To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Kiciuś S-Type 3.0V6

Owczar - 24-01-2016, 22:29

adt81 napisał/a:
Jest komfortowo aczkolwiek nieco ciasno - wielki plus za wspomaganie bo jest bajeczne. Napęd na tył powoduje znacznie większą łatwość manewrowania mimo, że od Gala jest większy.

Czy rzeczywiście bagażnik jeszcze mniejszy niż w galancie?

Napęd na tył daje lepszy skręt (brak przegubów). W 5m aucie średnica zawracania corsy C. Galant pod tym względem jest paskudny do manewrowania. W zasadzie wszędzie wjeżdżam tyłem.

adt81 napisał/a:
Trzeba sobie zdać z jednego sprawę - takich aut nie kupuje się dla ich niezawodności czy funkcjonalności. Tak jak to powiedzielli panowie z najpopularniejszego brytyjskiego show motoryzacyjnego - Because it's a Jag

Strasznie mi się podoba XJ, ale właśnie dlatego, że to Jag i to wybrałem Japoński kierunek ;) Piękne i niepowtarzalne auto. Ale może drenować kieszeń jak szalone. Choć pewnie to kwestia jak auto było zadbane. Jak w każdej innej marce.

adt81 - 24-01-2016, 23:01

Owczar napisał/a:

Czy rzeczywiście bagażnik jeszcze mniejszy niż w galancie?

Tak mimo tego, że jest dłuższy to niestety płytszy.

Owczar napisał/a:
Strasznie mi się podoba XJ, ale właśnie dlatego, że to Jag i to wybrałem Japoński kierunek ;) Piękne i niepowtarzalne auto. Ale może drenować kieszeń jak szalone. Choć pewnie to kwestia jak auto było zadbane. Jak w każdej innej marce.

Dokładnie tak jak piszesz - kwestia zadbania i podejścia do auta. Mnie też bardzo podoba się XJ ale w codziennej eksploatacji może być kosztowniejszy - to już dla pasjonata do głaskania bardziej się nadaje.

mkm - 25-01-2016, 13:50

Owczar napisał/a:
Japończycy też mają u siebie rhd ale nie traktują reszty świata jak drugą kategorię ;)

A ręczny w Colcie CJ, Outlanderze I, Eclipsie? :wink: :twisted: i pewnie jeszcze w wielu innych :P

Owczar - 25-01-2016, 14:07

Nie wiedziałem, że mitsubishi tez takie kwiatki wypuszczalo. Ale jakby nie było tu mamy auto, które jako nowe kosztowało grubą kasę, a marka premium :) w galancie mitsubishi nie poszło na łatwiznę ;)
robertdg - 25-01-2016, 19:17

Lexus IS :P

Jag raczej nie jest rajdówką która by zachecała do jazdy na ręcznym :badgrin:

Owczar - 25-01-2016, 19:26

Is ma z prawej ręczny, ale w rhd ma z lewej ;)
adt81 - 25-01-2016, 20:24

robertdg napisał/a:
Lexus IS :P

Jag raczej nie jest rajdówką która by zachecała do jazdy na ręcznym :badgrin:

Dokładnie zwłaszcza, że to ciężkie bydle a długie niskie biegi nie pomagają. Jednak jak już wspomniałem to taki krążownik i fajnie się nim krąży aczkolwiek na wyższych biegach jest czym wyprzedzić. Co innego wersja S-Type R Supercharged 4.2 V8 395KM :twisted: - żałuję, że mnie nie stać na takie cacko ;-) . Z drugiej strony jakbym dysponował taką kasą to pewnie celowałbym w XKR.