Nasze Miśki - Kassia - Mitsubishi Eclipse 3.0V6 2000r.
tresorex - 12-08-2016, 09:51
Kassia napisał/a: | Fragu napisał/a: | parkuj tylem |
Nie umiem poza tym mam tak ściemnione szyby, że nic nie widze zwłaszcza w nocy^^
|
A jak zaparkujesz przodem to jak wyjeżdżasz z miejsca parkingowego jeśli nie idzie jechać do przodu?
Wbrew pozorom parkowanie tyłem jest o wiele wygodniejsze niż przodem. Parkując tyłem między autami wiesz że nic się nie rusza, auta stoją w miejscu. Raczej nic cię nie zaskoczy, chyba że ktoś nagle otworzy drzwi w zaparkowanym aucie. A wyjeżdżając masz o wiele lepszą widoczność i zauważysz czy coś jedzie Ja już parkuję tyłem zawsze gdzie się tylko da i to też ze względu na obniżenie auta
Owczar - 12-08-2016, 15:19
Gratulacje nabytku
Co do parkowania tyłem, to polecam poćwiczyć. Parkowanie jest o wiele łatwiejsze tyłem i wjedziesz w wiele miejsc, do których przodem się nie da. Gdyby nie parkowanie tyłem, to ze skrętem galanta byłoby masakrycznie ciężko gdzieś wjechać.
bronowice90 - 12-08-2016, 15:38
Fajny sprzet ale dla mnie za maly
Kassia - 12-08-2016, 15:54
Dziekuje wszystkim za miłe słowa dotyczące mojego autka
A co do parkowania tyłem jakoś ciężko mi sie przełamać mimo, że niby wiem ze w niektore miejsca latwiej wjechac^^ Mazdą mi sie czasami zdarzało, ale Eclipse jest wieksze wiec nawet jeszcze nie probowalam xD
bronowice90 napisał/a: | Fajny sprzet ale dla mnie za maly |
Nie taki mały Ja zazwyczaj jeżdżę sama ewentualnie z jedną osoba więc miejsca z tyłu nie potrzebuje
Szukam tych sprężyn Eibach na ich stronie i nie ma tam nic dedykowanego do Eclipse
Kassia - 18-08-2016, 13:33
Orientuje sie ktoś jakie kable i świece najlepiej kupić?
Hugo - 18-08-2016, 18:48
NGK.
abdul - 09-09-2016, 20:12
Chyba widziałem dzisiaj Twoje auto na Rzeszowie. Staliśmy przez chwile razem na światłach na Chopina
McCoy - 10-09-2016, 22:24
Kassia napisał/a: | Orientuje sie ktoś jakie kable i świece najlepiej kupić? | Denso+NGK Wydech ...moze cos za akrapovicia podpasuj. Ja mam w hondzie i hula ladnie. Nie zaglosny nie zacichy.Kręci sie ladnie.
Kassia - 12-09-2016, 17:55
abdul napisał/a: | Chyba widziałem dzisiaj Twoje auto na Rzeszowie. Staliśmy przez chwile razem na światłach na Chopina |
jesli to bylo w okolicach 19:30 to calkiem możliwe
W ogole powstal ostatnio mały problem, zaczelo mi telepac kierownica, auto troche ucieka. Pojechal na stacje diagnostyczna, stwierdzili ze odpadły z koł te odważniki co naklejaja przy wyważaniu. Niestety wywazenie nic nie dało^^ A dzis sie wkurzyłam, pozaglądałam sama i chyba wylał amortyzator bo jest caly mokry :/
Kassia - 04-10-2016, 15:06
Mysza przeszła ostatnio wymiane amortyzatorów (Kyb) z przodu, jeździ się wkońcu normalnie
I oprócz tego wymienione zostały miedziane przewody hamulcowe, chyba w sumie 7 metrów^^
Kassia - 27-11-2016, 12:33
Przy okazji wymiany szyby w samochodzie mamy, w moim Miśku została naprawiona szyba bo był jakiś odprysk od kamyczka. Teraz wygląda elegancko jak nówka
Poza tym wpadły nowe oponki zimowe Uniroyal
Naprawiona została instalacja świateł bo brakowało mi drogowych i jednego światła mijania
Zakupione zostały też siłowniki bagażnika i filtry powietrza i kabinowy. Może w tym roku uda mi sie to wymienić^^
No i jeszcze musze wyciągnąć LPG z auta, bo nie działa i w dodatku nie mam wszystkich papierów żeby wbić to w dowód...
marcink - 29-11-2016, 16:48
Kassia napisał/a: | A co do parkowania tyłem jakoś ciężko mi sie przełamać |
Jak zamontujesz sobie kamerę cofania, to będziesz parkować tylko tyłem
Been there, done that, nawet sedanem z przyciemnionymi szybami przy kamerze parkuje się łatwiej niż cinquecento bez zagłówków z tyłu
tresorex - 30-11-2016, 11:24
Koleżanka z pracy miała problemy z wyjazdem z miejsca parkingowego jak parkowała przodem. Namówiłem ją żeby zaczęła parkować tyłem bo łatwiej będzie się jej wyjeżdżać. Popróbowała i teraz tylko parkuje tyłem
Kassia - 03-12-2016, 16:22
marcink napisał/a: | nawet sedanem z przyciemnionymi szybami przy kamerze parkuje się łatwiej niż cinquecento bez zagłówków z tyłu |
Parkuje na lusterka wiec zaglówki lub ich brak nie maja znaczenia
Wszystkie szyby są ściemnione, ale mam przegląd do podbicia wiec moze sie to zmienic niedlugo^^
Jak na ten moment auto jest u mechanika, wyciagnieta została instalacja LPG, przy okazji jeszcze pare rzeczy wyszło typu wtryski zamontowane na silikonie, cieknące uszczelki pod pokrywą i w ogole mechanik stwierdził, że Misiek był zrobiony na sztuke pod sprzedaż...
Ale co by nie było, autko bedzie doprowadzane do ładu
Kassia - 05-12-2016, 11:42
Mysza pod kołderką
|
|
|