Anonymous - 29-04-2007, 17:02 Kiedyś popsułem samochud to było GMC wandura 1500 silnik 5L v8 zainstalowano w nim gaz .Namuwili mnie koledzy mechanicy kiedy to w swoim warsztacie naprawiałem samochody amerykanskie.i stało sie potrzech latach samochud trzeba bylo sprzedac.Co ktures tankowanie samochud musiałem regulowac -KOSZMAR.Od tego czasu przestałem psuc samochody.Trzeba zobaczyc co sie dzieje z silnikiem ktury dostał gaz GAZ-WYZSZA TEMPERATURA SPALANIA. Jest to paliwo super ale trzeba do niego skonstuowac silnik---TYLKO FABRYKA. Rzeby 4 napedy jechaly musza miec sile wiec silnik musi sie najesc . 2,4 bezyna 12-16L 2,5disel 10-16l i powiem szczerze niema jak oszukac chyba ze POWOLI . Silnik 1,6L, 2,0L pali podobnie Predkosc max od 134km do 140km. Te samochody trzeba polubic lub musza byc potrzebne do konkretnych prac
PozdrawiamAnonymous - 05-05-2007, 13:53 Witam
jestem tu nowy i przymierzam się do zakupu jakiegoś vanika
ostatnio mam na oku Toykę Previę, ale od dawna podobały mi się też L300 (widuję, jak je zajeżdża chłopstwo z okolicznego placu warzywnego w Kraku pod Halą)
Previa mi sie podoba (dogina równo do 175 km/h), ale dużo pali i nie ma ropniaków. Z gazem mam przykre doświadczenia i nie chcę gazu.
Obecnie mamy Omegę B, piękna bestia, cholernie wygodna i dość oszczędna (gaz), ale potrzebujemy czegoś większego (wyższego) i do spania wygodniejszego, ponieważ co lato śmigamy na Bałkany (Montenegro, grecja , Albania itp)
prydałłob się też 4 WD i te warunki spałnia L300 (tak mi się wydaje)
pytanie:
ile średnio pali ten Misiak oleju?
z jak szaloną prędkością jest w stanie pokonać trasę asfaltową?
pozdro
PS
A może ktoś ma na zbyciu???Anonymous - 20-05-2007, 00:05 Witam
Potrzebuje fachowej porady.
Kupilem Mitsubishi Delica (L300) rocznik 1992 oczywisce 4X4 automat angielska wersja bardzo ladna wersja 2,5TD orurowana, chce go wyslac do Polski i przelozyc kierownice na lewa strone , znalazlem juz na czesci w polsce l300 deska rozdzielca ta sama, swiatla , wycieraczki nie ma problemu ale co z maglownica i kolumna kierownicza , czy bedzie to pasowalo z klasycznego L300? podobno to na zawieszeniu Pajero czy beda z tym problemy? zalezy mi na czasie bo jestem juz na kupnie tego na czesci bede wdziczny za wszelkie uwagi proszilbym o numer kontaktowy jesli ktos moze mi wiecej powiedziec na ten temat mnie mozna zlapac pod stacjonarnym (032) 728 1974 lub na maila cysiek1@hotmail.com.
Z gory dziekuje za pomoc
[ Dodano: 20-05-2007, 00:06 ]
Witam
Potrzebuje fachowej porady.
Kupilem Mitsubishi Delica (L300) rocznik 1992 oczywisce 4X4 automat angielska wersja bardzo ladna wersja 2,5TD orurowana, chce go wyslac do Polski i przelozyc kierownice na lewa strone , znalazlem juz na czesci w polsce l300 deska rozdzielca ta sama, swiatla , wycieraczki nie ma problemu ale co z maglownica i kolumna kierownicza , czy bedzie to pasowalo z klasycznego L300? podobno to na zawieszeniu Pajero czy beda z tym problemy? zalezy mi na czasie bo jestem juz na kupnie tego na czesci bede wdziczny za wszelkie uwagi proszilbym o numer kontaktowy jesli ktos moze mi wiecej powiedziec na ten temat mnie mozna zlapac pod stacjonarnym (032) 728 1974 lub na maila cysiek1@hotmail.com.
