To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sławków

Zlotty - 11-02-2016, 21:27

tak tak, 4 dni sie czeka, musze tylko zmierzyć jutro średnice stabilizatorów przód tył i będę zamawiał, ponadto chyba zrobie konserwe podwozia, bo bardzo sie prosi, tylko nie wiem czy mi tygodnia starczy na takie zabawy...
robertdg - 12-02-2016, 06:52

Strzelam że tylny 20mm, przedni 18mm

Na konserwacje poczekaj do lata, tydzień braknie na porządne ogarnięcie, obecnie za dużo wilgoci w powietrzu a co za tym idzie zamkniętej wilgoci na łaczeniach blach, profili, etc. No chyba, że masz dostep do suszarni podwoziowej

Marcino - 12-02-2016, 07:59

Zlotty napisał/a:
Jest to auto dość dobrze znane forumowiczom i myślę, że kto ma je rozpoznać to je rozpozna;).

CZy to samochód naszego kolegi z Czech?

Zlotty napisał/a:
ponadto chyba zrobie konserwe podwozia, bo bardzo sie prosi

A miała być taka igła.... ech..

Zlotty - 12-02-2016, 08:38

Nie no spokojnie, ja nie mówię, że auto jest w złym stanie, zrobie foteczki to sami ocenicie...
Sam myślałem, że będzie troszke lepiej ogólnie, ale no cóż czasy się zmieniają i zasada, że zaufanie w handlu to podstawa jest już nieco przestarzała. Ale wymienie te kilka wahaczy, troche poliuretanu wsadzę, podłoge wyczyszczę, inne ogniska korozji też ogarnę, środek zmienie na skóre i może dół deski na czarny, bo na razie wygląda jak accord V. Do tego musze zakupić dwa komplety opon i zrobić renowacje lakieru, bo pomimo, że jest na nim ceramika i w dotyku jest jak pupcia niemowlęcia, to ma troche szkód typowo parkingowych. Jak już to wszystko zrobię czyli włoże równowartość ceny auta w auto, to zostanie ostatnia rzecz do zrobienia, czyli trzeba będzie płakać, że to nie 2.5v6 haha:D Dzisiaj jak posprzątam garaż, to zrobie zdjęcia i sami ocenicie.

Hugo - 12-02-2016, 08:41

Marcino napisał/a:
CZy to samochód naszego kolegi z Czech?
Kogo?
Zlotty - 12-02-2016, 09:06

Ahhh, teraz samochód jest mój, a ja jestem z okolic Dąbrowy Górniczej :D . Tak jak mówie, kto ma wiedzieć czyj samochód był, ten wie, ja nie będę wokół poprzedniego właściciela robił szumu:P
mati_z - 12-02-2016, 09:20

Hugo, z grupy na FB ;)
Zlotty - 13-02-2016, 16:09

robertdg napisał/a:
Strzelam że tylny 20mm, przedni 18mm

Na konserwacje poczekaj do lata, tydzień braknie na porządne ogarnięcie, obecnie za dużo wilgoci w powietrzu a co za tym idzie zamkniętej wilgoci na łaczeniach blach, profili, etc. No chyba, że masz dostep do suszarni podwoziowej

Trafiłeś idealnie, no przód może bardziej skłania się do 19mm, ale to pewnie błąd pomiarowy :P
U mnie w galu większość podłogi jest zakonserwowana, zwyczajnie elementy bardziej wystające są pozbawione konserwy i zaszły rdzą... Podłużnice najgorzej, bo całe krzywe i brzydko to wygląda od spodu :D .
Zawieszenie jednak będzie robił sprawdzony mechanik, mam tylko problem z częściami, bo wahacze i sworznie bodaj, znalazłem z dokuji w kapitanie w Kato... z ctr i 555 nic znaleźć nie moge;c
Skóry też jak na lekarstwo... co myślicie, żeby zaadaptować fotele przednie półskórzane?. Z golfa są spoko, ale to troche profanacja :P

mkm - 13-02-2016, 21:12

Zlotty napisał/a:
kto ma wiedzieć czyj samochód był, ten wie, ja nie będę wokół poprzedniego właściciela robił szumu:P

To po jakiego grzyba zaczynasz temat?
Po co jakieś niedomówienia?
Tu nie każdy korzysta z FB, więc jak piszesz "a" to pisz"b", a jak nie chcesz pisać to nie pisz.
Proste.

