To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Audi A6 C6 sedan 3.0 V6 TDI Quattro

Lipa - 07-10-2016, 15:23

Krzyzak napisał/a:
Lipa napisał/a:
przeprowadzone zostało kompletne czyszczenie wtryskiwaczy
ciekawe czy pomoże na ten smród z rury wydechowej... eh, jednak diesel to diesel - prędzej czy później zamienia się w rozrzutnik sadzy
oczywiście wiem, dlaczego zakupiłeś diesla... podobno ostatnie badania potwierdzają, że pomimo Das Szwindel i tak vw ma najczystsze diesle na świecie...

Przypominam tylko, jakie do niedawna miałeś poglądy na temat gazu w galancie:) :ANAL: :ANAL: :ANAL:

Krzyzak - 07-10-2016, 18:45

Racja. Diesle też mocno poszły do przodu. Ja jeszcze pamiętam te silniki jak zimą trzeba było ognisko rozpalać, żeby uruchomić :)
Ogólnie jest spoko, tylko pamiętasz - moja mama wyczuła z 15 metrów, pomimo że pracował na jałowym. Jak widzę audi/vw to od razu obieg powietrza zamykam... już nawyk sobie wyrobiłem.
Obecne diesle śmierdzą ciut inaczej - bardziej chlorem z DPFa, ale też i żywotność inna...

Lipa - 07-10-2016, 20:37

Krzyzak napisał/a:
tylko pamiętasz - moja mama wyczuła z 15 metrów pomimo że pracował na jałowym. Jak widzę audi/vw to od razu obieg powietrza zamykam..

Pozwolisz, że komentarz zachowam dla siebie Darku :roll: nie chcę bana załapać na forum :roll:

Lipa - 15-11-2016, 18:11

Przy przebiegu 212 tys km audi dostało nowy olej wraz z filtrem oleju