To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Po dodaniu gazu rzuca silnikiem

Krzyzak - 12-03-2007, 10:50

no to Hugo - po aku do sklep marsz
bo jakbys nie wiedzial, ECU do skladu mieszanki bierze rowniez pod uwage napiecie na aku

Hugo - 14-03-2007, 12:58

Po pierwsze dla każdego kto mi podpowiadał po punkciku "pomógł".
Po drugie powoli muszę pomyśleć o wymianie kabli WN (choć teraz auto chodzi idealnie-odpukać :wink: ), bo na tych co mam założone jest napis Yazaki 1992 :shock: Jeszcze oryginalne. Co ciekawe nie mają przebić (sprawdzane nocą).
Z ciekawostek to jeszcze taka rzecz: w ogóle nie regulowałem wolnych obrotów po czyszczeniu przepustnicy, ani nie czekałem po rozładowaniu akumulatora aż ECU powróci do swych ustawień. Pochodził chwilkę i zaraz pojechałem na przejażdżkę. Brak jakichkolwiek zastrzeżeń do pracy czegokolwiek. Obroty na zimnym 1300, po przejechaniu ok. 1 km na 900 (żadnego falowania, skakania wskazówki-nic). Po następnych kilkuset metrach obroty ustaliły się na ok. 750-800 (niedokładne wyskalowanie obrotomierza i trudno odczytać obroty) i tak pozostały. Wiec nawet tych obrotów nie będę dotykał. Auto na zimnym odpala po drugim obrocie wału a na rozgrzanym "na dotyk". W takim razie temat zostaje zawieszony-mam nadzieję na zawsze.