To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] Kila części dla mojego Kumpla

se7en - 11-08-2016, 20:58

Krzyzak napisał/a:
ja odkręcałem lambdę - na zimno wychodzi bez problemu, dobry klucz 22mm - można użyć nasadki lub oczkowego
filtr paliwa to 2 klucze 19mm jak dobrze pamiętam i też zejdzie - tylko trzeba dobrze dobrać filtr bo były 2 rozmiary gwintu

to musiales miec niezlego farta, ja już mam 4 sztuke galanta i nie idzie tak latwo, palnik i daje rade.
chyba ze mam pecha i nie smarowali miedzianym :mrgreen:

Krzyzak - 11-08-2016, 21:51

w zestawie z lambdą dobrej firmy jest specjalna pasta smarująco - uszczelniająca
podejrzewam, że oryginał też był na nią wkręcony
wg mnie na zimnym się lepiej odkręca i nie używałbym palnika

se7en - 12-08-2016, 15:56

Krzyzak napisał/a:

w zestawie z lambdą dobrej firmy jest specjalna pasta smarująco - uszczelniająca
podejrzewam, że oryginał też był na nią wkręcony
wg mnie na zimnym się lepiej odkręca i nie używałbym palnika

ja to wiem, paste uzywalem w kazdej nowej, ale cholera wie ile kto na tym starym jezdził.
mnie na zimnym w ogole nie puszczało, na palniku - jak po maśle i bez obaw ze gwint pojdzie :D

bloodgringo - 11-09-2024, 14:00
Temat postu: Części - zdrzak
Cześć, Uszkodziłam Galanta :( czy ktoś z was się orientuje czy można odkręcić tylko tą dolną część zderzaka i najlepiej wymienić? a może ktoś z was ma taki zderzak na sprzedaż?

Drugie moje pytanie - szukam sprawdzonego mechanika w okolicach Katowic, który przeprowadzi dynamiczną wymianę oleju w skrzyni biegów (automat) i ew. uszczelni ew. przecieki.

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

https://files.fm/u/aquf24fvcd