Nasze Miśki - Panockowy Galant EA5A
Panocek - 23-03-2016, 14:23
sveno napisał/a: | Hugo napisał/a: | Niestety na 99% wyłamią się 2 noski po drugiej stronie plastiku. | jest inny sposób: suszarka do włosów. Rozgrzany plastik jest bardziej elastyczny i nie pęka tak szybko.
Szwajcar mówisz Gratulacje.
Profilaktycznie obejrzyj lewy kielich (strona kierowcy) od strony pompy hamulcowej oraz nadkola i podłużnice z tyłu. |
Z suszarką może być problem, chyba że znajde jakieś źródełko ciepełka na 12v z zapalniczki, to lub będzie gorąca woda + ścierka
Nadkola są mi znane, tzn już się purchle pojawiają na reparaturkach. Podłużnica też była ok, kielichy chyba też. Choć latem pewnie będę je traktował czymś wiążącym rdzę, Dinitrol czy cuś. Da się jakoś wnętrze kielichów od środka wysycić preparatem?
A i nakładki na progi trzeba będzie zdjąć i obejrzeć, bo w jednym miejscu rude zło zaczęło się ujawniać jak pamiętam
sveno - 23-03-2016, 18:35
Panocek napisał/a: | Z suszarką może być problem, chyba że znajde jakieś źródełko ciepełka na 12v z zapalniczki, to lub będzie gorąca woda + ścierka | suszarka w bagażnik i wycieczka do centrum handlowego na parking podziemny, jakieś gniazdko gdzieś znajdziesz, można to przy okazji zakupów załatwić.
Z ciekawości zapytam po co chcesz zdejmować tę blendę? Światełka da się wyciągnąć bez zdejmowania jej.
Panocek - 23-03-2016, 19:06
sveno napisał/a: | Panocek napisał/a: | Z suszarką może być problem, chyba że znajde jakieś źródełko ciepełka na 12v z zapalniczki, to lub będzie gorąca woda + ścierka | suszarka w bagażnik i wycieczka do centrum handlowego na parking podziemny, jakieś gniazdko gdzieś znajdziesz, można to przy okazji zakupów załatwić.
Z ciekawości zapytam po co chcesz zdejmować tę blendę? Światełka da się wyciągnąć bez zdejmowania jej. |
Po to by dokopać się do wkładki zamka
Swoją drogą zamek już zrobiony, zarówno odrdzewiony jak i naprawione mocowanie cięgna. Więc jakiś sukces jest
Panocek - 14-04-2016, 13:13
Mały update, Galancik przywdział nowe letnie trzewiki
Felgi 17" j7 firmy "PLW", sugerując się kapslem na feldze
Opona to Goodyear Eagle F1 Assymetric 3, 225/45. Stara opona była w tym samym rozmiarze i wyglądała nieźle, to wziąłem 225. Jest troszkę balonik, ale nie jest tragicznie
sveno - 14-04-2016, 20:17
Panocek napisał/a: | Jest troszkę balonik, ale nie jest tragicznie | a jak tam w koleinach się zachowuje?
Panocek - 15-04-2016, 08:13
sveno napisał/a: | a jak tam w koleinach się zachowuje? |
Dobre pytanie, bo nie wiem. Jak na złość wszystkie znane mi koleiny w Warszawie załatali
Ale jak będę miał okazję przetestować to dam znać.
|
|
|