To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - problem z gasnacym autem

zeeb - 12-01-2016, 00:33

Nie jest to dokładnie nasz nastawnik ale zasada działania i budowa bardzo podobna do naszego. Śmieszne jest to dorabianie klucza z byle czego. Nie kombinuj, kup solidny żebyś sobie śrubek na nastawniku nie spieprzył bo wtedy dopiero będzie problem :( Generalnie możesz tą instrukcją się posłużyć.

Wystarczy że odkręcisz prawy akumulator który dostarcza prąd do świec.
Ten drugi podobno wspomaga rozruch gdy pierwszy jest rozładowany. A na pewno u mnie odpowiada za radio, alarm, centralny zamek, oświetlenie wnętrza itd. Ale w tym temacie musiałby się jakiś znawca wypowiedzieć :)

robek295 - 12-01-2016, 13:31

zeeb napisał/a:
Nie jest to dokładnie nasz nastawnik ale zasada działania i budowa bardzo podobna do naszego. Śmieszne jest to dorabianie klucza z byle czego. Nie kombinuj, kup solidny żebyś sobie śrubek na nastawniku nie spieprzył bo wtedy dopiero będzie problem :( Generalnie możesz tą instrukcją się posłużyć.

Wystarczy że odkręcisz prawy akumulator który dostarcza prąd do świec.
Ten drugi podobno wspomaga rozruch gdy pierwszy jest rozładowany. A na pewno u mnie odpowiada za radio, alarm, centralny zamek, oświetlenie wnętrza itd. Ale w tym temacie musiałby się jakiś znawca wypowiedzieć :)

Ostatnio zmienilem jeden z akumulatorow ten od strony kierowcy on przy klemie ma pudelko z bezpiecznikami i ten stary aku... Mial 95ah 680A a npwy ma 95ah 830A czy moze byc taki duzy aku... Mam teraz jeden taki jeden taki

[ Dodano: 07-02-2016, 21:11 ]
Dzieki wszystkim za pomoc nastawnik wyczyszczony, bak zmieniony, jeszcze zostala rura wlewowa do wymiany bo stara sie rozsypala glownie dwie rurki male i srednia, narazie polaczone na weżach :P
A tu to co bylo w zbiorniku nie zaciekawie to wyglada i nic dziwnego ze siadaja pompy na fotce tylko miejsce gdzie jest ssak reszty nie paliwa nie zlewalem 8) zdiecia wiadomo po kliknieciu beda wieksze :rolleyes:

Tu stary zbiornik w trakcie sciagania wyposazenia :roll:

A tu nowy zbiorniczek przerobiony i uzbrojony, przerobka z tego wzgledu ze to zbiornik od bezyny