[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Nie przełącza się na gaz, zimne powietrze z kli
robertdg - 27-01-2016, 21:13
Przewody wychodzące z rurek 10154 zasilają nagrzewnice, oba powinny być gorące wtedy gdy wskaźnik temperatury jest w połowie swojego zakresu:
Jak wspomniane było wcześniej, kwestia weryfikacji czy układ jest dobrze odpowietrzony - czy obieg jest wlasciwy, napewno musisz skontrolować poziom płynu zaówno w chłodnicy jak i zbiorniczku wyrównawczym po ostudzeniu silnika
Owczar napisał/a: | Przejedz kawałek i potem dolej powoli płyn. Zostaw na noc. Następnego dnia dolej do zbiorniczka. |
tzm0 - 27-01-2016, 22:10
Ok wszystko się wyjaśniło.... potrzebny był czas i płyn.... w sumie wlałem sporo ponad 6L, prawie 7. Najpierw wyczytałem że powinno być 6 w środku więc wlałem do chłodnicy 6 litrowych flaszek. Po 3 dolewkach i 3 ostudzeniach ruszył gaz i zaczął się grzać w środku. Dziękuję serdecznie wszystkim za pomoc. Rurki na obrazku na początku były rzeczywiście zimne, teraz jest wszystko OK. Silnik chodzi pięknie po wykonaniu procedury programowania ECU. Nic się nie grzeje w autku ciepło no i tanio bo na gazie, a czeka mnie podróż 1800km do Polski za 4 tygodnie (muszę odwieźć autko i idzie pod młotek, nielegalnie jeździłem po UK więc pora pożegnać się z misiakiem).
|
|
|