Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Wagon - Trumna w budyniu
deejay - 15-11-2016, 22:24
Dobra robota Pedant jak ja
Nacz - 16-11-2016, 08:36
deejay napisał/a: | Dobra robota Pedant jak ja |
Dzięki deejay Jestem wśród swoich
Jeżeli nie masz nic przeciwko odezwałbym się do Ciebie za jakiś czas w sprawie polerki lakieru, ale to jak się konserwacją podwozia ogarnę.
Nacz - 20-11-2016, 10:49
BENG!
Dobre koło to podstawa! Kiedy pierwszy raz kilka lat temu zobaczyłem TE37 stwierdziłem, że kiedyś sobie takie kupie ..potem sprawdziłem ile Volk kosztuje Na szczęscie jest Japan (Taiwan) Racing
Przyjmuję zakłady: wejdzie czy nie? Rozmiar 17x8" ET35. Przeorałem cały temat o kołach i felgach i nic konkretnego z niego nie wynikało (jednym pasuje innym nie), więc kupiłem w ciemno z opcją odesłania gdyby jednak nie weszły.
Hugo - 20-11-2016, 11:48
Piękne są! Wejdą bez żadnych problemów. Zarąbisty kolor mają. Co to jest? Gunmetal?
robertdg - 20-11-2016, 12:17
Wejdą ale będą wystające zwłaszcz ana przedniej osi, dodatkowo trzeba sie liczyc z ocierkami nadkoli - zaleznie od rozmiaru opony
Owczar - 20-11-2016, 14:12
U mnie 7 cali i ET40 powoduje, że koło jest na równo z błotnikiem z przodu. Przy tej szerkości i ET będzie wystawało i to sporo.
Nacz - 21-11-2016, 22:19
Dzięki Hugo tak, to gunmetal, myślałem jeszcze o bronze i silver, ale w tych dwóch kolorach trochę za bardzo rzucały się w oczy a tak mam trochę stealth look
Koła ostatecznie weszły (temat jest prowadzony z małym poślizgiem, mam nadzieję, że nikt się nie obrazi ) Z tyłu pasują idealnie, nic nie obciera przy 5 osobach w środku i załadowanym bagażniku.
Nawet specjalnie postawiłem go na wyboistej górce, żeby jedno z kół na maxa weszło w nadkole i wygląda to tak:
Przodu póki co nie udało się ani dobić, nic też ani razu nie obtarło. A tak wygląda teraz:
Kilka przemyśleń:
Opony są założone 215/45 R17 (wielkie dzięki Raddex!) Fajnie się lekko naciągnęły (nie jakoś srogo, ale tak optymalnie). Niestety dziura między oponą a błotnikiem strasznie się powiększyła, przynajmniej optycznie bo poprzednie koła mają identyczną średnicę jak te. Bez gleby się nie obejdzie, no i docelowo chciałbym jednak trochę większą oponę 225/45 R17 żeby bardziej wypełnić błotnik a tu już mogą zacząć się problemy z fitmentem W ogóle to zastanawiam się czy nie lepiej było wziąć całego zestawu 18x8 225/40 Cały czas mam wrażenie, że te koła są trochę za małe, mam nadzieje, że zglebienie o te -30 załatwi problem. Czekam na Wasze opinie
Hugo - 21-11-2016, 22:35
Nacz napisał/a: | Przodu póki co nie udało się ani dobić, nic też ani razu nie obtarło. |
Nacz napisał/a: | Z tyłu pasują idealnie, nic nie obciera przy 5 osobach w środku i załadowanym bagażniku. | Mówiłem? Nacz napisał/a: | W ogóle to zastanawiam się czy nie lepiej było wziąć całego zestawu 18x8 225/40 | Dobrze, że nie wziąłeś, w koleinach, szczególnie po deszczu, nie dałoby się jechać. Nacz napisał/a: | Cały czas mam wrażenie, że te koła są trochę za małe | To chyba ich wzór powoduje takie wrażenie, że są małe. 17" do tego auta jest OK, Twoje felgi w rozmiarze 19" wyglądałyby miodzio
robertdg - 22-11-2016, 07:35
Obniżysz ryjek i bedzie dobrze
Nacz napisał/a: | no i docelowo chciałbym jednak trochę większą oponę 225/45 R17 żeby bardziej wypełnić błotnik | Już teraz masz widoczne wystajace przednie koło, ale przez naciąg opony sie to mocno nie rzuca, przy 225 będzie sie mocno rzucac w oczy
Nacz - 28-11-2016, 22:36
Hugo napisał/a: | Nacz napisał/a: | W ogóle to zastanawiam się czy nie lepiej było wziąć całego zestawu 18x8 225/40 | Dobrze, że nie wziąłeś, w koleinach, szczególnie po deszczu, nie dałoby się jechać. |
Coś tam już jeździłem na chyba nawet nieco szerszych oponach i dramatu nie było, poza tym w Trójmieście drogi są całkiem spoko, dziur nie ma aż tyle a koleiny nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem W trasę już też tyle nie jeżdżę co kiedyś a ostatnio nabudowali tyle autostrad..
