[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] Kila części dla mojego Kumpla
se7en - 11-08-2016, 20:58
Krzyzak napisał/a: | ja odkręcałem lambdę - na zimno wychodzi bez problemu, dobry klucz 22mm - można użyć nasadki lub oczkowego
filtr paliwa to 2 klucze 19mm jak dobrze pamiętam i też zejdzie - tylko trzeba dobrze dobrać filtr bo były 2 rozmiary gwintu |
to musiales miec niezlego farta, ja już mam 4 sztuke galanta i nie idzie tak latwo, palnik i daje rade.
chyba ze mam pecha i nie smarowali miedzianym
Krzyzak - 11-08-2016, 21:51
w zestawie z lambdą dobrej firmy jest specjalna pasta smarująco - uszczelniająca
podejrzewam, że oryginał też był na nią wkręcony
wg mnie na zimnym się lepiej odkręca i nie używałbym palnika
se7en - 12-08-2016, 15:56
Krzyzak napisał/a: |
w zestawie z lambdą dobrej firmy jest specjalna pasta smarująco - uszczelniająca
podejrzewam, że oryginał też był na nią wkręcony
wg mnie na zimnym się lepiej odkręca i nie używałbym palnika |
ja to wiem, paste uzywalem w kazdej nowej, ale cholera wie ile kto na tym starym jezdził.
mnie na zimnym w ogole nie puszczało, na palniku - jak po maśle i bez obaw ze gwint pojdzie
bloodgringo - 11-09-2024, 14:00 Temat postu: Części - zdrzak Cześć, Uszkodziłam Galanta czy ktoś z was się orientuje czy można odkręcić tylko tą dolną część zderzaka i najlepiej wymienić? a może ktoś z was ma taki zderzak na sprzedaż?
Drugie moje pytanie - szukam sprawdzonego mechanika w okolicach Katowic, który przeprowadzi dynamiczną wymianę oleju w skrzyni biegów (automat) i ew. uszczelni ew. przecieki.
Z góry dzięki za odpowiedzi
https://files.fm/u/aquf24fvcd
|
|
|