Outlander III GEN Techniczne - Jaki olej do 2.0 benzyna
Portugal - 29-11-2015, 12:39
rezon napisał/a: | Grimm napisał/a: | Millers EE Longlife ECO 5w30 | i bardzo dobrze. Bardzo ciekawy olej. Gdybyś miał wyświetlaną temp. oleju to zobaczyłbyś o kilka stopni mniej niż na poprzednim - czyli albo lepiej odprowadza ciepło, albo lepiej redukuje tarcie. Tak miałem przy przejściu w Superbie z fabrycznego na Millersa XF, i tak samo przy zmianie XF na EE |
A to ciekawe...
Na Motulku przejeździłem 140 kkm w Outku diselku i zero kłopotów....teraz się przesiadłem na nowego tylko że benzynowego i może też się skuszę na Millersa..???
W ogóle to wczoraj zrobiłem pierwsze 300 km i jestem zachwycony...
Komandor - 29-11-2015, 17:52
a co tak w szczególności zachwyca?
Portugal - 29-11-2015, 21:14
Komandor napisał/a: | a co tak w szczególności zachwyca? |
A wszystko...jakby tu powiedzieć...
Komandor - 30-11-2015, 16:09
chyba najbardziej cena... chociaz Duster jest jeszcze tańszy...
Grimm - 30-11-2015, 16:19
Komandor twierdzisz ,że Outlander 2016 jest jak Dacia Duster? Ciekawe porównanie, myślę, że takie nawet z dupy wzięte
PiotrKw - 30-11-2015, 17:35
Grimm napisał/a: | ,że Outlander 2016 jest jak Dacia Duster? |
Nie jest , ma większy bagażnik . Ale za to Duster ma ładniejszą i bardziej proporcjonalną sylwetkę.
Portugal napisał/a: | i może też się skuszę na Millersa..??? |
Polecam , mam 3 duże silniki na Millersie , zero kłopotów, ze strony pracy i smarowania , pewność że nie podróba . Ale ... i inne oleje też dają radę
Grimm - 30-11-2015, 18:31
PiotrKw napisał/a: | Ale za to Duster ma ładniejszą i bardziej proporcjonalną sylwetkę. |
Kwestia gustu , dla mnie Duster jest okropny a Outlander piękny i przemyślany
Portugal - 01-12-2015, 11:59
Grimm napisał/a: | Komandor twierdzisz ,że Outlander 2016 jest jak Dacia Duster? Ciekawe porównanie, myślę, że takie nawet z dupy wzięte |
Jasne że z dupy...w ogóle nie ma porównania...
Mój jest z pakiecikiem „Hero car” i wygląda pięknie...
http://otomoto.pl/oferta/...z-ID6ydO81.html
Komandor - 01-12-2015, 16:50
Grimm napisał/a: | Komandor twierdzisz ,że Outlander 2016 jest jak Dacia Duster? Ciekawe porównanie, myślę, że takie nawet z dupy wzięte |
Oczywiście racja, oba SUVy to budzetówka i oba do D. W sumie to jednak wolałbym Dustera bo drugie tyle ceny O3 w kieszeni by zostało... W wypadku Dustera nie płacę za złudzenia i nie wymagam za wiele ...
[ Dodano: 01-12-2015, 16:52 ]
Grimm napisał/a: | PiotrKw napisał/a: | Ale za to Duster ma ładniejszą i bardziej proporcjonalną sylwetkę. |
Kwestia gustu , dla mnie Duster jest okropny a Outlander piękny i przemyślany |
Skąd ta zmiana, Outek wypiękniał przez miesiąc??? Ostatnio pisałeś że O3 po liftingu to MUTANT albo "plastiki i lakier to jakaś pomyłka w tym samochodzie"
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=195
albo kolejny cytat kolegi to też dowód na "przemyslaną" konstrukcję auta:
"Ale faktem jest, że sytuacja z dokładanymi czujnikami zamiast fabrycznych w aucie za 120 K daje do myślenia. Zresztą takich numerów jest więcej ale to każdy wie co i jak
Oczywiście większość z nas wie "co i jak" więc Outlandera ponownie nie kupuje (albo czeka na kolejną wersję) ...
Grimm - 02-12-2015, 13:07
Komandor miałem do czynienia z Dacia Duster 2 lata temu i oprócz plastiku i trzeszczenia wszystkiego co tylko można nie widziałem w tym aucie źadnego pozytywu.
