Nasze Miśki - Avance Wagon "Galanter" RE_man'a
Nacz - 29-05-2017, 17:26
Nieźle Rozpórka już siedzi? Poczułeś różnice w prowadzeniu?
RE_man - 30-07-2017, 22:51
Witam po długiej przerwie. Galant ostatnio czekał na komplet części, a ja malowałem rozpórkę, naprawiłem zegarek i zregenerowałem razem z małym tuningiem halogeny.
Co zostało wymienione/zmienione:
-Amorki p/t KYB Ultra SR
-Sprężyny obniżające Eibach pro kit -30 przód i H&R -30 tył
-Mocowania amortyzatorów p/t
-Odboje i osłony amortyzatorów p/t
-Dołożona rozpórka górna kielichów przód OEM VR4
-Malowanie zacisków i jarzm na niebieski metalik p/t
-Wymienione wszystkie gumki hamulców p/t
-Klocki Ferodo Premier p/t
-Tarcze Dokuji RS nawiercane i nacinane
-Szczęki ręcznego TRW
-Sprężynki i mocowania szczęk
-Linki ręcznego
-Nowe tarce kotwiczne (oem po regeneracji)
-Płyn hamulcowy DOT4 Textar
-Płyn w ukł. sprzęgła
-Olej silnikowy Valvoline MaxLife 5W40
-Filtr oleju Blue Print
-Filtr powietrza Blue Print
-Olej w skrzyni biegów Valvoline Gear Oil GL4 75W90
Teraz trochę fot co u Galant'era słychać:
I to narazie tyle, więc jak już Galant zostanie porządnie umyty, wysprzątany itd itd
Pozdro
abdul - 31-07-2017, 00:04
zdjec wogole nie widac...
RE_man - 31-07-2017, 21:25
Teraz powinno wszystko działać
Hugo - 31-07-2017, 21:35
Kicha, ja znów nie widzę, a wczoraj widziałem.
RE_man - 12-09-2017, 18:32
Witam po przerwie prace nad Galem trwają nadal, obecnie trwa walką z wydostaniem starych mimośrodów tyłu, masakra. Nie długo po ogarnięciu tego co jest parę postów wyżej, pękły gumy przegubów zew, więc obecnie półosie wyciągnięte (przeguby na szczęście są w stanie nie naruszonym, mają się dobrze) i za chwilę pewnie wpadną nowe gumy, zew i wew obu stron. Do tego wpadną też nowe wahacze proste tylne.
A teraz wrzucam jeszcze raz fotki z poprzedniego posta
A tutaj parę nowych fotek
No i nie mogło się obejść bez zakupów
A więc jak mówiłem, walka z mimośrodami trwa, przy okazji tego wpadnie remus, potem ustawiamy zbieżność i jedziemy wywalić rudą szmatę z wnęki zapasówki i tam gdzie Ją jeszcze znajdziemy plus konserwacja. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, pomalujemy mu jeszcze brzydkie elementy i dobrze zabezpieczymy lakier. A potem już przygotowania do sezonu 2018, a planów sporo
Wczoraj np udało się zakupić oem lotkę tylnej klapy, nie mam fotki ale oznaczenie jej to MR311647, montaż pewnie przy okazji malowania, bo jest w kolorze T08.
Pozdro
mkm - 04-12-2017, 03:25
Bardzo fajnie wymyśliłes halogeny - tak jak mi się te folie średnio podobają tak u Ciebie robią robotę
RE_man - 18-12-2017, 01:41
mkm napisał/a: | Bardzo fajnie wymyśliłes halogeny - tak jak mi się te folie średnio podobają tak u Ciebie robią robotę |
A dziękuję, taki był cel, miało współgrać z kolorem auta i wg mnie udało się.
Tak wgl, witam po dłuższej przerwie (jak zwykle) Co tu się będę rozpisywać, działamy cały czas, fotki wszystko wyjaśnią. Do końca roku Galant ma mieć skończony temat blacharki i ustawiania zbieżności tyłu i przodu. Temat mimośrodów zakończony sukcesem po długiej ciężkiej walce z nowymi wahaczami, nowe gumy przegubów, derudyzacja, malowanie tego i owego, obniżony jeszcze przód i to chyba tyle. Aha no i remus wpadł na pokład.
Fotki:
Pozdro
Bizi78 - 18-12-2017, 09:12
Po ogromie prac jw., widać że MM kochają swoje wozidła .
RE_man - 31-12-2017, 14:53
Bizi78 napisał/a: | Po ogromie prac jw., widać że MM kochają swoje wozidła . |
No a jakże inaczej
Koniec prac !, 2017 kończymy tak:
Pozdro i Szczęśliwego Nowego Roku
Danion - 06-01-2018, 01:30
Zjawiskowo ! Też wybrałem granatowego rekina.
Gdzie dorwałeś lotke na klapę? Czy całą klapę wymieniałeś?
deejay - 06-01-2018, 13:41
BRAWO za całokształt włożonych prac , też ma pierdolca na punkcie takich robót
RE_man - 15-02-2018, 20:53
deejay napisał/a: | BRAWO za całokształt włożonych prac , też ma pierdolca na punkcie takich robót |
Danion napisał/a: | Zjawiskowo ! Też wybrałem granatowego rekina.
Gdzie dorwałeś lotke na klapę? Czy całą klapę wymieniałeś? |
Dzięki, ale jeszcze sporo roboty przed nim Lotka z allegro, kupiona z klapą.
Galant jeździ i nabija km, zaraz po nowych roku miał ustawianą całkowitą zbieżność.
Pozdro
ziggi - 15-02-2018, 21:23
Jaki piękny karawan! Przewijam temet góra dół bo się nie mogę napatrzeć na zdjęcia.
Zdjęcie ze zbieżności, ale błysk lakier. Cód miód orzeszki.
Ale mi się podoba
RE_man - 15-08-2018, 17:34
Cisza w temacie nic się nie dzieję, ale to nie oznacza że przy Galancie się nie dzieje
Podziało się sporo zwłaszcza w ostatnim czasie, wymieniony prawy banan, guma lewego przegubu zew, cewka zapłonowa. A oprócz wymian, cóż, wyleciał remus, wpadł magnaflow , doszły 18" Innovit 7.5J et42, polerowany rant, nowy lakier Antracyt i na tym nowe Nexen Nfera su1 225/40/18. Co jeszcze, dołożone dod. pozycje z tyłu w przeciwmgielnych, nowe klaksony z ali z przodu i przyciemnione przednie i boczne kierunki.
Po za tym, trafiła się okazja wjazdu na hamownie, silnik 100% seria wynik 165.2km 221.4 Nm, wzrok zazdrości publiczności na widok pięknego wykresu bezcenny, żadne 6 cylindrów wtedy tak nie wypadło.
Czas na parę aktualnych fotek:
A więc to tyle, w tym jeszcze zostało ogarnąć wymianę piasty w przednim prawym kole (tak łożysko się skończyło), a przy okazji nowe osłony przednich tarcz hamulcowych, obecne są przerdzewiałe no mocno . Wtedy pucowanko i w drogę na zlot MM do Firleja.
Pozdro !
|
|
|