Hugo napisał/a: | Nacz napisał/a: | Cały czas mam wrażenie, że te koła są trochę za małe | To chyba ich wzór powoduje takie wrażenie, że są małe. 17" do tego auta jest OK, Twoje felgi w rozmiarze 19" wyglądałyby miodzio |
Hugo, mówisz masz TE37 SL 19x9,5" ET22 225/35 R19, nie wiem jak gość to upchnął, cambera specjalnie nie widać, a nadkola nie wyglądają na poszerzone.
Pomijając, że auto trochę pokemon to 19 jak dla mnie wydają się nieco za duże
robertdg napisał/a: | Obniżysz ryjek i bedzie dobrze
Nacz napisał/a: |
no i docelowo chciałbym jednak trochę większą oponę 225/45 R17 żeby bardziej wypełnić błotnik |
Już teraz masz widoczne wystajace przednie koło, ale przez naciąg opony sie to mocno nie rzuca, przy 225 będzie sie mocno rzucac w oczy |
Zderzak od Avance'a obniży ryjek Z 225 z przodu fakt a jak obniżę będzie jeszcze gorzej, ale tylko sprężyną mogę się pozbyć dziury między nadkolem a kołem. Z tego co widziałem do wagona Eibach jest już niedostępny a takie chciałem. Zostaje H&R, który podobno jest sporo twardszy.
Juiceman - 29-11-2016, 08:44
Genialne felgi!
Hugo - 29-11-2016, 09:11
Nacz napisał/a: | Hugo, mówisz masz TE37 SL 19x9,5" ET22 225/35 R19 | Nic dodać, nic ująć! Pasują doskonale. 19"-20" jest idealne do tego auta. Ja mam 18" i wciąż wydają mi się za małe. Nacz napisał/a: | Coś tam już jeździłem na chyba nawet nieco szerszych oponach i dramatu nie było | Galantem?
Marcino - 29-11-2016, 10:37
Nacz napisał/a: | TE37 SL 19x9,5" ET22 225/35 R19, nie wiem jak gość to upchnął, cambera specjalnie nie widać, a nadkola nie wyglądają na poszerzone. |
Jednak chyba są porzeszerzone.... tak mi się wydaje porównujac do reparaturki którą wstawiłem i macałem ją kilka godzin.
Twoje felgi super.
Nacz - 29-11-2016, 19:23
Juiceman napisał/a: | Genialne felgi! |
Chce wierzyć, że to komentarz do moich, a nie do tych z czarnego pokemona
Hugo napisał/a: | Nacz napisał/a: |
Hugo, mówisz masz TE37 SL 19x9,5" ET22 225/35 R19 |
Nic dodać, nic ująć! Pasują doskonale. 19"-20" jest idealne do tego auta. Ja mam 18" i wciąż wydają mi się za małe. |
Hehe, póki co zostanę przy 17" o 18" pomyślę na przyszły sezon, ale to już obowiązkowo z upgrade'em hamulców na coś większego, te moje już dziwnie małe się zrobiły, szczególnie z tyłu. Póki co zobaczymy jaki będzie efekt po założeniu H&R.
Hugo napisał/a: | Nacz napisał/a: | Coś tam już jeździłem na chyba nawet nieco szerszych oponach i dramatu nie było | Galantem? |
Przyznaje bez bicia, że nie galantem, a to robi jakąś różnicę? Chodzi o kanapowate zawieszenie seryjne?
Marcino napisał/a: | Nacz napisał/a: | TE37 SL 19x9,5" ET22 225/35 R19, nie wiem jak gość to upchnął, cambera specjalnie nie widać, a nadkola nie wyglądają na poszerzone. |
Jednak chyba są porzeszerzone.... tak mi się wydaje porównujac do reparaturki którą wstawiłem i macałem ją kilka godzin.
Twoje felgi super. |
Jak się przyjrzałem linii przedniego błotnika to masz racje, wygląda inaczej niż seria, tył zresztą też. Cieszę się, że felgi się podobają Mocno kibicuje pracom konserwacyjnym u Ciebie, szczególnie, że robię u siebie dokładnie to samo. Mam nadzieję, że zobaczymy się na którymś spocie w Trójmieście
Marcino - 29-11-2016, 21:43
Nacz napisał/a: | Mam nadzieję, że zobaczymy się na którymś spocie w Trójmieście |
No przyjade się pochwalić, ale raczej 2017 mnie zastanie:)
|
|
|