To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Radio rockfordfosgate + automapa (gratis od ASO)

Grimm - 13-10-2016, 18:12

Pytanie z innej beczki - czy te chińskie cuda mają możliwość sterowania modułami komfortu?
krzysiod - 13-10-2016, 18:18

Przepraszam za mą neofitową niewiedzę, ale czy tu chodzi o zwykłą klimę ?
Xtrons w Skoda Yeti - potrafił po canbus podać stan baku co do 0.1 L, rpm, temperaturę układu chłodzenia, coś o żarówkach, napięcie w instalacji 12V dc itp czy otwarcie drzwi oraz stan czujników parkowania. A po dołożeniu OBD II - dużo, dużo więcej (to już - zaleta Torque).
Może ktoś miał doświadczenia takie radio + instalacja LPG (BRC) ? Np odczyt stanu paliwa LPG?

rezon - 14-10-2016, 11:13

Grimm napisał/a:
czy te chińskie cuda mają możliwość sterowania modułami komfortu
sterowania to wolałbym jednak aby nie sterowały - moje zaufanie do jakości de facto no name'ów jest jednak ograniczone i nie spotkałem się, aby któryś nieoryginalny kombajn to robił. Ale wyświetlać różne rzeczy z modułów komfortu to wyświetlają
krzysiod - 14-10-2016, 12:32

Niektóre noname potrafią mieć limit np 11,5 V poniżej którego robią smutną minę i każą zająć Ci się doładowaniem akumulatora, albo sprawdzeniem co słychać w alternatorze/regulatorze napięcia.
Bardzo przydatna rzecz, dla żony, córki, teściowej itp.
Wyświetlały też mi po can-bus - info o spalonej żarówce (xtrons w yeti) i to właśnie mi się podobało.
Wiecie jak jest z żoną? Lepiej jej włożę LTE i takie radio i mam na komórce alarm że coś nie tak, niż 'oj kochanie taka lampa alladyna mi się zapaliła mam potrzeć ją? pocieram pocieram i nic się nie dzieje'. ;) dla osób mniej technicznych - bardzo dobra opcja.

esesen - 23-10-2016, 10:07

To które urządzenie polecacie? Może ktoś jest z okolic Warszawy to chętnie bym podjechał i obejrzał w działaniu.
michał7 - 12-04-2017, 23:46

Witam , ja także będę zmieniał radio.. i zastanawiam się nad odłączeniem subwoofera
bo plastiki grają zbyt mocno, z tego co się zorientowałem wzmacniacz jest pod siedzeniem , i trzeba go załączać canem,

tokyo - 12-04-2017, 23:53

Subwoofer jest uzupelnieniem systemu rockford.
Ja bym pokusil sie o wymiane radia np na alpine i zalozyl dodatkowy wzm w miejsce obecnego do sterowania sub.
Wzmacniacz nie jest sterowany can tylko magistrala z radia - troche inna komunikacja.
p.s.
Sa radia Blaupunkt oraz kenwood ktore posiadaja odpowiedni interfejs do sterowania wzm mitsubishi

Jezeli plastiki graja w okolicach tuby to wypelnij ja pianka oraz obklej ja gruba miekka pianka na obkolo glosnika pod tapicerka wtedy glosnik nie bedzie powodowal drzenia

michał7 - 13-04-2017, 11:05

tokyo napisał/a:
Subwoofer jest uzupelnieniem systemu rockford.
Ja bym pokusil sie o wymiane radia np na alpine i zalozyl dodatkowy wzm w miejsce obecnego do sterowania sub.
Wzmacniacz nie jest sterowany can tylko magistrala z radia - troche inna komunikacja.
p.s.
Sa radia Blaupunkt oraz kenwood ktore posiadaja odpowiedni interfejs do sterowania wzm mitsubishi

Jezeli plastiki graja w okolicach tuby to wypelnij ja pianka oraz obklej ja gruba miekka pianka na obkolo glosnika pod tapicerka wtedy glosnik nie bedzie powodowal drzenia

Pytanie jest takie skoro wzmacniacz kosztuje 350zł do dubwoofera, kable kosztują 120zł,
a stacja Alpine kosztuje 1700zł , to czemu mam płacić 5 tyś zł ?

Jeżeli chodzi o subwoofer , lepiej odpiąć go całkowicie , podłączyć dobre radio , a wzmacniacz i subwoofer odpuścić , ponieważ z lepszego radia jakość dźwieku będzie lepsza niż z całego systemu... takie zestaw słyszłem w Outlanderze III wersja najtańsza beznzyna,
bez subwoofera i z dobrym radiem głato to lepiej niż cały sytem Rockforda , czy jeszcze za dodatkowe 5 tyś zł Alpine, made in China

esesen - 28-04-2017, 23:55

Może wiecie, może nie, w tym radiu z jednym pokrętłem (8701A524) można wejść w menu serwisowe i trochę pogrzebać. Niewiele bo niewiele, ale można.
Żeby wejść w to menu trzeba przytrzymać przycisk MENU i trzymając go kolejno: kliknąć drugim palcem w lewy dolny róg ekranu dotykowego, oderwać palec (oczywiście od ekranu a nie od ręki) i następnie nacisnąć w prawy górny i chwilę przytrzymać ciągle trzymając przycisk MENU. Piknie i pojawi się menu serwisowe.

Tafla - 02-05-2017, 08:31

w tym z wieloma przyciskami też to działa.
arokub - 04-05-2017, 13:20

A co można zmieniać w menu serwisowym?
Czy to można uruchomić tylko w wersji z MMCS?

michał7 - 20-04-2019, 23:52

Witam,

Kolega zamontował to radio: chodzi , wszystko z fabrycznym Rockfordem.

https://www.youtube.com/w...Qg2Oaa2CY&t=35s

marekp - 04-09-2019, 21:28

Dzis zamontowalem podobna nawigacje w Outlander PHEV 2014. Dziala bez problemow.

MarekP