To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Volf 2.5T AWD 210KM 320NM

romek atomek - 18-06-2016, 11:06

Owczar napisał/a:
Podjedz do struny z forum LPG w Krakowie. Zobaczy co jest, zaproponuje zmiany i wystroi jak należy po afr. Inaczej ugotujesz silnik. Źle dobrana i wystrojona instalacja. Ktoś pewnie zrobił po taniosci.

Jeszcze mi powiedz ze struna to Jurek. Ł :)

Owczar - 18-06-2016, 11:19

http://gcstuning.pl/kontakt
romek atomek - 18-06-2016, 12:19

No i pięknie. ..z Jurkiem pracowaliśmy ładnych parę lat w jednej firmie. Dziękuję za namiary.

Nagrałem. Na słuchawkach coś tam słychać. Ale tel kom nie jest jednak do nagrywania takich dźwięków :(

https://drive.google.com/file/d/0B02_tRmRoxoJUEFtMnZzVTlPbGs/view?usp=docslist_api

Bartekkita - 19-06-2016, 22:38

romek atomek napisał/a:
auto bierze też benzynę.. Instalacja stag 300 .. mam wrażenie że przy KickDownie i przyspieszeniach ostrych - wtedy leci na paliwie ...

Na stagu jest taka możliwość w opcjach, że jak ciśnienie na listwie spada poniżej wymaganego na wybrany okres czasu poziomu to przełącza na PB bez sygnału dźwiękowego i po powrocie do wymaganego poziomu wraca na LPG. Jak to wpływa na silnik to nie wiem, może ktoś się wypowie :)

Marcino - 20-06-2016, 14:34

Jest to opcja "[b][b]wyłączaj przy pierwszym"[/b][/b] i działa tak jak Bartek napisał wyżej z tego co ja wiem.
A co do Struny to udziela się na LPG forum i na pewno pomoże.

romek atomek - 20-06-2016, 17:46

poleciałem w traskę .. wróciłem .. .. poszwędałem się po KRK - i co ? i znów ten błąd koniecznej inspekcji silnika - muszę znów pod komputer .. bez żadnych przyczyn .. i bez żadnych skutków ubocznych .. ot .. się zapaliła . jadąc wolno - ani mu lepiej ani gorzej ..

poprzednio była Lambda oraz przepływka - odłączyli / skasowali błąd / podłaczyli i na parę setek km było wszystko OK .. ale przepływki nie czyścili - w mitsu miałem płyn do czyszczenia przepływki i gaźników - chyba przeczyszczę ją w weekend .. .. nie chće mi się co chwilkę na komp'a biegać bo "zaś coś" .. a z checkengine gupio mi się jeździ - bez sensu ..

Owczar - 20-06-2016, 22:37

Najpierw ogarnij LPG. To on może powodować anomalie.
Bartekkita - 21-06-2016, 00:33

Owczar napisał/a:
Najpierw ogarnij LPG. To on może powodować anomalie.

Ppopieram w pełni.

romek atomek - 21-06-2016, 09:10

tak zrobię - czekam na wypłatę... i podjadę.. -- zamówiłem w międzyczasie skaner OBDII na EML 327 na ON/OFF na bluetooth - co by jednak wiedzieć co go boli .. .. przyda się też do mitsu / zobaczę jak pracuje z Evoscanem.. fajna opcja to ON/OFF
Owczar - 21-06-2016, 09:36

Z evoscanem to nie zadziała.
romek atomek - 21-06-2016, 10:04

Owczar napisał/a:
Z evoscanem to nie zadziała.
sprawdzałeś ? niby piszą że z Pininem kompatybilne. czy nie ma obsługi po prostu Bluetooth ? nie gryzłem tematu .. mam kabel do Mitsu - ale coś mi nie bangla na 100% - niby zczytuje wszystko - jedynie błedów ecu nie chce czeytać / kasować.. wywala błędy - kabel przerobiłem - zwarłem pin 1-4 - także sobie mrygnięcia liczę.. reszta działa / zabawa przkaźnikami - i wszystkie odczyty OK.
Owczar - 21-06-2016, 10:05

To zupełnie inne protokoly, których ELM nie obsługuje. Z którego roku jest Twój pinin?
romek atomek - 21-06-2016, 10:30

Owczar napisał/a:
To zupełnie inne protokoly, których ELM nie obsługuje. Z którego roku jest Twój pinin?
1999 japończyk vin : jmp0nh66wyx001297
Owczar - 21-06-2016, 10:33

To elmem nic nie odczytasz w tym aucie. Dopiero pinin po 2000 roku będzie kompatybilny z elmem. Ale sam interfejs jest ok i na pewno się przyda.
Dario1986 - 21-06-2016, 15:39

romek atomek napisał/a:
- auto bierze też benzynę.. Instalacja stag 300 .. mam wrażenie że przy KickDownie i przyspieszeniach ostrych - wtedy leci na paliwie ...

Galanta mam wystrojonego po AFR, ale taka sytuację też miałem, podjechałem na podłączenie pod kompa bo myślałem ze mapa się rozjechała... ale nie :) okazało się ze było za niskie ciśnienie na reduktorze 0,8 bara, po zwiększeniu na 1,0 jak ręka odjął :)
Ewentualnie jeżeli dzieje się to przy tym jak masz mało LPG w baku to być może masz butle zamontowana "pod wiatr"

Auto bardzo fajne, miałem sie okazje przejechać dieslem D5, zrobionym na 190KM i 400nm, fajnie się odpychał, ale jak dla mnie dość ciasno było w środku, ale fotel ustawiałem na prędkości więc traktujmy to z przymrużeniem oka :)