To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - problem z rozłączaniem się pendrive i bluetooth

danny1 - 31-03-2016, 14:17

Witam ponownie,
Dziś wymienili mi ponoć komplet radio+bluetooth.
Jechałem przez godzinę do domu, wszystko działało jak należy.
Jeśli ten stan się utrzyma nie będę już zaśmiecał forum kolejnymi wpisami na ten temat :D
Jeśli jednak objawy by powróciły - odezwę się.

Przy okazji - chłopaki pomagają mi przy uszkodzonych plastikowych zaślepkach - mam wersję Fisher, zatem panowie demontując oryginalną tapicerkę i wstawiając nową uszkodzili sporo zaślepek na śruby itp.
Zaczęło mi to odpadać więc kląłem na kiepską jakość plastików.
Aż mnie tknęło i obejrzałem wnikliwe jeden z nich. A tu w środku ząbki zatrzaskowe powyłamywane.
Ale opiszę to zaraz w osobnym wątku, oczywiście jeśli już ktoś takiego nie założył :-)
Grimm - jeszcze raz dzięki bardzo :)

Grimm - 31-03-2016, 14:25

Biały Outlander z Polską Walczącą na tylnej klapie i chyba blondynka kierowała?
danny1 - 10-08-2016, 09:35

Nie, akurat nie :-)
esesen - 28-10-2016, 19:02

1. Jak często ten problem się pojawia? Co x km, co y dni?
2. Czy pojawia się także jak jest wypięty pendrive?
3. Czy z czasem się nasila?

Mi pojawił się dziś po przejechaniu w sumie ok, 600km. Mam standardowe radio z intense+.

[ Dodano: 25-11-2016, 09:19 ]
No niestety problem u mnie występuje, ostatnio rozłącza się mnie więcej 1 raz na 2 godziny jazdy.
Jest to upierdliwe. Będę to pewnie reklamował. Chociaż i tak planuję wymienić radio na coś innego.

tokyo - 25-11-2016, 22:56

Witam
Problem ustanie po aktualizacji oprogramowania ukladu BT.
Aktualizacja niweluje:
1. Rozlaczanie podczas rozmowy
2. Rozłączanie i przełączanie rozmowy w trakcie telefon BT Bt-telefon
3. Problemy przy odbieraniu raz radio raz telefon
4. Problemy z BT- Audio

esesen - 29-11-2016, 21:51

Okazało się, że mam najnowsze oprogramowanie. :(
marrok - 29-11-2016, 22:19

Spróbuj zmienić PIN parowania ze standardowego na 1111 albo 0000. Znam przypadek gdzie to pomogło (jakiś Samsung super nowy). Daj znać jak poszło u ciebie
esesen - 30-11-2016, 00:07

Mam zmieniony od pierwszego parowania na 0000.
Grimm - 30-11-2016, 08:19

esesen jedź do Marek do Auto TEST. Rozwiążą problem.
Czarny Ziutek - 24-04-2018, 23:30

odkopię trochę temat..
nowy outlander i powyższa przypadłość - pen 16GB nawet nie zapełniony w połowie - radio rozłącza i załącza USB i telefon :twisted: :twisted: szału można dostać
o dziwo, kiedy wyciągnę pendrive'a problem z rozłączaniem telefonu ustaje.. (pen jest na 100% sprawny)
czy komuś może udało się rozwiązać ten problem? Niestety do serwisu w Markach mam ponad 300km w jedną stronę... :?
rozłączanie następuje po ok. 15-30 sek :twisted: :twisted:

esesen - 24-04-2018, 23:40

U mnie problemy ustąpiły definitywnie po zmianie telefonu. Z Samsung Note 3 na J7 :) .
Bizi78 - 25-04-2018, 00:09

Czarny Ziutek napisał/a:
Niestety do serwisu w Markach mam ponad 300km w jedną stronę... :?

Bliżej masz do speca tokyo na Śląsk :wink: .

rajan - 26-04-2018, 11:30

Czarny Ziutek napisał/a:
pen 16GB nawet nie zapełniony w połowie - radio rozłącza i załącza USB i telefon :twisted: :twisted: szału można dostać

To tak na każdym penie, czy tylko na jednym? Sprawdź inny pen, może ten ma jakiś problem (albo Outlander twierdzi, że ma). Może jest na nim jakiś soft (typu narzędzia do backupu)?

tokyo - 28-04-2018, 08:05

jw
problem moze byc spowodowany:
- nieaktualnym softem u urzadzeniu BT/USB
- nawet soft w telefonie blokuje chwilowo funkcje - trzeba wtedy sprawdzic z innym telefonym
- czasami warto zmienic pamiec - ja do testow ma SanDisk 4/8/16 ale nie wiecej poniewaz dlugo buduje sciezke dostepu

Czarny Ziutek - 29-04-2018, 21:00

tokyo napisał/a:
jw
problem moze byc spowodowany:
- nieaktualnym softem u urzadzeniu BT/USB
- nawet soft w telefonie blokuje chwilowo funkcje - trzeba wtedy sprawdzic z innym telefonym
- czasami warto zmienic pamiec - ja do testow ma SanDisk 4/8/16 ale nie wiecej poniewaz dlugo buduje sciezke dostepu

Dzięki za zainteresowanie tematem :)
ad 1) nie wiem ale auto jest nowe więc liczyłem, że soft też będzie najaktualniejszy z aktualnych - można jakoś sprawdzić wersję softu (mam radio bez nawigacji)
ad 2) z telefonu mam ustawione tylko telefon (bez media po bluetooth) ale dziwne było to, że w momencie samoczynnego rozłączania pena przełączało mi telefon (pomogło fizyczne wypięcie pena z gniazda)
ad 3) próbowałem z dwoma pendrive'ami 16GB (oba na 100% sprawne) - podjadę jeszcze do salonu i sprawdzę czy w innych autach też jest problem z ich odczytem...
BTW czy w waszych outkach biegi, a zwłaszcza wsteczny wchodzą jak w starych ikarusach - ostatnio w serwisie dowiedziałem się, że wsteczny jest niesynchronizowany i wbijanie go na dwa razy to standard TTTM :shock: :shock: