Pajero II - [3.0 V6] stukanie pod pokrywą zaworów i na dole silnika
adrianoss24 - 26-02-2016, 01:11
brzyydal napisał/a: | Kolego adrianoss nie wiem czy dobrze zrozumialem dwa milimetry ponad gorna kreska na bagnecie? Jezeli na gorze ucichlo to kasatory luzu ktorys sie zawiesil/odwiesil. |
Tak, ponad górną kreską na bagnecie. Też myślę że się odwiesił i jest już git.
brzyydal - 26-02-2016, 11:19
Kolego apg2312 napchales sobie glowe jakimis pierdolami o zabach a teraz na sile probujesz zainteresowac tym innych... Producenci zalecaja stosowanie danych srodkow w danych warunkach uzytkowania i wcale nie musza byc jasnowidzami /gdzie tu logika twoich wypowiedzi?/. To czy sobie na biegunie polnocnym wlejesz wode do chlodnicy to twoja sprawa. Zalecenia klasyfikacji lepkosciowej uzywanych w danych warunkach klimatycznych znajduja sie w instrukcji serwisowej tego silnika. To ze nie umiesz tego odszukac to juz twoj problem.
Kolego adrianoss moge zapytac z jakiego powodu tego oleju jest az tak duzo?
dareqq - 28-02-2016, 13:48
Na poprawę kultury pracy popychaczy pomaga ich wymiana . sprawdziłem
adrianoss24 - 28-02-2016, 20:26
brzyydal napisał/a: | Kolego adrianoss moge zapytac z jakiego powodu tego oleju jest az tak duzo? |
Nie potrafię odpowiedzieć na te pytanie jak wymieniałem to był stan pomiędzy kreskami, potem było ledwo na dolnej kresce to dolałem, potem raz też dolałem i tak jakoś wyszło
brzyydal - 28-02-2016, 22:24
No roznie z tym poziomem oleju moze byc. Niekoniecznie moze to byc kwestia wlania zbyt duzej ilosci. Przestalo stukac?
adrianoss24 - 29-02-2016, 20:19
Pod pokrywą zaworów teraz jest cisza, ale pukanie na wolnych obrotach dalej jest.
|
|
|