To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Pomożcie mi zmienić samochód

Paweł W. - 22-12-2015, 18:55

Sular, ciesze sie, ze nie obraziles sie-nie to bylo moja intencja.
Moja siostra miala podobne do Twojego problem.
Znalazla po dwa auta najlepiej sprzedajace sie i najbardziej podobajace z grupy pojazdow I auto, w ktorym najlepiej, najwygodniej sie czula-kupila. Wybrala...Jej zdaniem n a j f a j n I e j s z e. Powiedzialem, zeby nie sluchala, co gadaja handlowcy(sam dluuugo nim bylem), tylko jezdzila I cieszyla sie, zeby zobaczyla czy wygodnie,czy jest miejsce na torebke.
Jedynym warunkiem bylo aby auto bylo nowe, gdyz w aucie uzywanym prawie nigdy nie jest tak I to, co widzisz.
To bedzie Twoje auto, Ty bedziesz jezdzil, Tobie ma byc wygodnie, to Twoja "geba(sorry) bedzie ceiszyc sie podczas jazdy.

Czesc.

Sular - 04-01-2016, 10:40

No dobra. Masz rację ;) . Już coś zacząłem działać w tym temacie... niedługo może pochwalę się moim nowym nabytkiem :P

[ Dodano: 13-01-2016, 15:02 ]
Odnawiam, podbijam, pokazuję. Kupiłem w końcu według waszych rad... Byłem obejrzałem pojeździłem i mi się spodobało... ;)

Jak wam się podoba? ;>

gzesiolek - 13-01-2016, 17:47

Niech sluzy... Pewne zrodlo? bo widze, ze jednak nie nowy... :mrgreen:
Sular - 19-01-2016, 10:16

Źródło pewne bo to w ostatniej chwili w zasadzie wpadła mi opcja odkupić od ziomka z firmy nawet trochę taniej bo dobrze ze sobą żyjemy a ja mu go od ręki wziąłem więc mi i na rozrząd starczy... Niby mówił że jeszcze nie pykło mu 80k od ostatniej wymiany ale wiecie jak to jest... przezorny zawsze ubezpieczony :P

BTW: macie jakieś sprawdzone warsztaty w okolicach stolicy co by w miarę spoko było bo tam gdzie ostatnio auto robiłem to mnie załatwili na cacy i więcej do nich nie pojadę (wszystkie kable mi zajumali i wsadzili stare co zauważyłem dopiero po czasie jak się pieprzyć zaczęło) -,-

Bartekkita - 21-01-2016, 01:00

Sular, poszukaj no forum regionalnym. Może warto zainteresować się serwisem Mitsumaniaków. Nigdy tam nie byłem, bo nie ten rejon Polski, także osobiście się nie wypowiem. Zawsze zostaje przeszukanie forum i googla.
Sular - 29-03-2016, 10:32

wracam po krótkiej przerwie, znajomy polecił mi warsztat i tam zrobiłem samochód, teraz będę montował gaz, bo sporo jeżdżę i jednak trochę drogo wychodzi
Mjuszor - 29-03-2016, 14:01

gdzie robiłeś jeśli można spytać?
Sular - 31-03-2016, 09:42

w Energy Gaz Polska na Ostrobramskiej, jestem bardzo zadowolony z ich usług, więc umówiłem się też do nich na montaż instalacji LPG :)

[ Dodano: 05-04-2016, 10:08 ]
ja już po:

mjsystem - 05-04-2016, 11:04

Sular, załóż temat swojego auta:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=21
:wink:

Eskimski - 06-04-2016, 09:56

o, widzę że kolejne Mitsu robione w Energy, moim jeżdżę już prawie rok i sprawuje się super, dobrze wybrałeś :P
Sular - 06-04-2016, 11:49

mjsystem napisał/a:
Sular, załóż temat swojego auta:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=21
:wink:

założę, tylko muszę zrobić jakąś porządniejszą sesję zdjęciową 8)

Eskimski, ile przejechałeś w ten rok? nic się nie psuje?

Eskimski - 06-04-2016, 12:12

prawie 17 000 km, wszystko jest w porządku i oby tak zostało jak najdłużej :P
Sular - 07-04-2016, 10:48

to super, nastraja mnie to bardzo pozytywnie :wink: czyli pewnie już Ci się zwrócił koszt instalacji, albo zaraz się zwróci?
Eskimski - 08-04-2016, 09:23

nie liczyłem jeszcze, aż z ciekawości to ogarnę bo faktycznie mogło się już zwrócić
marrok - 14-04-2016, 11:26

Sular napisał/a:
Źródło pewne bo to w ostatniej chwili w zasadzie wpadła mi opcja odkupić od ziomka z firmy nawet trochę taniej bo dobrze ze sobą żyjemy a ja mu go od ręki wziąłem więc mi i na rozrząd starczy... Niby mówił że jeszcze nie pykło mu 80k od ostatniej wymiany ale wiecie jak to jest... przezorny zawsze ubezpieczony :P

A w tym silniku nie ma przypadkiem łańcuch rozrządu (bezobsługowego) ? Przecież to rodzina silnika 1,6 i 1,8 MIVEC a tam są łańcuchy rozrządu...