzchni acetonem jest niezbyt mile pod wzgledem zapachu i powstalej temperatury (troszke zimno)
Efa! - 01-11-2005, 18:41
aceton rozpuszcza lakier )
Grześku - 01-11-2005, 18:46
Ja swoją nalepke rejestracyjną usunąłem bez suszarki acetonem właśnie. Zero wysiłku, łopatek i czego tam jeszcze.
Aceton rulez - aha, wcale tak źle nie pachnie
Efa! - 01-11-2005, 18:51
ale na lakier polać się absolutnie acetonowi nie wolno! Tylko szybę nim traktujmy Wiem, co piszę - jak większość babek, maluję czasem pazurki.
Anonymous - 01-11-2005, 19:56
hmm tak sie zastanawiam po co te kombinacje z rozpuszczalnikami, denaturatami itd. (nie wspomne o tym ze jak kapnie cos na tapicerke to ...) przeciez wystarczy PODGRZAC suszarka i nalepka ladnie schodzi bez zadnego wysilku, chyba latwiej w domu o suszarke niz o rozpuszczalnik. potem wystarczy zmyc dobrym plynem do szyb i po klopocie.
zreszta czesto sie zdarza tak ze peka nam szyba i aby uniknac placenia za nowa nalepke trzeba stara przelozyc na nowa szybe, wtedy tez wykorzystujemy suszarke.
Moominek - 01-11-2005, 20:50
Efa! napisał/a: | aceton rozpuszcza lakier ) |
I benzyna ekstrakcyjna też Wiem, bo z Bertem zrobilismy kiedys teścik na moim miśku. Chciałem zmyć czerwony lakier pozostały po drzwaich nubiry, której właściciel otwiera drzwi nie bacząc na inne obok autka Czerwony został, a szmatka była granatowa, jak mój misiek
tomusn - 01-11-2005, 20:53
kup teraz zmywacz z acetonem... wszystkie są na jakimś estrze... ale nie chce mi się sprawdzać jakim
Efa! - 02-11-2005, 01:58
Tomusn, w zwyklej drogerii/kiosku Ruch-u dostaniesz stary, agresywny aceton!
|
|
|