Nasze nieMiśki ;-) - Audi A6 C6 sedan 3.0 V6 TDI Quattro
Lipa - 07-10-2016, 15:23
Krzyzak napisał/a: | Lipa napisał/a: | przeprowadzone zostało kompletne czyszczenie wtryskiwaczy | ciekawe czy pomoże na ten smród z rury wydechowej... eh, jednak diesel to diesel - prędzej czy później zamienia się w rozrzutnik sadzy
oczywiście wiem, dlaczego zakupiłeś diesla... podobno ostatnie badania potwierdzają, że pomimo Das Szwindel i tak vw ma najczystsze diesle na świecie... |
Przypominam tylko, jakie do niedawna miałeś poglądy na temat gazu w galancie:)
Krzyzak - 07-10-2016, 18:45
Racja. Diesle też mocno poszły do przodu. Ja jeszcze pamiętam te silniki jak zimą trzeba było ognisko rozpalać, żeby uruchomić
Ogólnie jest spoko, tylko pamiętasz - moja mama wyczuła z 15 metrów, pomimo że pracował na jałowym. Jak widzę audi/vw to od razu obieg powietrza zamykam... już nawyk sobie wyrobiłem.
Obecne diesle śmierdzą ciut inaczej - bardziej chlorem z DPFa, ale też i żywotność inna...
Lipa - 07-10-2016, 20:37
Krzyzak napisał/a: | tylko pamiętasz - moja mama wyczuła z 15 metrów pomimo że pracował na jałowym. Jak widzę audi/vw to od razu obieg powietrza zamykam.. |
Pozwolisz, że komentarz zachowam dla siebie Darku nie chcę bana załapać na forum
Lipa - 15-11-2016, 18:11
Przy przebiegu 212 tys km audi dostało nowy olej wraz z filtrem oleju
|
|
|