Outlander II GEN Techniczne - 2.2did 177km mivec filtr dpf
supeer - 05-10-2016, 11:49
maciekforest napisał/a: | hahaha, wielkie dzięki za podpowiedzi. Na ten moment wychodzi mi rocznie koło 25kkm rocznie, cykl w sumie mieszany. Ale wejde na tą stronkę co podesłałeś i to przekalkuluje. Czyli wychodzi że taką wersją "pośrednią" mógłby być diesel 2.2 hdi 156km? W nich części też są takie drogie i ciężko dostępne czy w miarę idzie znaleźć zamienniki? |
mam silnik 2.2 hdi, rocznie robie okolo 12k km, dojazd do pracy 25km dziennie, dobre obroty i dbanie o silnik sprawia ze nie mam klopotu z dpf od 2 lat jak go kupilem. Czesci jest bardzo duzo bo pasuja od OII,cytryny c-crosser i pluga 4007. Przykladowe ceny: przepustnica 600zl, egr, 600zl, dolewka eloys 500zl wymienisz raz na nowe i bedziesz jezdzil do kolejnej sprzedazy.
rezon - 05-10-2016, 13:28
maciekforest napisał/a: | W nich części też są takie drogie i ciężko dostępne czy w miarę idzie znaleźć zamienniki? | do żadnego diesla części nie są tanie, ale na pewno są znacznie tańsze niż do MIVEC'a. Kupowałem kratkę akcesoryjną do bagażnika - w ASO Citroena, ponieważ oprócz znaczka w instrukcji niczym się nie różniła, a była o 1/3 tańsza, albo w Mitsu była o 50% droższa . Nawet zdjęcie psów było identyczne, chociaż te w Mitsubishi miały chyba bardziej skośne oczy . Jak kupowałem Outka to jeździłem też C-Crosserem i na jeździe testowej miałem 14,5l średnie zużycie, w Outku z pancerwagenem na testach wyszło "tylko" 10,5 . Wiadomo, że jazda testowa jak sama nazwa wskazuje służy do testów Później miałem znacznie mniejsze zużycie.
|
|
|