To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Kassia - Mitsubishi Eclipse 3.0V6 2000r.

tresorex - 12-08-2016, 09:51

Kassia napisał/a:
Fragu napisał/a:
parkuj tylem :D

Nie umiem :P poza tym mam tak ściemnione szyby, że nic nie widze zwłaszcza w nocy^^

A jak zaparkujesz przodem to jak wyjeżdżasz z miejsca parkingowego jeśli nie idzie jechać do przodu? ;) :D
Wbrew pozorom parkowanie tyłem jest o wiele wygodniejsze niż przodem. Parkując tyłem między autami wiesz że nic się nie rusza, auta stoją w miejscu. Raczej nic cię nie zaskoczy, chyba że ktoś nagle otworzy drzwi w zaparkowanym aucie. A wyjeżdżając masz o wiele lepszą widoczność i zauważysz czy coś jedzie :) Ja już parkuję tyłem zawsze gdzie się tylko da i to też ze względu na obniżenie auta :)

Owczar - 12-08-2016, 15:19

Gratulacje nabytku :)

Co do parkowania tyłem, to polecam poćwiczyć. Parkowanie jest o wiele łatwiejsze tyłem i wjedziesz w wiele miejsc, do których przodem się nie da. Gdyby nie parkowanie tyłem, to ze skrętem galanta byłoby masakrycznie ciężko gdzieś wjechać.

bronowice90 - 12-08-2016, 15:38

Fajny sprzet ale dla mnie za maly ;)
Kassia - 12-08-2016, 15:54

Dziekuje wszystkim za miłe słowa dotyczące mojego autka :D

A co do parkowania tyłem jakoś ciężko mi sie przełamać mimo, że niby wiem ze w niektore miejsca latwiej wjechac^^ Mazdą mi sie czasami zdarzało, ale Eclipse jest wieksze wiec nawet jeszcze nie probowalam xD

bronowice90 napisał/a:
Fajny sprzet ale dla mnie za maly

Nie taki mały :P Ja zazwyczaj jeżdżę sama ewentualnie z jedną osoba więc miejsca z tyłu nie potrzebuje :)

Szukam tych sprężyn Eibach na ich stronie i nie ma tam nic dedykowanego do Eclipse :|

Kassia - 18-08-2016, 13:33

Orientuje sie ktoś jakie kable i świece najlepiej kupić? :)
Hugo - 18-08-2016, 18:48

NGK.
abdul - 09-09-2016, 20:12

Chyba widziałem dzisiaj Twoje auto na Rzeszowie. Staliśmy przez chwile razem na światłach na Chopina :wink: :P
McCoy - 10-09-2016, 22:24

Kassia napisał/a:
Orientuje sie ktoś jakie kable i świece najlepiej kupić?
Denso+NGK Wydech ...moze cos za akrapovicia podpasuj. Ja mam w hondzie i hula ladnie. Nie zaglosny nie zacichy.Kręci sie ladnie.
Kassia - 12-09-2016, 17:55

abdul napisał/a:
Chyba widziałem dzisiaj Twoje auto na Rzeszowie. Staliśmy przez chwile razem na światłach na Chopina :wink: :P

jesli to bylo w okolicach 19:30 to calkiem możliwe :)

W ogole powstal ostatnio mały problem, zaczelo mi telepac kierownica, auto troche ucieka. Pojechal na stacje diagnostyczna, stwierdzili ze odpadły z koł te odważniki co naklejaja przy wyważaniu. Niestety wywazenie nic nie dało^^ A dzis sie wkurzyłam, pozaglądałam sama i chyba wylał amortyzator bo jest caly mokry :/

Kassia - 04-10-2016, 15:06

Mysza przeszła ostatnio wymiane amortyzatorów (Kyb) z przodu, jeździ się wkońcu normalnie :D
I oprócz tego wymienione zostały miedziane przewody hamulcowe, chyba w sumie 7 metrów^^

Kassia - 27-11-2016, 12:33

Przy okazji wymiany szyby w samochodzie mamy, w moim Miśku została naprawiona szyba bo był jakiś odprysk od kamyczka. Teraz wygląda elegancko jak nówka :D

Poza tym wpadły nowe oponki zimowe Uniroyal :)
Naprawiona została instalacja świateł bo brakowało mi drogowych i jednego światła mijania :P

Zakupione zostały też siłowniki bagażnika i filtry powietrza i kabinowy. Może w tym roku uda mi sie to wymienić^^

No i jeszcze musze wyciągnąć LPG z auta, bo nie działa i w dodatku nie mam wszystkich papierów żeby wbić to w dowód...

marcink - 29-11-2016, 16:48

Kassia napisał/a:
A co do parkowania tyłem jakoś ciężko mi sie przełamać

Jak zamontujesz sobie kamerę cofania, to będziesz parkować tylko tyłem ;)
Been there, done that, nawet sedanem z przyciemnionymi szybami przy kamerze parkuje się łatwiej niż cinquecento bez zagłówków z tyłu ;)

tresorex - 30-11-2016, 11:24

Koleżanka z pracy miała problemy z wyjazdem z miejsca parkingowego jak parkowała przodem. Namówiłem ją żeby zaczęła parkować tyłem bo łatwiej będzie się jej wyjeżdżać. Popróbowała i teraz tylko parkuje tyłem :D
Kassia - 03-12-2016, 16:22

marcink napisał/a:
nawet sedanem z przyciemnionymi szybami przy kamerze parkuje się łatwiej niż cinquecento bez zagłówków z tyłu ;)

Parkuje na lusterka wiec zaglówki lub ich brak nie maja znaczenia :P

Wszystkie szyby są ściemnione, ale mam przegląd do podbicia wiec moze sie to zmienic niedlugo^^

Jak na ten moment auto jest u mechanika, wyciagnieta została instalacja LPG, przy okazji jeszcze pare rzeczy wyszło typu wtryski zamontowane na silikonie, cieknące uszczelki pod pokrywą i w ogole mechanik stwierdził, że Misiek był zrobiony na sztuke pod sprzedaż...
Ale co by nie było, autko bedzie doprowadzane do ładu :)

Kassia - 05-12-2016, 11:42

Mysza pod kołderką :D