Pajero III - [3.2 DID] rozruch z pilota
robrobłomża - 09-05-2016, 08:31
Miałem kiedyś alarm z modułem odpalania, wszystko było git do kiedy alarm nie zaczął się psuć, więc wywaliłem i teraz jest tylko fabryczny alarm. Fajny bajer ale szybko się znudził.
robek295 - 13-05-2016, 00:17
robrobłomża napisał/a: | Miałem kiedyś alarm z modułem odpalania, wszystko było git do kiedy alarm nie zaczął się psuć, więc wywaliłem i teraz jest tylko fabryczny alarm. Fajny bajer ale szybko się znudził. |
alarmu nie potrzebuje chodzi mi tylko o odpalanie i central z pilota, popsul ci sie alarm czy ogulnie cala ta zabawka, moze mozna to podlaczyc bez alarmu zeby tylko odpalac i otwierac/zamykac autko z pilota
plecho1 - 13-05-2016, 06:00
Najkosztowniej będzie zdezaktywować immobiliser, sam moduł odpalania można zarobić za niecałe 100zł.
robek295 - 14-05-2016, 00:06
plecho1 napisał/a: | Najkosztowniej będzie zdezaktywować immobiliser, sam moduł odpalania można zarobić za niecałe 100zł. |
raczej nie mam immobilisera, juz gdzies pisalem o tym w tym momecie ide rano do auta odpalam wyciagam kluczyk zamykam auto i ide do domu wiec raczej niema immobilisera, ma ktos taki myk tez z tm kluczem?
Bizi78 - 14-05-2016, 07:27
Ale czytnik immobilizera może być w stacyjce a transponder zatopiony w kluczyku .
Jeśli immobilizer nie wykryje transpondera to auta nie odpalisz zdalnie.
Tutaj nie chodzi o magiczny, ukryty przed złodziejem wyłącznik odcinający zapłon czy paliwo .
Georg - 14-05-2016, 10:15
robek295 napisał/a: | raczej nie mam immobilisera, juz gdzies pisalem o tym w tym momecie ide rano do auta odpalam wyciagam kluczyk zamykam auto i ide do domu wiec raczej niema immobilisera (...) |
Z chwilą zalogowania rola kluczykowego transpondera się kończy - można się z nim oddalić od auta z pracującym silnikiem.
robek295 - 14-05-2016, 11:29
Georg napisał/a: | robek295 napisał/a: | (...) ide rano do auta odpalam wyciagam kluczyk zamykam auto i ide do domu wiec raczej niema immobilisera (...) |
Z chwilą zalogowania rola transpondera się kończy - można się z nim oddalić od auta z pracującym silnikiem. |
najprosciej bedzie drorobic kluczyk i sprawdzic jak bedzie z dorobionym, i tak musze dorobic bo mam tylko jeden
[ Dodano: 14-05-2016, 11:54 ]
Bizi78 napisał/a: | Ale czytnik immobilizera może być w stacyjce a transponder zatopiony w kluczyku .
Jeśli immobilizer nie wykryje transpondera to auta nie odpalisz zdalnie.
Tutaj nie chodzi o magiczny, ukryty przed złodziejem wyłącznik odcinający zapłon czy paliwo . |
jednak mam immo... rozciolem kluczyk i jest tam taka czarna kosteczka, wiec co mozna teraz zrobic zeby auto odpalilo z pilota?
TangoKK - 14-05-2016, 13:40
robek295 napisał/a: | a jak sprawdzic czy ma immo? |
No właśnie jak dorobisz kluczyk to spróbujesz nim odpalić. Jak nie odpalisz to będzie oznaczało, że masz immobilaizer
Bizi78 - 14-05-2016, 15:01
robek295 napisał/a: | wiec co mozna teraz zrobic zeby auto odpalilo z pilota? |
Najłatwiej to chyba przykleić transponder koło anteny przy stacyjce.
robek295 - 14-05-2016, 18:45
Bizi78 napisał/a: | robek295 napisał/a: | wiec co mozna teraz zrobic zeby auto odpalilo z pilota? |
Najłatwiej to chyba przykleić transponder koło anteny przy stacyjce. |
a wiadomo gdzie dokladnie, w ktorym miejscu przykleic najlepiej?
i czy wyjac ten transponder z klucza czy klucz musi byc w stacyjce
plecho1 - 14-05-2016, 20:35
Jak zdejmiesz osłonę kolumny kierowniczej to na stacyjce na pewno zobaczysz tę antenę, będą dochodziły do niej przewody. Taką pastylkę spokojnie dorobisz w punkcie dorabiania kluczy. Taki transponder wraz z kodowaniem to koszt około 100 - 150zł. Kiedy transponder będzie przyklejony to oczywiście klucz nie będzie musiał siedzieć w stacyjce. Jeśli masz skrzynie manualną to takie odpalanie może być niebezpieczne jeśli zostawisz auto na biegu.
robek295 - 14-05-2016, 22:22
plecho1 napisał/a: | Jak zdejmiesz osłonę kolumny kierowniczej to na stacyjce na pewno zobaczysz tę antenę, będą dochodziły do niej przewody. Taką pastylkę spokojnie dorobisz w punkcie dorabiania kluczy. Taki transponder wraz z kodowaniem to koszt około 100 - 150zł. Kiedy transponder będzie przyklejony to oczywiście klucz nie będzie musiał siedzieć w stacyjce. Jeśli masz skrzynie manualną to takie odpalanie może być niebezpieczne jeśli zostawisz auto na biegu. |
ok no to antene zlokalizuje troche nie kumam z ta pastylka, chodzi ci ze w punkcie dorabiania kluczy moge dorobic klucz z transponderem czy sam transponder, co musze miec zeby zaprogramowali mi inny transponder o ile dobrze to rozumiem?
u nas nie spotkalem sie jeszcze z DiDem w manualu wszystkie sa w automacie, a moj to juz wogle jest goly bez klimy bo po co mi w islandii klima wiekszosc widzialem ze ma jakies wieksze wyswietlacze w panelu a umnie tylko zegarek
[ Dodano: 17-05-2016, 20:23 ]
witam ponownie zakupilem ten alarm, i mam kilka pytani moze ktos ma jakis schemat gdzie co po podlaczac co trzeba dokladnie zrobic zeby podlaczyc alarm, central z pilotow i odpalenie auta, wsumie nie wiem czy moje auto mialo central z pilotow bo otwieram go kluczem tylko czyli manualny central
plecho1 - 17-05-2016, 21:55
W punkcie dorabiania skopiują zawartość transpondera i wgrają na nowy. Dorobiony klucz będzie miał miejsce na transponder więc transponder będzie można tam wkładać i wyjmować. Pewnie dało by się dogadać aby dorobić sam transponder. Podaj jaki to dokładnie model alarmu to podpowiemy jak wszystko podłączyć.
robek295 - 17-05-2016, 23:49
plecho1 napisał/a: | W punkcie dorabiania skopiują zawartość transpondera i wgrają na nowy. Dorobiony klucz będzie miał miejsce na transponder więc transponder będzie można tam wkładać i wyjmować. Pewnie dało by się dogadać aby dorobić sam transponder. Podaj jaki to dokładnie model alarmu to podpowiemy jak wszystko podłączyć. |
dokladnie ten alarm z modulem odpalania
plecho1 - 18-05-2016, 07:31
W sumie wszystko w instrukcji jest ładnie opisane ale jednak kilka kabelków pod instalację auta podłączyć trzeba Napisz może co już wiesz jak podłączyć.
|
|
|