Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant Elegance 2,5 V6 2000 r., 163 KM, automat
gawron - 20-04-2016, 13:15
[quote="misza116"] Tomek napisał/a: | automat jest dla starych dziadków |
Po czym tak wnosisz? Jakieś argumenty? To standardowe stwierdenie większości zacofanych tendencyjnych polaków którzy w większości nigdy nie użytkowali dłużej automatu tylko mają przyzwyczajenie z poloneza i myślą że aby samochód jechał to muszą machac wajchą:) Automat jest dla ludzi którzy cenią prawdziwy komfort i wygodę jazdy której nigdy w życiu nie zapewni manual i koniec kropka. Ale każdy może miec swoje zdanie oczywiście.
czarny.marcin - 21-04-2016, 12:08
Tomek napisał/a: |
automat jest dla starych dziadków
i ma jedną wadę, jak padnie wspomniany konwerter to unieruchamia Cię setki km od domu, łożyska w manualu nie padają z dnia na dzień
pozdrawiam, ja znawca |
jestem tego samego zdania a Ci co twierdzą że manual nie ma startu do automata proponuję zmienić kierowce . Nie jest ważne jakim autem jedzie kierowca tylko ważne jaki kierowca jedzie autem. Jak to się mówi ??? Samochód gwizda tylko kierowca pi..da
A automata wymyślili dla tych co w mocnym silniku spalą sprzegło. Pozdrawiam ja znawca nr 2
gawron - 21-04-2016, 15:00
Nie bede sie wdawal w bezsensowną dyskusje której nigdy sie nie wyjaśni ważne żeby każdy był zadowolony ze swojego autka i jego konfiguracji pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Rycerzy i w manualu i w automacie:)
More Than Explo - 21-04-2016, 16:12
czarny.marcin napisał/a: | Tomek napisał/a: |
automat jest dla starych dziadków
i ma jedną wadę, jak padnie wspomniany konwerter to unieruchamia Cię setki km od domu, łożyska w manualu nie padają z dnia na dzień
pozdrawiam, ja znawca |
jestem tego samego zdania a Ci co twierdzą że manual nie ma startu do automata proponuję zmienić kierowce . Nie jest ważne jakim autem jedzie kierowca tylko ważne jaki kierowca jedzie autem. Jak to się mówi ??? Samochód gwizda tylko kierowca pi..da
A automata wymyślili dla tych co w mocnym silniku spalą sprzegło. Pozdrawiam ja znawca nr 2 |
Dla dziadków albo dla tych, którzy wożą obok pannę z cudnymi kolankami
Wojna automat vs manual to jak wojna narty vs snowboard. Każdy śmiga tym co mu pasuje
gawron - 22-04-2016, 09:23
Cytat: | Dla dziadków albo dla tych, którzy wożą obok pannę z cudnymi kolankami |
No to drugie sie zgadza wiec idąc tym tropem ci któzy mają manual nie chcą patrzeć na nogi swojej wybranki:)
Cytat: | Wojna automat vs manual to jak wojna narty vs snowboard. Każdy śmiga tym co mu pasuje |
Dokłądnie tak:)
sveno - 26-04-2016, 12:52
Tomek napisał/a: | A to nie auto od sveno? | po czym poznałeś? Nigdzie się nim nie chwaliłem.
Paweł84 - 26-04-2016, 13:55
ja po Bordo w tle
Tomek - 26-04-2016, 20:51
sveno napisał/a: | Tomek napisał/a: | A to nie auto od sveno? | po czym poznałeś? Nigdzie się nim nie chwaliłem. |
Zdaje się, że Magda go kiedyś wrzuciła na FB, ale nie po tym.
Ktoś wyczaił bordo w tle, ale też nie po tym.
Dopiero bordo + srebrny w tle mnie naprowadziło. No i imię i lokalizacja.
misza116 - 28-04-2016, 08:09
Wystarczył gal w kolorze wina w tle, jak już bratu się znudzi to pisz
Tomek - 28-04-2016, 10:22
Tomek napisał/a: |
Zdaje się, że Magda go kiedyś wrzuciła na FB, ale nie po tym.
Ktoś wyczaił bordo w tle, ale też nie po tym.
Dopiero bordo + srebrny w tle mnie naprowadziło. No i imię i lokalizacja. |
i najważniejsze to jeszcze BMW w tle
Qropatwa - 03-05-2016, 19:57
Witam.
Widzę, że dyskusja zeszła na trochę inny temat:) Jutro jadę oglądać tego konkretnego niebieskiego Galanta (bo mają na sprzedaż jeszcze czarnego Avansa - tylko, że w szmacie, patyku, no i bez nadkoli). Mam do niego 360 km, więc jeśli widzicie jakieś smrody, albo ewentualnie znacie sprzedającego ze złej strony, czy coś to piszcie proszę. Dostałem od sprzedającego dużą galerię zdjęć i generalnie auto wydaje się być sensowne. Jedno nadkole ma małego bąbla. Do wymiany ponoć tylne prawe łożysko koła i jeden wahacz z przodu. Do tego fotel (a raczej skóra) jest już lekko zmęczony i to na tyle, co widzę po zdjęciach i wywiedziałem się od sprzedającego.
Warto po to cisnąć? Dodam, że mam jeszcze trochę kasy na pakiet startowy, więc planuje go odpicować jak trzeba
sveno - 03-05-2016, 21:25
Qropatwa napisał/a: | tylne prawe łożysko koła | lewe, tak wynika przynajmniej z wywiadu na odległość, chociaż mogą to być wyząbkowane opony.
Qropatwa napisał/a: | Warto po to cisnąć? Dodam, że mam jeszcze trochę kasy na pakiet startowy, więc planuje go odpicować jak trzeba | no Panowie, nie krępować się, można go prześwietlać, ja się nie obrażę.
Qropatwa - 05-05-2016, 10:20 Temat postu: Galant zakupiony Teraz będzie grasować we Wrocławiu. Tylko jeszcze muszę podjechać na pierwszy serwis do Bartka:)
sveno - 05-05-2016, 10:33
Mam nadzieje, że widzimy się na Zlocie?
Qropatwa - 07-05-2016, 14:24
Jak to tego czasu ogarnę wszystko co mam w planach na start to tak:) A gdzie odbędzie się wzmiankowane zlociwo?
|
|
|