To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Wagon - Trumna w budyniu

deejay - 15-11-2016, 22:24

Dobra robota :D Pedant jak ja :mrgreen: :P
Nacz - 16-11-2016, 08:36

deejay napisał/a:
Dobra robota :D Pedant jak ja :mrgreen: :P

Dzięki deejay :) Jestem wśród swoich :mrgreen: :P

Jeżeli nie masz nic przeciwko odezwałbym się do Ciebie za jakiś czas w sprawie polerki lakieru, ale to jak się konserwacją podwozia ogarnę.

Nacz - 20-11-2016, 10:49

BENG!

Dobre koło to podstawa! Kiedy pierwszy raz kilka lat temu zobaczyłem TE37 stwierdziłem, że kiedyś sobie takie kupie ..potem sprawdziłem ile Volk kosztuje :( Na szczęscie jest Japan (Taiwan) Racing :D

Przyjmuję zakłady: wejdzie czy nie? Rozmiar 17x8" ET35. Przeorałem cały temat o kołach i felgach i nic konkretnego z niego nie wynikało (jednym pasuje innym nie), więc kupiłem w ciemno z opcją odesłania gdyby jednak nie weszły.

Hugo - 20-11-2016, 11:48

Piękne są! Wejdą bez żadnych problemów. Zarąbisty kolor mają. Co to jest? Gunmetal?
robertdg - 20-11-2016, 12:17

Wejdą ale będą wystające zwłaszcz ana przedniej osi, dodatkowo trzeba sie liczyc z ocierkami nadkoli - zaleznie od rozmiaru opony
Owczar - 20-11-2016, 14:12

U mnie 7 cali i ET40 powoduje, że koło jest na równo z błotnikiem z przodu. Przy tej szerkości i ET będzie wystawało i to sporo.
Nacz - 21-11-2016, 22:19

Dzięki Hugo :) tak, to gunmetal, myślałem jeszcze o bronze i silver, ale w tych dwóch kolorach trochę za bardzo rzucały się w oczy a tak mam trochę stealth look :P

Koła ostatecznie weszły (temat jest prowadzony z małym poślizgiem, mam nadzieję, że nikt się nie obrazi ;) ) Z tyłu pasują idealnie, nic nie obciera przy 5 osobach w środku i załadowanym bagażniku.

Nawet specjalnie postawiłem go na wyboistej górce, żeby jedno z kół na maxa weszło w nadkole i wygląda to tak:

Przodu póki co nie udało się ani dobić, nic też ani razu nie obtarło. A tak wygląda teraz:

Kilka przemyśleń:
Opony są założone 215/45 R17 (wielkie dzięki Raddex!) Fajnie się lekko naciągnęły (nie jakoś srogo, ale tak optymalnie). Niestety dziura między oponą a błotnikiem strasznie się powiększyła, przynajmniej optycznie bo poprzednie koła mają identyczną średnicę jak te. Bez gleby się nie obejdzie, no i docelowo chciałbym jednak trochę większą oponę 225/45 R17 żeby bardziej wypełnić błotnik a tu już mogą zacząć się problemy z fitmentem :doubt: W ogóle to zastanawiam się czy nie lepiej było wziąć całego zestawu 18x8 225/40 :? Cały czas mam wrażenie, że te koła są trochę za małe, mam nadzieje, że zglebienie o te -30 załatwi problem. Czekam na Wasze opinie :)

Hugo - 21-11-2016, 22:35

Nacz napisał/a:
Przodu póki co nie udało się ani dobić, nic też ani razu nie obtarło.
Nacz napisał/a:
Z tyłu pasują idealnie, nic nie obciera przy 5 osobach w środku i załadowanym bagażniku.
Mówiłem? :wink:
Nacz napisał/a:
W ogóle to zastanawiam się czy nie lepiej było wziąć całego zestawu 18x8 225/40
Dobrze, że nie wziąłeś, w koleinach, szczególnie po deszczu, nie dałoby się jechać.
Nacz napisał/a:
Cały czas mam wrażenie, że te koła są trochę za małe
To chyba ich wzór powoduje takie wrażenie, że są małe. 17" do tego auta jest OK, Twoje felgi w rozmiarze 19" wyglądałyby miodzio :mrgreen:
robertdg - 22-11-2016, 07:35

Obniżysz ryjek i bedzie dobrze
Nacz napisał/a:
no i docelowo chciałbym jednak trochę większą oponę 225/45 R17 żeby bardziej wypełnić błotnik
Już teraz masz widoczne wystajace przednie koło, ale przez naciąg opony sie to mocno nie rzuca, przy 225 będzie sie mocno rzucac w oczy
Nacz - 28-11-2016, 22:36

Hugo napisał/a:
Nacz napisał/a:
W ogóle to zastanawiam się czy nie lepiej było wziąć całego zestawu 18x8 225/40
Dobrze, że nie wziąłeś, w koleinach, szczególnie po deszczu, nie dałoby się jechać.

