To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Odbarwiona deska :/

Sxizo - 16-03-2016, 23:41

mkm napisał/a:
Sxizo, Ty wiesz o czym piszesz czy tak sobie napisałeś?
Pokaż mi choć jedno zdjęcie deski rozdzielczej w hydrografice (nie mówię o plastikowych elementach, ramkach, panelach etc.)

Ok, ok. To może flock? :P

alojso - 18-03-2016, 15:17

Rezon, odbarwienie mam na zaślepce poduszki pasażera (w jej lewym górnym rogu) - tam mam przykleić tę nawigację? :D Póki co przesunąłem tam uchwyt z GPS i nie denerwuje mnie widok, no ale to jest rozwiązanie masakryczne, bo plama dalej jest a do nawigacji muszę bardziej głowę obracać ;) Szlag mnie z tym trafia...

[ Dodano: 18-03-2016, 16:57 ]
Mam teraz plan żeby kupić lakier bezbarwny (akryl), psiknąć go na szmatkę i delikatnie pacnąć na to odbarwienie. Jak myślicie - może pomóc czy być jeszcze gorzej? Teraz jak to dokładnie oglądam, to widzę że zszedł też delikatnie lakier 'grafitowy', ale głównie widać jednak zmatowienie w zależności od światła.

[ Dodano: 21-03-2016, 09:58 ]
Kupiłem akryl i pacnąłem nim plamę, ale lepiej na pewno nie jest (po prostu teraz zamiast matu mam połysk) :P Jest jeszcze opcja kupna akrylu matowego, no ale nie wiem czy gra jest warta świeczki, bo jak tak podliczę te wszystkie plaki, akryle za kilkanaście zł / szt, to uzbiera się już kwota trzycyfrowa, a do pożądanego efektu cały czas tak samo daleko :(

[ Dodano: 05-04-2016, 19:04 ]
Powiedzcie - ile może kosztować demontaż/montaż zaślepki poduszki? Ew. ile może trwać?

[ Dodano: 20-04-2016, 15:01 ]
Wprawdzie prowadzę monolog, ale opowiem jak zakończyła się historia. Znalazłem firmę (Airbagsystems ul. Ostrowska 15 63-421 Wysocko Małe deskirozdzielcze.pl) która jako jedyna podjęła się naprawy zaślepki. Zdemontowałem ją więc i wysłałem. Niestety, mimo zapewnień (zarówno ze strony, jak i telefonicznie), zaślepce daleko brakuje do oryginału. Wprawdzie plamy nie ma, ale... odcień jest zupełnie inny (oryginał to grafit, a ja dostałem coś pomieszanego szaro-brązowo). Podsumowując: jest ciut lepiej, bo o ile plamę było widać zawsze, tak różnicę w kolorach widać tylko w jakiś 50% przypadków. Temat już raczej zamykam, bo kolejnym krokiem byłaby wymiana na oryginał.

PS. Samo wyjęcie i założenie zaślepki to kupa roboty, mechanik skasował 150 zł po znajomości, za to miał całe pocięte ręce (sama tylko zaślepka mocowana jest na 11 śrub).

maxrafal - 02-07-2016, 17:36

Usunąłem naklejkę w 3 minuty. Żyletka i delikatne odrywanie aby jak najwięcej odeszło. Potem nitro aby usunąć klej i resztki naklejki.
Oczywiście trzeba zabezpieczyć deskę aby nic nie kapło na nią.

mkm - 03-07-2016, 12:48

maxrafal napisał/a:
Potem nitro aby usunąć klej

Następny :roll:
Parę złotych wydać na preparat do usuwania kleju lub zmywacz już się nie da.
Trzeba brać nitro, żeby przez chwilę nieuwagi poniszczyć wszystko dookoła?
To jest dramat - do wszystkiego, na wszystko - nitro :roll: , a potem płacz, że plastik się przebarwił, skóra popękała, lakier się zmatowił itp. itd.