Outlander ma fatalny lakier, fatalne plastiki i słaby silnik 2.0 . Ale ma też dużo pozytywów - dobrą skrzynie CVT, najlepszą w swojej klasie ładowność, świetne audio , rozbudowane sterowanie modułami komfortu , znakomite xenony których nie trzeba wspierać doświetlaniem zakrętów, BEZAWARYJNY SILNIK 2.0 i 5 letnią PEŁNĄ gwarancję producenta.
Jest mnóstwo minusów ale też sporo plusów. Za Outlandera w full opcji w benzynie i automacie trzeba było zapłacić 120K. Za CR-V 135 000 tylko rok starszą od OIII w tym samym silniku (2.0).
Dla mnie kupując auto w zeszłym roku , na rynku nowych aut nie było lepszej oferty niż OIII ale ... będzie to mój pierwszy i ostatni Japoniec
Komandor - 02-12-2015, 15:55
Spoko - to nie było tak całkiem na serio powiedziane , wiem ze moje porównanie Outlandera do dustera jest trochę niesprawiedliwe ale ciągle liczę ze ktoś z MMC Poland czyta te posty (chociaż coraz mniej w to wierzę) i wyciągnie właściwe wnioski. Oczywiście że z dacii wyłazi taniocha z kazdego zakamarka, stąd taka niska cena i prosty wniosek ze nie ma nic za darmo (albo półdarmo...) Mimo wszystko duster lepiej się sprzedaje niż O3 a płacąc za outka 120 kpln mam prawo oczekiwać dużo więcej (nawet jeśli CRV kosztuje 135 kpln) ...Wracając do Outlandera to miałem te same dylematy przed kupnem prawie 7 lat temu. Do dziś nim jeżdzę bo zwyczajnie się przyzwyczaiłem więc nie taki on straszny... Jak pisałem już pewnie kiedyś, że mimo szeregu wad (o których nawet wiedziałem przed kupnem - po lekturze forum) liczba zalet i bezawaryjność szczególnie wersji benzynowych przemawia zdecydowanie na korzyśc tego auta. Czas jednak robi swoje więc pewnie niedługo znów pomyślę o czymś nowym (chociaż Żona nawet nie chce słyszeć o zmianie). A czy Japończyk, Koreaniec, Francuz czy Niemiec to trudno powiedziec bo rynek zmienia się dynamicznie ...
pozdr
Grimm - 02-12-2015, 17:37
Komandor napisał/a: | Spoko - to nie było tak całkiem na serio powiedziane , wiem ze moje porównanie Outlandera do dustera jest trochę niesprawiedliwe ale ciągle liczę ze ktoś z MMC Poland czyta te posty (chociaż coraz mniej w to wierzę) i wyciągnie właściwe wnioski. Oczywiście że z dacii wyłazi taniocha z kazdego zakamarka, stąd taka niska cena i prosty wniosek ze nie ma nic za darmo (albo półdarmo...) Mimo wszystko duster lepiej się sprzedaje niż O3 a płacąc za outka 120 kpln mam prawo oczekiwać dużo więcej (nawet jeśli CRV kosztuje 135 kpln) |
Umówmy się OIII to jest proste auto, bez żadnych skomplikowanych systemów rodem z Audi czy choćby z Alfy Romeo ale to co jest spełnia swoją rolę i co najważniejsze rzadko się psuje. Ale akcje typu brak podświetlenia w przyciskach opuszczania szyb czy elektryka tylko w fotelu kierowcy w najbogatszej wersji to dla mnie siara do potęgi.
PiotrKw - 02-12-2015, 21:15
Grimm napisał/a: | miałem do czynienia z Dacia Duster 2 lata temu i oprócz plastiku i trzeszczenia wszystkiego co tylko można nie widziałem w tym aucie źadnego pozytywu. |
A miała wyglądac nieco inaczej
http://www.carmagazine.co...otor-show-2009/
Ale zawsze jest jakaś szansa
http://indianautosblog.co...a-duster-170095
Grimm - 02-12-2015, 21:29
PiotrKw w tej drugiej wersji tył podobny do Outlandera
Portugal - 03-12-2015, 09:37
Grimm napisał/a: | fatalne plastiki |
Chyba przesadzasz...wszystko miękkie i nie słychać żadnych trzasków ...
|
|
|