Coś tam już jeździłem na chyba nawet nieco szerszych oponach i dramatu nie było, poza tym w Trójmieście drogi są całkiem spoko, dziur nie ma aż tyle a koleiny nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem :) W trasę już też tyle nie jeżdżę co kiedyś a ostatnio nabudowali tyle autostrad.. :P

Hugo napisał/a:
Nacz napisał/a:
Cały czas mam wrażenie, że te koła są trochę za małe
To chyba ich wzór powoduje takie wrażenie, że są małe. 17" do tego auta jest OK, Twoje felgi w rozmiarze 19" wyglądałyby miodzio :mrgreen:

Hugo, mówisz masz ;) TE37 SL 19x9,5" ET22 225/35 R19, nie wiem jak gość to upchnął, cambera specjalnie nie widać, a nadkola nie wyglądają na poszerzone.

Pomijając, że auto trochę pokemon to 19 jak dla mnie wydają się nieco za duże ;)

robertdg napisał/a:
Obniżysz ryjek i bedzie dobrze
Nacz napisał/a:

no i docelowo chciałbym jednak trochę większą oponę 225/45 R17 żeby bardziej wypełnić błotnik

Już teraz masz widoczne wystajace przednie koło, ale przez naciąg opony sie to mocno nie rzuca, przy 225 będzie sie mocno rzucac w oczy

Zderzak od Avance'a obniży ryjek :) Z 225 z przodu fakt a jak obniżę będzie jeszcze gorzej, ale tylko sprężyną mogę się pozbyć dziury między nadkolem a kołem. Z tego co widziałem do wagona Eibach jest już niedostępny a takie chciałem. Zostaje H&R, który podobno jest sporo twardszy.

Juiceman - 29-11-2016, 08:44

Genialne felgi!
Hugo - 29-11-2016, 09:11

Nacz napisał/a:
Hugo, mówisz masz TE37 SL 19x9,5" ET22 225/35 R19
Nic dodać, nic ująć! Pasują doskonale. 19"-20" jest idealne do tego auta. Ja mam 18" i wciąż wydają mi się za małe.
Nacz napisał/a:
Coś tam już jeździłem na chyba nawet nieco szerszych oponach i dramatu nie było
Galantem?
Marcino - 29-11-2016, 10:37

Nacz napisał/a:
TE37 SL 19x9,5" ET22 225/35 R19, nie wiem jak gość to upchnął, cambera specjalnie nie widać, a nadkola nie wyglądają na poszerzone.

Jednak chyba są porzeszerzone.... tak mi się wydaje porównujac do reparaturki którą wstawiłem i macałem ją kilka godzin.
Twoje felgi super.

Nacz - 29-11-2016, 19:23

Juiceman napisał/a:
Genialne felgi!

Chce wierzyć, że to komentarz do moich, a nie do tych z czarnego pokemona :P :P

Hugo napisał/a:
Nacz napisał/a:

Hugo, mówisz masz TE37 SL 19x9,5" ET22 225/35 R19

Nic dodać, nic ująć! Pasują doskonale. 19"-20" jest idealne do tego auta. Ja mam 18" i wciąż wydają mi się za małe.

Hehe, póki co zostanę przy 17" :) o 18" pomyślę na przyszły sezon, ale to już obowiązkowo z upgrade'em hamulców na coś większego, te moje już dziwnie małe się zrobiły, szczególnie z tyłu. Póki co zobaczymy jaki będzie efekt po założeniu H&R.

Hugo napisał/a:
Nacz napisał/a:
Coś tam już jeździłem na chyba nawet nieco szerszych oponach i dramatu nie było
Galantem?

Przyznaje bez bicia, że nie galantem, a to robi jakąś różnicę? Chodzi o kanapowate zawieszenie seryjne?

Marcino napisał/a:
Nacz napisał/a:
TE37 SL 19x9,5" ET22 225/35 R19, nie wiem jak gość to upchnął, cambera specjalnie nie widać, a nadkola nie wyglądają na poszerzone.

Jednak chyba są porzeszerzone.... tak mi się wydaje porównujac do reparaturki którą wstawiłem i macałem ją kilka godzin.
Twoje felgi super.

Jak się przyjrzałem linii przedniego błotnika to masz racje, wygląda inaczej niż seria, tył zresztą też. Cieszę się, że felgi się podobają :) Mocno kibicuje pracom konserwacyjnym u Ciebie, szczególnie, że robię u siebie dokładnie to samo. Mam nadzieję, że zobaczymy się na którymś spocie w Trójmieście ;)

Marcino - 29-11-2016, 21:43

Nacz napisał/a:
Mam nadzieję, że zobaczymy się na którymś spocie w Trójmieście

No przyjade się pochwalić, ale raczej 2017 mnie zastanie:)