Nasze nieMiśki ;-) - Volf 2.5T AWD 210KM 320NM
romek atomek - 18-06-2016, 11:06
Owczar napisał/a: | Podjedz do struny z forum LPG w Krakowie. Zobaczy co jest, zaproponuje zmiany i wystroi jak należy po afr. Inaczej ugotujesz silnik. Źle dobrana i wystrojona instalacja. Ktoś pewnie zrobił po taniosci. |
Jeszcze mi powiedz ze struna to Jurek. Ł
Owczar - 18-06-2016, 11:19
http://gcstuning.pl/kontakt
romek atomek - 18-06-2016, 12:19
No i pięknie. ..z Jurkiem pracowaliśmy ładnych parę lat w jednej firmie. Dziękuję za namiary.
Nagrałem. Na słuchawkach coś tam słychać. Ale tel kom nie jest jednak do nagrywania takich dźwięków
https://drive.google.com/file/d/0B02_tRmRoxoJUEFtMnZzVTlPbGs/view?usp=docslist_api
Bartekkita - 19-06-2016, 22:38
romek atomek napisał/a: | auto bierze też benzynę.. Instalacja stag 300 .. mam wrażenie że przy KickDownie i przyspieszeniach ostrych - wtedy leci na paliwie ... |
Na stagu jest taka możliwość w opcjach, że jak ciśnienie na listwie spada poniżej wymaganego na wybrany okres czasu poziomu to przełącza na PB bez sygnału dźwiękowego i po powrocie do wymaganego poziomu wraca na LPG. Jak to wpływa na silnik to nie wiem, może ktoś się wypowie
Marcino - 20-06-2016, 14:34
Jest to opcja "[b][b]wyłączaj przy pierwszym"[/b][/b] i działa tak jak Bartek napisał wyżej z tego co ja wiem.
A co do Struny to udziela się na LPG forum i na pewno pomoże.
romek atomek - 20-06-2016, 17:46
poleciałem w traskę .. wróciłem .. .. poszwędałem się po KRK - i co ? i znów ten błąd koniecznej inspekcji silnika - muszę znów pod komputer .. bez żadnych przyczyn .. i bez żadnych skutków ubocznych .. ot .. się zapaliła . jadąc wolno - ani mu lepiej ani gorzej ..
poprzednio była Lambda oraz przepływka - odłączyli / skasowali błąd / podłaczyli i na parę setek km było wszystko OK .. ale przepływki nie czyścili - w mitsu miałem płyn do czyszczenia przepływki i gaźników - chyba przeczyszczę ją w weekend .. .. nie chće mi się co chwilkę na komp'a biegać bo "zaś coś" .. a z checkengine gupio mi się jeździ - bez sensu ..
Owczar - 20-06-2016, 22:37
Najpierw ogarnij LPG. To on może powodować anomalie.
Bartekkita - 21-06-2016, 00:33
Owczar napisał/a: | Najpierw ogarnij LPG. To on może powodować anomalie. |
Ppopieram w pełni.
romek atomek - 21-06-2016, 09:10
tak zrobię - czekam na wypłatę... i podjadę.. -- zamówiłem w międzyczasie skaner OBDII na EML 327 na ON/OFF na bluetooth - co by jednak wiedzieć co go boli .. .. przyda się też do mitsu / zobaczę jak pracuje z Evoscanem.. fajna opcja to ON/OFF
Owczar - 21-06-2016, 09:36
Z evoscanem to nie zadziała.
romek atomek - 21-06-2016, 10:04
Owczar napisał/a: | Z evoscanem to nie zadziała. | sprawdzałeś ? niby piszą że z Pininem kompatybilne. czy nie ma obsługi po prostu Bluetooth ? nie gryzłem tematu .. mam kabel do Mitsu - ale coś mi nie bangla na 100% - niby zczytuje wszystko - jedynie błedów ecu nie chce czeytać / kasować.. wywala błędy - kabel przerobiłem - zwarłem pin 1-4 - także sobie mrygnięcia liczę.. reszta działa / zabawa przkaźnikami - i wszystkie odczyty OK.
Owczar - 21-06-2016, 10:05
To zupełnie inne protokoly, których ELM nie obsługuje. Z którego roku jest Twój pinin?
romek atomek - 21-06-2016, 10:30
Owczar napisał/a: | To zupełnie inne protokoly, których ELM nie obsługuje. Z którego roku jest Twój pinin? | 1999 japończyk vin : jmp0nh66wyx001297
Owczar - 21-06-2016, 10:33
To elmem nic nie odczytasz w tym aucie. Dopiero pinin po 2000 roku będzie kompatybilny z elmem. Ale sam interfejs jest ok i na pewno się przyda.
Dario1986 - 21-06-2016, 15:39
romek atomek napisał/a: | - auto bierze też benzynę.. Instalacja stag 300 .. mam wrażenie że przy KickDownie i przyspieszeniach ostrych - wtedy leci na paliwie ... |
Galanta mam wystrojonego po AFR, ale taka sytuację też miałem, podjechałem na podłączenie pod kompa bo myślałem ze mapa się rozjechała... ale nie okazało się ze było za niskie ciśnienie na reduktorze 0,8 bara, po zwiększeniu na 1,0 jak ręka odjął
Ewentualnie jeżeli dzieje się to przy tym jak masz mało LPG w baku to być może masz butle zamontowana "pod wiatr"
Auto bardzo fajne, miałem sie okazje przejechać dieslem D5, zrobionym na 190KM i 400nm, fajnie się odpychał, ale jak dla mnie dość ciasno było w środku, ale fotel ustawiałem na prędkości więc traktujmy to z przymrużeniem oka
|
|
|