To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant Elegance 2,5 V6 2000 r., 163 KM, automat

gawron - 20-04-2016, 13:15

[quote="misza116"]
Tomek napisał/a:
automat jest dla starych dziadków :)

Po czym tak wnosisz? Jakieś argumenty? To standardowe stwierdenie większości zacofanych tendencyjnych polaków którzy w większości nigdy nie użytkowali dłużej automatu tylko mają przyzwyczajenie z poloneza i myślą że aby samochód jechał to muszą machac wajchą:) Automat jest dla ludzi którzy cenią prawdziwy komfort i wygodę jazdy której nigdy w życiu nie zapewni manual i koniec kropka. Ale każdy może miec swoje zdanie oczywiście.

czarny.marcin - 21-04-2016, 12:08

Tomek napisał/a:

i ma jedną wadę, jak padnie wspomniany konwerter to unieruchamia Cię setki km od domu, łożyska w manualu nie padają z dnia na dzień

pozdrawiam, ja znawca

jestem tego samego zdania a Ci co twierdzą że manual nie ma startu do automata proponuję zmienić kierowce . Nie jest ważne jakim autem jedzie kierowca tylko ważne jaki kierowca jedzie autem. Jak to się mówi ??? Samochód gwizda tylko kierowca pi..da :D
A automata wymyślili dla tych co w mocnym silniku spalą sprzegło. Pozdrawiam ja znawca nr 2

gawron - 21-04-2016, 15:00

Nie bede sie wdawal w bezsensowną dyskusje której nigdy sie nie wyjaśni ważne żeby każdy był zadowolony ze swojego autka i jego konfiguracji pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Rycerzy i w manualu i w automacie:)
More Than Explo - 21-04-2016, 16:12

czarny.marcin napisał/a:
Tomek napisał/a:

i ma jedną wadę, jak padnie wspomniany konwerter to unieruchamia Cię setki km od domu, łożyska w manualu nie padają z dnia na dzień

pozdrawiam, ja znawca

jestem tego samego zdania a Ci co twierdzą że manual nie ma startu do automata proponuję zmienić kierowce . Nie jest ważne jakim autem jedzie kierowca tylko ważne jaki kierowca jedzie autem. Jak to się mówi ??? Samochód gwizda tylko kierowca pi..da :D
A automata wymyślili dla tych co w mocnym silniku spalą sprzegło. Pozdrawiam ja znawca nr 2

Dla dziadków albo dla tych, którzy wożą obok pannę z cudnymi kolankami :rolleyes:

Wojna automat vs manual to jak wojna narty vs snowboard. Każdy śmiga tym co mu pasuje

gawron - 22-04-2016, 09:23

Cytat:
Dla dziadków albo dla tych, którzy wożą obok pannę z cudnymi kolankami :rolleyes:

No to drugie sie zgadza wiec idąc tym tropem ci któzy mają manual nie chcą patrzeć na nogi swojej wybranki:)

Cytat:
Wojna automat vs manual to jak wojna narty vs snowboard. Każdy śmiga tym co mu pasuje

Dokłądnie tak:)

sveno - 26-04-2016, 12:52

Tomek napisał/a:
A to nie auto od sveno?
po czym poznałeś? :) Nigdzie się nim nie chwaliłem.
Paweł84 - 26-04-2016, 13:55

ja po Bordo w tle :)
Tomek - 26-04-2016, 20:51

sveno napisał/a:
Tomek napisał/a:
A to nie auto od sveno?
po czym poznałeś? :) Nigdzie się nim nie chwaliłem.

Zdaje się, że Magda go kiedyś wrzuciła na FB, ale nie po tym.
Ktoś wyczaił bordo w tle, ale też nie po tym.
Dopiero bordo + srebrny w tle mnie naprowadziło. No i imię i lokalizacja.

misza116 - 28-04-2016, 08:09

Wystarczył gal w kolorze wina w tle, jak już bratu się znudzi to pisz :)
Tomek - 28-04-2016, 10:22

Tomek napisał/a:

Zdaje się, że Magda go kiedyś wrzuciła na FB, ale nie po tym.
Ktoś wyczaił bordo w tle, ale też nie po tym.
Dopiero bordo + srebrny w tle mnie naprowadziło. No i imię i lokalizacja.

i najważniejsze to jeszcze BMW w tle

Qropatwa - 03-05-2016, 19:57

Witam.

Widzę, że dyskusja zeszła na trochę inny temat:) Jutro jadę oglądać tego konkretnego niebieskiego Galanta (bo mają na sprzedaż jeszcze czarnego Avansa - tylko, że w szmacie, patyku, no i bez nadkoli). Mam do niego 360 km, więc jeśli widzicie jakieś smrody, albo ewentualnie znacie sprzedającego ze złej strony, czy coś to piszcie proszę. Dostałem od sprzedającego dużą galerię zdjęć i generalnie auto wydaje się być sensowne. Jedno nadkole ma małego bąbla. Do wymiany ponoć tylne prawe łożysko koła i jeden wahacz z przodu. Do tego fotel (a raczej skóra) jest już lekko zmęczony i to na tyle, co widzę po zdjęciach i wywiedziałem się od sprzedającego.

Warto po to cisnąć? Dodam, że mam jeszcze trochę kasy na pakiet startowy, więc planuje go odpicować jak trzeba :lol:

sveno - 03-05-2016, 21:25

Qropatwa napisał/a:
tylne prawe łożysko koła
lewe, tak wynika przynajmniej z wywiadu na odległość, chociaż mogą to być wyząbkowane opony.
Qropatwa napisał/a:
Warto po to cisnąć? Dodam, że mam jeszcze trochę kasy na pakiet startowy, więc planuje go odpicować jak trzeba :lol:
no Panowie, nie krępować się, można go prześwietlać, ja się nie obrażę. :)
Qropatwa - 05-05-2016, 10:20
Temat postu: Galant zakupiony
Teraz będzie grasować we Wrocławiu. Tylko jeszcze muszę podjechać na pierwszy serwis do Bartka:)
sveno - 05-05-2016, 10:33

Mam nadzieje, że widzimy się na Zlocie?
Qropatwa - 07-05-2016, 14:24

Jak to tego czasu ogarnę wszystko co mam w planach na start to tak:) A gdzie odbędzie się wzmiankowane zlociwo?