To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Lancer Sportback 2013r

senthic - 24-05-2017, 11:45

Mała aktualizacja do mojego miśka..

A więc postanowiłem w końcu zamontować podwójną rurę na tył, zdecydowałem się na wydech ultera z aukcji :
http://allegro.pl/kadex-m...6815253439.html

Montażem zajęła się firma kadex w Częstochowie. Troszeczkę zabawy było, ponieważ wydech w motorze 1.6 jest umiejscowiony wzdłuż podwozia a nie wszerz, jak to ma miejsce w np 1.8. Nie odbyło się bez wycięcia haka z tyłu i małych przeróbek. Cała impreza z robocizną kosztowała mnie 900 zł. Efekty poniżej..

Film z dźwiękiem - Nadmieniam, iż film nie oddaje realnego dźwięku wydechu, w rzeczywistości jest bardzo przyjemny dla ucha bas. W kokpicie dźwięk jest słyszalny, jednakże komfort jazdy nie spadł :)
https://www.youtube.com/watch?v=llv60jaapDU

Ponadto lancer przeszedł dogłębne czyszczenie karoserii i polerkę, szykuję się powoli do nakładania powłoki ceramicznej - No i tutaj też dodam mały news...

12 Sierpnia tego roku żenię się, przekonałem swoją kobietę i pojedziemy lancerem ^^

matik0109 - 24-05-2017, 13:38

Ładny Lancer, też szukałem białego tylko, że w sedanie ale nie było i mam czarny, ledwo umyje i brudny :D
Do 2rurki dodaj jakiś z tyłu dyfuzor i będzie groźnie z tyłu wyglądał

senthic napisał/a:
12 Sierpnia tego roku żenię się, przekonałem swoją kobietę i pojedziemy lancerem ^^

Gratulacje! Dodaj puszki z tyłu to wydechu słychać nie będzie :mrgreen:

senthic - 24-05-2017, 16:29

Właśnie rozglądałem się za dyfuzorem, jednakże nie mogę znaleźć do wersji sportback....

Też na początku rozglądałem się za wersją sedan, jednakże pewnego dnia przejeżdżałem obok białego lancera sportback stylizowanego na wersję ralliart, no i podjąłem takową decyzję :D

matik0109 - 24-05-2017, 18:40

W ASO się zapytaj jak szukałem Lancera to zanim częściowo przekonałem się do SB to szukałem jak podrasować tył i trafiłem na ten temat
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=75
Podpytaj się w Wojtmar może mają, bo mieli mieć :)

Heh sam byłem w Kato oglądać SB czarnego z salono-komisu Mitsu ale akurat jak chciałem go brać to dowiedziałem się, że ktoś już zaliczkę wpłacił. W sumie nie żałuje bo sedany zawsze bardziej mi się podobały takie prawie EVO :mrgreen:

senthic - 24-05-2017, 19:09

Ogólnie chciałbym więcej rzeczy pozmieniać, felgi, przyciemnić szyby itp.. Jednakże wesele tuż tuż i są ważniejsze wydatki.. ^^ Samochodem obecnie mam najechane około 35 tys, więc nie zamierzam z nim się rozstawać przez najbliższe lata :) Myśle też nad instalacją LPG, ale słyszałem, że silniki 1.6 jej nie tolerują...
piotrek1587 - 27-05-2017, 15:44

W sumie jest ok i fajnie wyglada, ale ten dyfuzor jeszcze by to poprawił. A jak nie to celuj w zderzak od ralliart sb.
senthic - 30-05-2017, 14:10

Obecnie bardziej marzy mi się maska z ralliart'a ^^ Jak chodzi o zderzak to w przyszłości tablicę rej wrzucę na bok, a dolny rant który znajduje się pod grillem przemaluję na czarno, tak jak ma to miejsce np w evo. Jeszcze troszkę w nim pozmieniam, ale to po weselu ^^