To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Reklama z Mitsumanakami

banderas40 - 06-11-2015, 07:25

Moim zdaniem jeśli chcieli się posłużyć słowem, które jest zarejestrowane to sprawa jest prosta i wcale nie chodziło mi o to, że ktoś ma korzyści z tej reklamy - chodziło właśnie o to, że podejrzewałem wykorzystanie słowa w reklamie bez zgody klubu i bez korzyści np podczas organizacji zlotu lub jakiejś akcji dla MM Dzieciom. Chodzi o to że skoro MMC chce korzystać z potencjału Mitsumaniakowego to powinno się odwdzięczyć i to w o wiele większym stopniu np podczas organizacji zlotów MM. Takie jest moje zdanie - przecież nie chodzi o ogromne kokosy jakieś a o grosze tak naprawdę w ich budżecie reklamowym. Z tego co wiem jako sponsor za bardzo cię w tym roku nie popisali. Pozdrawiam.
stary alfer - 06-11-2015, 07:36

banderas40 napisał/a:
sponsor

Patron.

banderas40 - 06-11-2015, 07:44

No to jeszcze lepiej.
apikus - 06-11-2015, 07:45

Właśnie leciała na Radiu Zet. Na pewno jest użyte " Mitsumaniaku ....."
mjsystem - 06-11-2015, 09:27

apikus napisał/a:
Właśnie leciała na Radiu Zet. Na pewno jest użyte " Mitsumaniaku ....."
U nich jest ASX do wygrania. Pewnie jakaś transakcja wiązana. Barter?
pamar - 06-11-2015, 09:50

Hubeeert napisał/a:
Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś z MMC Car Poland - My Was nie potrzebujemy, żeby działać i się rozwijać. Wy korzystacie z tego, że jest Klub, Forum od ponad 10 lat i macie Nas w , ale lepiej nie próbujcie na Nas żerować bo się wkurzymy i nie będzie to dla MMC Car Poland ani marki fajne wizerunkowo.

gulgulq napisał/a:
Dodatkowo MMC wie o klubie i jego prawnej ochronie wiec tłumaczenie się tym bardziej jest głupie.

Podejrzewam, że to sprężyna nowych pracowników działu marketingu i PR. Coś tam słyszeli, ale nie chciało się zdobyć wiedzy szczegółowej i wyszło jak wyszło :)

Hubeeert - 06-11-2015, 10:54

pamar napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś z MMC Car Poland - My Was nie potrzebujemy, żeby działać i się rozwijać. Wy korzystacie z tego, że jest Klub, Forum od ponad 10 lat i macie Nas w , ale lepiej nie próbujcie na Nas żerować bo się wkurzymy i nie będzie to dla MMC Car Poland ani marki fajne wizerunkowo.

gulgulq napisał/a:
Dodatkowo MMC wie o klubie i jego prawnej ochronie wiec tłumaczenie się tym bardziej jest głupie.

Podejrzewam, że to sprężyna nowych pracowników działu marketingu i PR. Coś tam słyszeli, ale nie chciało się zdobyć wiedzy szczegółowej i wyszło jak wyszło :)

No to gratulacje dla tych ludzi, ale za chwilę zrobi się niemiło.

Uwex - 06-11-2015, 11:20

Popieram konkretne działania w tej sprawie- tu nie ma przypadku- ktoś, kto nie słyszał zwrotu "Mitsumaniaki" użył by raczej czegoś w rodzaju : maniak marki Mitsubishi.
banderas40 - 06-11-2015, 12:23

Tak jak pisałem wcześniej gdyby za tym stało np większe zaangażowanie MMC w akcję MM Dzieciom oraz wkład w organizację zlotów MM to rozumiem - ale oczywiście po uzyskaniu zgody właścicieli znaku. Wkład jaki mają w organizację zlotu to w zasadzie nic wielkiego przy ich budżecie reklamowym więc zachowanie jest wątpliwe a tłumaczenie wręcz zakrawa na kpinę przy produkcji takiej reklamy powinni sprawdzić czy nie naruszają czyichś praw a dopiero potem puszcza się reklamę - ciekawe czy tak łatwo by naruszyli np prawa do nazwy IPhona czy innej potężnej firmy.
Firebee - 10-11-2015, 18:54

Myślę, że można sprawę potraktować jako wyjaśnioną.

Po dzisiejszej rozmowie Huberta z Dyrektorem sprzedaży MMC Adamem Męcińskim i moją rozmową z Michałem Wójcikiem z MMC traktujemy tą sytuację jako "przypadkowe użycie nazwy MitsuManiaki".
Reklamę przygotowywała zewnętrzna firma, a Pan Michał, odpowiedzialny za PR jest nową osobą w MMC i mógł nas nie znać.

W związku z powyższym zostaliśmy przeproszeni przez MMC za użycie zastrzeżonego znaku towarowego MitsuManiaki bez naszej zgody. Pan Michał prosił o rozmowę w cztery oczy w siedzibie MMC (porozmawiamy przy okazji mojej obecności w Warszawie związanej z Akcją MMDZIECIOM), więc uważam sprawę za zamkniętą.

Wam wszystkim dziękuję za czujność i oczywiście proszę o dalsze zgłoszenia, gdy tylko znajdziecie użycie naszej nazwy.

mjsystem - 10-11-2015, 19:02

Firebee napisał/a:
Reklamę przygotowywała zewnętrzna firma, a Pan Michał, odpowiedzialny za PR jest nową osobą w MMC i mógł nas nie znać.
Zwalili na nowego. Ale to stary wywód. Dobre, Niech będzie :lol:
robert78 - 11-11-2015, 15:25

tyle ze reklama ciagle leci np na rmf
Firebee - 11-11-2015, 19:07

nie wymagaliśmy jej wycofania. MMC zostało poproszone o zwracanie się do nas o wyrażenie zgody na użycie znaku towarowego Mitsumaniaki w przypadku chęci jego użycia w kolejnych reklamach.