To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Kupiłem lancera

Carloss - 04-08-2016, 16:12

O.K. Tak zrobię.
Byłbym prze-szczęśliwy jak by w końcu ucichło, bo wymieniłem nawet amory - bez efektu żadnego. Nawet trzyma się identycznie - czyli moim zdaniem, źle.
Jeszcze tylko 1 dzień dzieli mnie od "prawdy" :?

sekret_84 - 18-01-2017, 07:46

witam
a ja mam pytanko o filtr kabinowy gdzie on jest i jak go wymienić bo wlasnie teściu kupił lancera 2.0 kombi 2005r. i nie wiem gdzie on jest

Bizi78 - 18-01-2017, 08:14

Powinien być za schowkiem pasażera, bodajże przykręcony dwoma wkrętami.
konradod - 18-01-2017, 08:24

Zgadza się tylko najpierw musisz przekręcić taki bolczyk po lewej stronie żeby drzwiczki zeszły na dół i wtedy masz pełny dostęp. Ps. Kup węglowy filtr i broń boże HART. wysypał się po 4miesiącach.
robertdg - 18-01-2017, 08:26

https://catalog.mann-filter.com/media/einbauanleitung/HBaU9QxS.pdf
sekret_84 - 20-01-2017, 12:22

dzięki koledzy
bobinho - 13-03-2017, 18:39

Witam,

Po paru miesiacach poszukiwań, udalo mi sie wreszcie znaleźć przyczyne skakania, wibracji budy przy ruszaniu, skrzypien i stuków oraz drgania kierownicy przy hamowaniu. Winowajcą okazały sie poduszki amortyzatorów.

Lecz niestety po wymianie pojawił sie kolejny problem.
Podczas wymiany poduch amortyzatora naturalna rzecza wydawało mi sie takze wymiana łozysk mcpersona mimo ze oryginalne były ok. Zamienniki firmy febest od razu wydały mi sie podejrzne poniewaz zrobione były całkowicie z plastiku a oryginalna czesc jest w połowie z metalu. Po wymianie czuc bylo opory podczas krecenia mocowaniem amortyzatora, ale pomysalałem sobie "dotrze się".
Niestety nie dotarlo sie nawet po tygodniu jazdy i podczas krecenia kierownica na postoju słychac strzaly sprezyn.

Większość czesci kupuje przez internet i zazwyczaj jest to firma febest ale podczas zamawiania nikt nie pyta sie czy jest to wersja KOMFORT czy SPORT bo z tego co wiem to dwulitrówki wychodzily w takich własnie wersjach rózniąc sie zawieszeniem.

I pytanie moje czy wiecie może które dokladnie elementy zawieszenia roznia sie pomiedzy komfort a sport? I gdzie zamawiac czesci do wersji SPORT która posiadam.

konradod - 13-03-2017, 19:29

Sie ma poduszki amorków są takie same w sporcie i komforcie a za strzelanie prawdopodobnie odpowiadają łożyska które źle siadły przy dokręcaniu jak długo tak jeździsz to będą do wymiany. Ja też to wymieniałem i wziołem KAYABY. Zawiasy różnią się amorkami i sprężynami. Części kupuje w sklepach specjalizujących się w japończykach albo w MITSUSTYLE.
bobinho - 16-03-2017, 07:27

Nie byłbym taki pewny tego ze poduszka łożysko czy nawet odboj są takie same w obu wersjach, bo w katalogu np. Intercarsu przy wyzej wymienionych częściach widnieje info "nie dla samochodów z zawieszeniem standardowym".

A co do strzelania sprezyn po wymianie łożysk, to okazało się ze te zamienniki sie nadają jedynie na śmietnik. Założone oryginały spowrotem i zero problemu.

rudi88 - 16-03-2017, 10:19

Nie opierał bym się zbytnio na katalogach Intercarsu. Niestety już kilkukrotnie się o tym przekonałem.
bobinho - 16-03-2017, 11:16

W iparts i 4cars tez są te informacje. Niestety na stronce japancars.ru wersje komfort i sport maja te same nr OEM sprężyn, amorów itd, bo myślałem ze w ten sposób jakoś dojdę. Ale chyba pozostaje mi odwiedzić ASO.
konradod - 16-03-2017, 20:39

Po wpisaniu VIN w okienku zobaczysz jakie masz sprężyny: http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/mi2.mycat
mrcng - 20-03-2017, 09:28

Katalog intercarsu ma sporo błędów jeśli chodzi o lancera. Mi źle dobrali linki do hamulca ręcznego obie złe. Mechanik musiał sam dobierać. W katalogu intercarsu jest błąd.