[97-04]Galant EAxA/W - Silnik gaśnie podczas jazdy
deejay - 16-07-2016, 21:48
Zaślep zawór EGR i zrób testy przez kilka dni , przyczyna kolejna może być po niestarannym wyczyszczeniu przepustnicy , są tam malutkie kanały powietrza , zalecam przedmuchać te kanały i wyregulować przepustnicę . Musisz być pewny czy problem jest po stronie powietrza , paliwa czy zapłonu .
nietoperek - 19-07-2016, 16:21
Zmiana paliwa i raz się to stało i to na początku a zrobiłem już prawie 200 mil na razie testował bez obciążenia z tuby w przyszłym tygodniu potestuję z obciążeniem a w weekend jeszcze raz to wszystko poczyszcze i jak pogoda dopisze to zrobię to w domu
[ Dodano: 13-09-2016, 03:07 ]
Panowie egra jesszcze nie zaślepiałem (nie miałem jakoś czasu) dodam że problem jest nafal.
I przypomniało mi się że jakiś czas temu został zalany (raczej aparat zaplonowy) i jakieś 30 min temu znowu go zalałem (niestety kałuże) i silnik oczywiście zdech.
Marcino - 13-09-2016, 08:48
No to masz odpowiedz, musisz sie zająć układem zapłonwym
nietoperek - 13-09-2016, 14:37
Marcino napewno się tym zajmę w weekend bo dziś lecę do pl (tylko nie mam za bardzo pomysłu jak się za to zabrać, nie wiem czy jestem w stanie to sprawdzić)
Kolejna żecz po dojechaniu do świateł i zatrzymaniu się, obroty raz trzymaja ok 750 a czasem spadają dużo poniżej tak w granicach 500
P.S.
Tylko cewke czy coś jeszcze tam trzeba zmienić to kupię jak trzeba
Jak by mi ktoś ogarnoł numer to by było świetnie bo pewnie będę zmuszony zamówić z aso
JMASREA5A1Z000219
|
|
|