Outlander III Ogólne - Radio rockfordfosgate + automapa (gratis od ASO)
Grimm - 13-10-2016, 18:12
Pytanie z innej beczki - czy te chińskie cuda mają możliwość sterowania modułami komfortu?
krzysiod - 13-10-2016, 18:18
Przepraszam za mą neofitową niewiedzę, ale czy tu chodzi o zwykłą klimę ?
Xtrons w Skoda Yeti - potrafił po canbus podać stan baku co do 0.1 L, rpm, temperaturę układu chłodzenia, coś o żarówkach, napięcie w instalacji 12V dc itp czy otwarcie drzwi oraz stan czujników parkowania. A po dołożeniu OBD II - dużo, dużo więcej (to już - zaleta Torque).
Może ktoś miał doświadczenia takie radio + instalacja LPG (BRC) ? Np odczyt stanu paliwa LPG?
rezon - 14-10-2016, 11:13
Grimm napisał/a: | czy te chińskie cuda mają możliwość sterowania modułami komfortu | sterowania to wolałbym jednak aby nie sterowały - moje zaufanie do jakości de facto no name'ów jest jednak ograniczone i nie spotkałem się, aby któryś nieoryginalny kombajn to robił. Ale wyświetlać różne rzeczy z modułów komfortu to wyświetlają
krzysiod - 14-10-2016, 12:32
Niektóre noname potrafią mieć limit np 11,5 V poniżej którego robią smutną minę i każą zająć Ci się doładowaniem akumulatora, albo sprawdzeniem co słychać w alternatorze/regulatorze napięcia.
Bardzo przydatna rzecz, dla żony, córki, teściowej itp.
Wyświetlały też mi po can-bus - info o spalonej żarówce (xtrons w yeti) i to właśnie mi się podobało.
Wiecie jak jest z żoną? Lepiej jej włożę LTE i takie radio i mam na komórce alarm że coś nie tak, niż 'oj kochanie taka lampa alladyna mi się zapaliła mam potrzeć ją? pocieram pocieram i nic się nie dzieje'. dla osób mniej technicznych - bardzo dobra opcja.
esesen - 23-10-2016, 10:07
To które urządzenie polecacie? Może ktoś jest z okolic Warszawy to chętnie bym podjechał i obejrzał w działaniu.
michał7 - 12-04-2017, 23:46
Witam , ja także będę zmieniał radio.. i zastanawiam się nad odłączeniem subwoofera
bo plastiki grają zbyt mocno, z tego co się zorientowałem wzmacniacz jest pod siedzeniem , i trzeba go załączać canem,
tokyo - 12-04-2017, 23:53
Subwoofer jest uzupelnieniem systemu rockford.
Ja bym pokusil sie o wymiane radia np na alpine i zalozyl dodatkowy wzm w miejsce obecnego do sterowania sub.
Wzmacniacz nie jest sterowany can tylko magistrala z radia - troche inna komunikacja.
p.s.
Sa radia Blaupunkt oraz kenwood ktore posiadaja odpowiedni interfejs do sterowania wzm mitsubishi
Jezeli plastiki graja w okolicach tuby to wypelnij ja pianka oraz obklej ja gruba miekka pianka na obkolo glosnika pod tapicerka wtedy glosnik nie bedzie powodowal drzenia
michał7 - 13-04-2017, 11:05
tokyo napisał/a: | Subwoofer jest uzupelnieniem systemu rockford.
Ja bym pokusil sie o wymiane radia np na alpine i zalozyl dodatkowy wzm w miejsce obecnego do sterowania sub.
Wzmacniacz nie jest sterowany can tylko magistrala z radia - troche inna komunikacja.
p.s.
Sa radia Blaupunkt oraz kenwood ktore posiadaja odpowiedni interfejs do sterowania wzm mitsubishi
Jezeli plastiki graja w okolicach tuby to wypelnij ja pianka oraz obklej ja gruba miekka pianka na obkolo glosnika pod tapicerka wtedy glosnik nie bedzie powodowal drzenia |
Pytanie jest takie skoro wzmacniacz kosztuje 350zł do dubwoofera, kable kosztują 120zł,
a stacja Alpine kosztuje 1700zł , to czemu mam płacić 5 tyś zł ?
Jeżeli chodzi o subwoofer , lepiej odpiąć go całkowicie , podłączyć dobre radio , a wzmacniacz i subwoofer odpuścić , ponieważ z lepszego radia jakość dźwieku będzie lepsza niż z całego systemu... takie zestaw słyszłem w Outlanderze III wersja najtańsza beznzyna,
bez subwoofera i z dobrym radiem głato to lepiej niż cały sytem Rockforda , czy jeszcze za dodatkowe 5 tyś zł Alpine, made in China
esesen - 28-04-2017, 23:55
Może wiecie, może nie, w tym radiu z jednym pokrętłem (8701A524) można wejść w menu serwisowe i trochę pogrzebać. Niewiele bo niewiele, ale można.
Żeby wejść w to menu trzeba przytrzymać przycisk MENU i trzymając go kolejno: kliknąć drugim palcem w lewy dolny róg ekranu dotykowego, oderwać palec (oczywiście od ekranu a nie od ręki) i następnie nacisnąć w prawy górny i chwilę przytrzymać ciągle trzymając przycisk MENU. Piknie i pojawi się menu serwisowe.
Tafla - 02-05-2017, 08:31
w tym z wieloma przyciskami też to działa.
arokub - 04-05-2017, 13:20
A co można zmieniać w menu serwisowym?
Czy to można uruchomić tylko w wersji z MMCS?
michał7 - 20-04-2019, 23:52
Witam,
Kolega zamontował to radio: chodzi , wszystko z fabrycznym Rockfordem.
https://www.youtube.com/w...Qg2Oaa2CY&t=35s
marekp - 04-09-2019, 21:28
Dzis zamontowalem podobna nawigacje w Outlander PHEV 2014. Dziala bez problemow.
MarekP
|
|
|