To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje pierwsze dziecko, czyli Carisma GDI

apg2312 - 21-02-2016, 21:15

Jeszcze nie przerejestrowałeś ???
wojak79 - 21-02-2016, 23:45

Przerejestrowane dawno :D Meldunek mam w Cieszynie dalej
polaff - 22-02-2016, 05:57

wojak79, Jeśli chcesz zmieniarkę to ja mam dwie :) ta z gala pewnie będzie pasować do cari. Nawet chyba z ori przewodami.
wojak79 - 09-04-2016, 19:43

Cari zaczęła mieć problemy z obrotami --> https://www.youtube.com/watch?v=ldfdr9jldP8 :evil:

więc trzeba było coś z tym zrobić, po czytaniu forum podejrzenia padły na przepustnice:

+- 2mm nagaru... prześwit na jałowych znikomy...

Po kilku godzinach skrupulatnego czyszczenia rozpuszczalnikiem i szmatką :D

Wyczytałem gdzieś aby przed odpaleniem silnika podłączyć aku, przekręcić kluczyk na zasilanie, podusić trochę gaz i odczekać godzinę aby komputer zebrał wstępne informacje, nic mi to nie szkodziło więc czemu nie. Pierwsze odpalenie silnika po czyszczeniu i podłączeniu aku, bez nauki obrotów, bez niczego: https://www.youtube.com/watch?v=5oupxxGpmu8

Była to moja pierwsza "większa naprawa" w aucie więc radość że nic nie zepsułem i wszystko działa jak należy: Bezcenna :twisted: :lol:

apg2312 - 09-04-2016, 20:47

Jednak nie ma to jak własną rączką własne szczęście :D
Niestety, przy GDI taka "zabawa" czeka Cię przynajmniej raz w roku, albo i częściej (zależy od przebiegu).

wojak79 - 03-06-2016, 16:36

Cari się troche popsuła :cry:

Więc trzeba było wymienić aby nikt się nie doczepił, wybór padł na szybe Pilkington

Zobaczymy jak się będzie spisywać i czy nie będzie problemów z szybką :)

Edit: głównie ten wpis tu się znalazł abym wiedział kiedy była wymieniana, wrazie gdyby coś :P

MManiak - 03-06-2016, 19:28

wojak79 napisał/a:
głównie ten wpis tu się znalazł abym wiedział kiedy była wymieniana, wrazie gdyby coś
I będziesz miał dowód przy sprzedaży, że wymieniałeś, a nie że auto miało dzwona.

Matko, ale ta przepustnica, to rzeczywiście problem w GDI. Ja po 16 latach nie miałem tyle syfu w 1.6. A wyczyściłeś też te małe kanaliki, które doprowadzają gazy z głowicy na dolot? To też bardzo ważne.

wojak79 - 23-08-2016, 00:30

Misiek dostał nowy rozrząd(197k. km) olej, pasek alternatora.
Misiek rok u mnie i dalej jeździ i cieszy :D
Pewne pomysły już się urodziły w głowie na Cari, ale czy wyjdzie to się okaże

PS. Przygarne dokładke zderzaka tył z wersji dynamics :wink: ;p