Marcino - 13-02-2016, 23:27

Mi to się nie chce gadać jak się poprzedni własciciel nachwalił i jeszcze swoje usługi oferował... jaki to on znawca galantów i zajebisty machanik blacharz itp itd:)
Zlotty - 14-02-2016, 21:58

Jakie niedomówienia, dla tych którzy znają auto, to jest to tylko potwierdzenie, że to napewno ten galant, a innych nie chce uświadamiać, bo przecież poprzedni właściciel może sobie tego nie życzyć :O. Odbiegając od tematu, myśle nad swapem do 2.5 v6, tylko obawiam się, że może troszeczkę to przekroczyć moje finansowe możliwości ;/ no i druga rzecz do szkoda mi silnika który mam, bo wydaje się być jak nowy...
Zlotty - 15-02-2016, 14:44

Mała aktualizacja tematu, jest dla mnie ważne, żeby znaleźć jakiegoś dobrego speca od Miśków.
Jest to tak ważne, ponieważ muszę się dowiedzieć czy warto w to auto inwestować, bo niestety nie wszystkie naprawy o których autor ogłoszenia pisał były wykonane rzetelnie..
W ogłoszeniu napisane było tak:
*Samochód w ostatnich dwóch miesiącach przeszedł :

-Konserwacja bagażnika środek/zewnątrz
-Konserwacja nadkoli
-Zrobione tylne nadkola
-Zakonserwowany wlew benzyny/gazu
-Wymiana łożyska na wałku oporowym jak i sprzęgłowym
-Wymiana kpl sprzęgła - Valeo
-Pranie środka
-Wymiana filtrów - Powietrza/Oleju
-Wymiana świec zapłonowych
-Wymiana oleju - silnik/skrzynia
-Poprawka lakiernicza kielichów - góra/dół
-Nabita klima
-Wymiana maski z przed na polift
-Konserwacja dzwi przód
-Wymiana piasta koła - tył
-Wymiana klocki - przód
-Polerka
-Czyszczenie "fajek" zapłonowych
-Wstawiona butla LPG na 10 lat
-Dopiero świeżo po przeglądzie.
-Wymiana amortyzatorów tył (Sechs szt. kosztuje 350 zł)
-Wstawiona nowa linka od otwierania maski (stara była zmęczona)
-Wahacze (banany) przód dwie strony
-(UWAGA!) Wymienione zwrotnice z poliftu na dwu tłoczkowe!)
-Wstawienie nowych plastikowych nadkoli na bardziej trwalszą metodę niż oryginalne
-Obklejone lampy przód halogeny na żółto (w każdej chwili zrywalne)

I oczywiście niektóre rzeczy się zgadzają, ale już po pierwszej rozmowie na olx.pl okazało się, że butla nie ma homologacji, a auto nie ma aktualnego przeglądu(wiedziałem o tym i ciężko mieć pretensje, jednak w ogłoszeniu było inaczej), kolejna rzecz to sądziłem, że jak ktoś pisze zakonserwowany wlew b/g, to że go zrobił dobrze, a nie zalał rdzę... Ponadto w aucie w którym do wymiany miała być tylko tylna piasta, już siadł aku, do remontu mam wielowahacz... No i autor pisał również, że Car Audio i Alu jest w cenie, ale okazało się, również po pierwszej rozmowie że nie były... Oczywiście nie mam żadnych pretensji do poprzedniego właściciela, bo przecież oglądałem widziałem, jeździłem. Jednak moja naiwność mnie zwiodła i kazała przymrużyć oczy przy oglądaniu auta, bo to przecież nie od byle kogo...Dlatego też chcę by ktoś sprawdził jak kielichy, silnik, itd...
Poniżej wstawiam fotki wlewu, żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr.

eremita - 15-02-2016, 15:13

Marcino napisał/a:
Mi to się nie chce gadać jak się poprzedni własciciel nachwalił i jeszcze swoje usługi oferował... jaki to on znawca galantów i zajebisty machanik blacharz itp itd:)

Mi też,
Ja osobiście coraz bliższy jestem odejścia na twarzo książce z grupy szukam sprzedam bo jak dla mnie tam się zrobił darmowy portal dla handlarzy :evil:

Ja bym się zastanowił czy go nie oddać :roll:

Dario1986 - 15-02-2016, 15:24

no to ładnie, a miał być taki oh, ah, perełka... a tu pięknie przypudrowany, jedyne czego zostaje życzyć to wytrwałości....
Zlotty - 15-02-2016, 15:40

Nie no nie będę go nikomu oddawał, czy tym bardziej sprzedawał, zakupu nie żałuje, może cena trochę przesadzona 7,5k, Zastanawiam się tylko jak sprawdzić kelichy przód, tył, bo zalane są konserwą;/ Już wymieniłem butle, zrobiłem wszystkie stabilizatory i tuleje stabilizatorów, zamówiłem poliuretany, więc projekt rozwojowy, szkoda by tylko było, żeby rdza go zniszczyła... Jest jeszcze parę mankamentów, jak np antena automatyczna która działała 2 dni :P czy te nadkola, którym do perfekcji brakuje jeszcze troche... Sam oglądałem, to teraz sam będę naprawiał, pytanie tylko jak ugryźć temat rdzy i jak sprawdzić czy ona tam jest...