To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "Whoomp!!! There it is!" czyli Brzydal

Hugo - 14-12-2015, 18:32

Polska to nic innego jak jedna wielka banda złodziei. Przykre, ale muszę tu mieszkać...
trzmielu - 14-12-2015, 20:56

No nie byłbym taki krytyczny wobec siebie ;)

Jeżeli chodzi o obsługę w urzędach to dużo się zmieniło w ciągu ostatnich lat. Przy poprzednim aucie, 6 lat temu musiałem rzeczywiście zmarnować pół dnia w celu załatwienia rejestracji czy odebrania twardego DR. Moje ostatnie wrażenia są dużo przyjemniejsze. Umówiłem przez internet wizytę w wydziale komunikacji na konkretną godzinę, przyszedłem z wypełnionymi papierami i sprawę miałem załatwioną po 20 minutach. Niestety dalej nie rozumiem polityki wydawania twardego i miękkiego dowodu ...

Hugo - 14-12-2015, 21:15

Cytat:
Niestety dalej nie rozumiem polityki wydawania twardego i miękkiego dowodu ...
Ja też, jak i wielu innych rzeczy.
polaff - 15-12-2015, 06:52

trzmielu napisał/a:
Niestety dalej nie rozumiem polityki wydawania twardego i miękkiego dowodu
polityka ta wynika zapewne z układu z firmą HP, która to parę lat temu wykupiła PWPW i by zlecać im robotę dowody drukowane są cały czas u nich...
Owczar - 15-12-2015, 09:25

Miękkie dowody były od zawsze. Kiedyś miało to służyć weryfikacji dokumentów. Teraz w dobie komputerów to nabijanie kasy.
booohal - 15-12-2015, 11:44

sveno, ile miałeś Galantów? Ale takich, którymi jeździłeś tak chociaż z pół roku.
W ogóle jaki jest rekord na forum? :)

tresorex - 15-12-2015, 12:13

Fajny wagon :) Gratulacje :D

A tył z legnuma by się przydał, albo chociaż na początek listwa pod szybą na czarno :)
EDIT
Zrobienie czegoś takiego to już jakieś unormalnienie tyłu :D

arturj123 - 15-12-2015, 12:31

Tył Legnuma jest bezsprzecznie lepszy, szkoda że taka wersja nie trafiła na rynek europejski.
Chyba jedyne kombi jakim mógłbym jeździć, wozić szafy, wózki itp :D

sveno - 15-12-2015, 12:48

booohal napisał/a:
sveno, ile miałeś Galantów? Ale takich, którymi jeździłeś tak chociaż z pół roku.
jednego: Rekińczyka.

Potem był czarny, rozbity Eleganc, kupiony przypadkiem, miał być naprawiany, ostatecznie poszedł na części.
Następny to srebrny Elegance, pseudonim złomek, był w strasznym stanie i miał gigantyczny przebieg ( ~390kkm) dla samych skór nie opłacało się go eksportować do Polski, zabrał mu pół czarnego wnętrza i zrobiłem mixa Rekińczykowi, potem pojechał na złom tu w Szwajcarii.
Kolejny to srebrny Avance - kość niezgody, na szczęście sprzedał się w Polsce tak, że wyszedłem na prawie zero, ale ile nerwów straciłem to moje :evil:
No i teraz niebieskie kombi i Brzydal.

tresorex napisał/a:
Zrobienie czegoś takiego to już jakieś unormalnienie tyłu :D
mam nadzieję, że masz na myśli SWAP pupy bo listwa na czarno to tragedia. Dla mnie największą tragedią w kombi są nie zgrywające się dolne linie szyb. W większości kombi dół tylnej szyby jest na takim samym poziomie jak dół bocznych tylnych szyb. W Galancie szyba w klapie jest sporo niżej

, jak dasz czarną blendę to jeszcze ten efekt pogłębisz. No i do tego te lampy.... z przodu auto ma 15 lat a z tyłu 30.

A co do porównań PL - CH.
W piątek o koło godziny 15 wrzuciłem do skrzynki na listy wypełniony wniosek o wydanie nowego, szwajcarskiego prawa jazdy, oczywiście musiałem dołączyć moje polskie. Wysłałem do wydziału komunikacji. Dzisiaj tj. wtorek, o 9 rano listonosz przyniósł nowiuteńkie dokumenty :)
W Polsce prawo jazdy wymieniałem we wrześniu, na nowy dokument czekałem 2 tygodnie i musiałem jechać po niego do miasta powiatowego, zresztą wniosek też tam musiałem złożyć, tu da się wszystko zdalnie.

Hugo - 15-12-2015, 12:54

sveno napisał/a:
W większości kombi dół tylnej szyby jest na takim samym poziomie jak dół bocznych tylnych szyb. W Galancie szyba w klapie jest sporo niżej
Faktycznie, nigdy na to nie zwróciłem uwagi, ale wyglada to dość żenująco.
sveno napisał/a:
gigantyczny przebieg ( ~390kkm)
To żaden przebieg :wink:
tresorex - 15-12-2015, 13:01

sveno napisał/a:
mam nadzieję, że masz na myśli SWAP pupy bo listwa na czarno to tragedia. Dla mnie największą tragedią w kombi są nie zgrywające się dolne linie szyb.

Musiałbyś widzieć na żywo jak to wygląda to może byś się przekonał do takiego rozwiązania :)

Owczar - 15-12-2015, 15:43

Jak dla mnie tył galanta kombi jest straszny. Jak napisał Sławek, tył 30 lat a przód 15. Legi wygląda o niebo lepiej.
sveno - 15-12-2015, 17:25

Także ten, jakby ktoś widział poliftowego Legnuma na części to niech da znać :)
polaff - 15-12-2015, 18:32

Hugo napisał/a:
nigdy na to nie zwróciłem uwagi
ja też i też jestem zdziwiony.
Hugo napisał/a:
wyglada to dość żenująco
moim zdaniem nie.
Uważam, że tył tego auta jest zdecydowanie ładniejszy niż w sedanie.
Mało tego nie wiele było w tamtych latach aut kombi, które były ładne, a galant naprawdę jest.
Weźcie pod uwagę, że to auto jest produkowane od 1996 i teraz porównajcie to np z: passatem kombi :(
mondeo kombi :( , vectrą kombi :mrgreen: -> to dopiero tragedia (w każdym modelu jest paskudna),
Corlla combi - rarytas...
I tak dalej wymieniać można bez końca.
Każde było paskudne. Galant natomiast moim zdaniem wygląda ok.
Co do świateł - proszę porównać jest z bmw serii 5, wydaję mi się, że potomkowie hitlera wzorowali się na galu...

sveno - 15-12-2015, 18:58

Pany bo nie mam czasu kopać 50 stron tematu o sprzęgle.
Znalazłem taką aukcję:
http://allegro.pl/sprzegl...5655621219.html

Czy dobrze rozumiem, że EA2x, EA5x i EA6x miały to samo sprzęgło?
Tu jest 100zł taniej, ale nie napisali, że pasuje do 6a13
http://allegro.pl/sprzegl...5843772271.html

Druga sprawa, jakich wymiarów butla zmieści się do kombi?
Czytałem kiedyś, że ktoś wsadził 72l tylko trzeba coś tam podciąć w podłodze.

Trzecia sprawa: czy oponę marki tubeles da się ściągnąć łyżką z felgi?