Z gory dziekuje za pomocAnonymous - 04-06-2007, 07:43
Niestety nie pomogę bo nie umiem, ale przy okazji zapytam; jaki jest mniej wiecej poziom cen tych sprzętów w UK?
Pozdro
P.Anonymous - 07-08-2007, 13:15 Witam! Ja z ojcem polujemy na L300 4WD juz od dłuższego czasu. Okazało sie że to bardzo ciężki temat upolować taki wynalazek. Ale myśle że w zime bede takim driftował po śniegu Pozdro!Anonymous - 03-10-2007, 02:51 koszt takiego samochodu to ok 1000 GBP a transport waha sie w granicach 1500-2000 zlGene - 03-10-2007, 18:04 Moim zdaniem to nie bedzie robic. Przekladki nie wplywaja dobrze na niezawodnosc auta. Nie wiem jaka jest roznica ale generalnie nie polecam.
[ Dodano: 03-10-2007, 18:10 ]
PastoR100GS napisał/a:
Gdzie sprawdzić nr VIN - jest na necie jakieś miejsce do tego, czy tylko u dealera?
Raczej tylko ASO choc z tego co czytalem sa ludzie na forum, ktorzy moga to sprawdzic.
PastoR100GS napisał/a:
Ma to jakieś słabe punkty?
slabym punktem jest to, ze L300 ma skrzynie rozdzielcza Easy Select (nie posiada czentralnego mechanizmu roznicowego) i nie mozna na cztery lapy smigac po czarnym.
Moim zdaniem to nie bedzie robic. Przekladki nie wplywaja dobrze na niezawodnosc auta. Nie wiem jaka jest roznica ale generalnie nie polecam.
Prawokierownicowego odpuszczam, chociaż serce boli - bo sporo jest importowanych z Japonii; ceny mają przyzwoite i stan cacy...
Gene napisał/a:
slabym punktem jest to, ze L300 ma skrzynie rozdzielcza Easy Select (nie posiada czentralnego mechanizmu roznicowego) i nie mozna na cztery lapy smigac po czarnym.
A można przeszczepić Super Select z Pajero II Zresztą po grzyba mi to - jak dla mnie to na czarnym i tak 2H wystarczy
Pytanie za 100 pkt: Jakie L300 4WD ma sprzęgiełka w przednich kołach? Automaty? Manuale?
Zdrowia!Gene - 12-10-2007, 10:18 Nie wiem jak jest to w L300 ale podcisnieiowe załaczanie (4H czy reduktor) sprzęgiełek (same sie właczaja)instalowano w Pajero II z SS od od 1991 i w L200 od 2001
Wczesniej byly mechaniczne.
Tak wiec mozna domniemywac, ze podobnie jest z L300miczon - 12-10-2007, 10:22
Gene napisał/a:
Pajero II z SS od od 1991 i w L200 od 2001
Widzę, że wszyscy myślą o EasySelect, a piszą SS Gene - 12-10-2007, 10:29 dlaczego?
w II generacji Pojara miala juz SS i tylko tyle, a L300 ma ES.miczon - 12-10-2007, 10:37
Gene napisał/a:
dlaczego?
w II generacji Pojara miala juz SS i tylko tyle, a L300 ma ES.
Masz rację, jeżeli chodzi o PII, a ja miałem na myśli L200 po 2001 Gene - 12-10-2007, 11:03 Wracajac do sprzegielek to obawiam sie, ze pelnej swobody (jak w elce Miczona na ten przyklad) nie bedzie.Anonymous - 12-10-2007, 12:06
Gene napisał/a:
Nie wiem jak jest to w L300 ale podcisnieiowe załaczanie (4H czy reduktor) sprzęgiełek (same sie właczaja)instalowano w Pajero II z SS od od 1991 i w L200 od 2001
Wczesniej byly mechaniczne.
Tak wiec mozna domniemywac, ze podobnie jest z L300
Dzięx. Czy te wcześniejsze to były automaty zapadkowojakieśtam (wyłączanie przez toczenie na wstecznym) czy uczciwie jak Bozia kazała - trza było wyleźć z budy i przestawić ręcami LOCK na OFF
Zdrowia!Gene - 12-10-2007, 12:40 Mysle, ze te ze wstecznym ale to sa tylko moje przypuszczenia oparte na wiedzy dotyczacej pojarek.