Pajero III - problem z gasnacym autem
zeeb - 12-01-2016, 00:33
Nie jest to dokładnie nasz nastawnik ale zasada działania i budowa bardzo podobna do naszego. Śmieszne jest to dorabianie klucza z byle czego. Nie kombinuj, kup solidny żebyś sobie śrubek na nastawniku nie spieprzył bo wtedy dopiero będzie problem Generalnie możesz tą instrukcją się posłużyć.
Wystarczy że odkręcisz prawy akumulator który dostarcza prąd do świec.
Ten drugi podobno wspomaga rozruch gdy pierwszy jest rozładowany. A na pewno u mnie odpowiada za radio, alarm, centralny zamek, oświetlenie wnętrza itd. Ale w tym temacie musiałby się jakiś znawca wypowiedzieć
robek295 - 12-01-2016, 13:31
zeeb napisał/a: | Nie jest to dokładnie nasz nastawnik ale zasada działania i budowa bardzo podobna do naszego. Śmieszne jest to dorabianie klucza z byle czego. Nie kombinuj, kup solidny żebyś sobie śrubek na nastawniku nie spieprzył bo wtedy dopiero będzie problem Generalnie możesz tą instrukcją się posłużyć.
Wystarczy że odkręcisz prawy akumulator który dostarcza prąd do świec.
Ten drugi podobno wspomaga rozruch gdy pierwszy jest rozładowany. A na pewno u mnie odpowiada za radio, alarm, centralny zamek, oświetlenie wnętrza itd. Ale w tym temacie musiałby się jakiś znawca wypowiedzieć |
Ostatnio zmienilem jeden z akumulatorow ten od strony kierowcy on przy klemie ma pudelko z bezpiecznikami i ten stary aku... Mial 95ah 680A a npwy ma 95ah 830A czy moze byc taki duzy aku... Mam teraz jeden taki jeden taki
[ Dodano: 07-02-2016, 21:11 ]
Dzieki wszystkim za pomoc nastawnik wyczyszczony, bak zmieniony, jeszcze zostala rura wlewowa do wymiany bo stara sie rozsypala glownie dwie rurki male i srednia, narazie polaczone na weżach
A tu to co bylo w zbiorniku nie zaciekawie to wyglada i nic dziwnego ze siadaja pompy na fotce tylko miejsce gdzie jest ssak reszty nie paliwa nie zlewalem zdiecia wiadomo po kliknieciu beda wieksze
Tu stary zbiornik w trakcie sciagania wyposazenia
A tu nowy zbiorniczek przerobiony i uzbrojony, przerobka z tego wzgledu ze to zbiornik od bezyny
|
|
|