To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Drugie życie Galanta 2.5 czyli kontynuacja tematu Gaijin

danino88 - 04-05-2016, 15:22

sveno napisał/a:
W Rekińczyku obydwa banany to SH/SLR, jeden jeździ już jakieś 40kkm a drugi ponad 70kkm i dalej się trzymają . Loteria, albo kierowca winny.

po tym co widziałem jak rozebrałem przód to jest to po prostu niemożliwe. 3 na 6 wahaczy nadawało się już do wyrzucenia po roku używania, a czytając temat Gaijin auto więcej stało niż jeździło.

auto wciąż stwarza problemy, ale myślę że do zrobienia. Któryś z hamulcy z przodu się zapiekł, płyn hamulcowy zaczyna uciekać. Dodatkowo wymrugany błąd 12, czyli błąd przepływomierza nasuwa kolejne kwestie związane z za dużymi obrotami na rozgrzanym silniku. Ktoś pomoże ?

Gaijin - 04-05-2016, 18:43

danino88 napisał/a:
a czytając temat Gaijin auto więcej stało niż jeździło.
Tak jak piszesz wahacze w aucie zrobiły może z 5-6k km. Niedługo po ich założeniu auto zaczęło mieć problemy z uruchamianiem i odjechało na lawecie do mechanika. Gdzie znów stało z miesiąc.
Owczar napisał/a:
Czyli tak wygląda doinwestowany galant ;) i weź kup auto od firumowicza.

Czy doinwestowany, tego nie wiem i na pewno nie napisałem nigdzie. Jak widać w moim temacie co się psuło naprawiałem, aż w końcu straciłem cierpliwość.

danino88 - 04-05-2016, 20:10

Gaijin napisał/a:
danino88 napisał/a:
a czytając temat Gaijin auto więcej stało niż jeździło.
Tak jak piszesz wahacze w aucie zrobiły może z 5-6k km. Niedługo po ich założeniu auto zaczęło mieć problemy z uruchamianiem i odjechało na lawecie do mechanika. Gdzie znów stało z miesiąc.
Owczar napisał/a:
Czyli tak wygląda doinwestowany galant ;) i weź kup auto od firumowicza.

Czy doinwestowany, tego nie wiem i na pewno nie napisałem nigdzie. Jak widać w moim temacie co się psuło naprawiałem, aż w końcu straciłem cierpliwość.

no właśnie, więc srl nie wytrzyma więcej niż 10tys. Rozumiem jakby to był jeden wahacz na 6 wymienionych, a w tym przypadku były 3 sztuki, jedna wypadła a dwie następne były już blisko...

Owczar - 04-05-2016, 22:04

Czego można oczekiwać od najtańszych wahaczy na rynku?
mjsystem - 05-05-2016, 12:34

Owczar napisał/a:
Czego można oczekiwać od najtańszych wahaczy na rynku?
Wymiany co 5 tysi? :mrgreen:
danino88 - 11-05-2016, 09:51

przygód z galantem ciąg dalszy.
Zaczęło ubywać płynu hamulcowego a pedał był coraz bardziej miękki. Szybka diagnoza, przewód hamulcowy tylny mocno skorodowany. Auto oddane do warsztatu a przy okazji zrobiony przegląd.

Z obrotami wciąż są problemy. Po odpaleniu utrzymują się w granicach 1,5-1,7 i zamiast spadać zaczynają rosnąć i na rozgrzanym utrzymują się na ponad 2 tys obrotów. Ktoś coś poradzi ?

Owczar - 11-05-2016, 10:24

Sprawdź jaką temp silnika widzi ECU.
Krzyzak - 11-05-2016, 12:07

danino88 napisał/a:
Ktoś coś poradzi ?
przepustnica do regulacji
danino88 - 11-05-2016, 13:22

Ok, obroty w miare wyregulowane. Czujnik tps byl uszkodzony i dodatkowo trza bylo pokrecic troche srubka :)