To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C50]Wymiana reflektorów z amerykańskich na europejskie.

Anonymous - 04-03-2007, 20:29

Tzn nie swieca bo nie maja takiego prawa skoro nie ma podlaczenia pod to, zle to ujalem, mialem na mysli ze te zarowki sprawne sa bo sprawdzalem ;) To mowisz zeby podlaczyc sobie je rownolegle do swiatel dlugich?
Hugo - 04-03-2007, 20:58

Napewno nie masz tam gdzieś schowanych kostek od tych żarówek?
Anonymous - 05-03-2007, 12:47

Poszukam raz jeszcze ale nie rzucilo mi sie na oczy ;) Ogolnie samochod kupilem w zlym stanie, sporo druciarstwa i rozwiazan na ktore po trzezwemu na pewno bym nie wpadl, wiec wzystkiego sie mozna spodziewac ;)
Anonymous - 08-03-2007, 14:55

Witam wszystkich.
Czy ktoś kto ma colta z rocznika 88-92 może potwierdzić że Zarówka H4 jest od świateł mijania jedno a do świateł drogowych jest H4 i H1.
Bo ja znalazłem w internecie że w tym modelu colta zarówka H4 jest od świateł mijania i drogowych a H1 jest od przeciwmgielnych.
Co jest prwdą bo już nie wiem jak mam podłączyć te żarówki.
Pozdrawiam

Hugo - 08-03-2007, 17:27

endriu24 napisał/a:
Czy ktoś kto ma colta z rocznika 88-92 może potwierdzić że Zarówka H4 jest od świateł mijania jedno a do świateł drogowych jest H4 i H1.
Słuchaj uważnie. W reflektorze masz dwie żarówki:
-pierwsza to H4 o dwóch żarnikach (jeden żarnik od świateł mijania a drugi od świateł drogowych),
-druga żarówka to H1 (umieszczona bliżej atrapy) zapala się ona po włączeniu świateł drogowych,
endriu24 napisał/a:
zarówka H4 jest od świateł mijania i drogowych
Prawda jak wyżej.
endriu24 napisał/a:
H1 jest od przeciwmgielnych.
Nieprawda jak wyżej. Od przeciwmgielnych (rzadkość w tym modelu) będzie raczej żarówka H3 (mówię o przeciwmgielnych w zderzaku).
Anonymous - 08-03-2007, 19:56

Dzięki Hugo.
Anonymous - 09-04-2007, 13:04

u mnie z kolei h4 to tylko mijania a drogowe to h1 + h4(na zarniku mijania nie mam podlaczonego drugiego zarnika i nie mam kostek do podłączenia)