To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Kupno felg/jakie et i otwór cenrtujący

Carloss - 23-01-2017, 12:17

Spoko, pozdro :)

ps. zarąbisty masz kolor nadwozia - taki grafit jest chyba najpiękniejszy !!!
W morde - IDEALNY :)

evoIX - 24-01-2017, 00:43

Dzieki Carloss.
Też mi sie wydaje, że w takim kolorze jest najładniejszy, chociaż czarny też jest super.

p.s. kolor to nie problem zawsze można zmienić, tym bardziej że sie tym zajmuje :D

konradod - 24-01-2017, 13:49

Ha to już wiem do kogo się udać z moim kombiakiem. Też mam grafit tylko że był puknięty w prawy tył i klapa i ćwiartka były malowane przez poprzednika a żeby się przyłożył do szpachli to nie powiem :P z Mysłowic nie daleko w sumie :D
evoIX - 24-01-2017, 22:28

konradod, to zapraszam :D
Carloss - 30-01-2017, 12:53

Grafit ładniejszy od czarnego jest - bardziej nietypowy i moim zdaniem "prestiżowy".
Ja mam spokojnie ponad 200 km, więc blisko nie jest, a u mnie w okolicy nie ma nigdzie porządnego lakiernika - sama banda partaczy..
Ostatnio żonie lakierowałem prawie całą Astrę F (po kolizji) to już po kilku dniach zaczęły wychodzić niedoróbki - źle dotarta szpachla, gdzieniegdzie jakiś zaciek - normalnie masakra.
Kadett'a swego z kolei malowałem już 3 razy. Najpierw w jednym kolorze, później góra była w czarnym macie, dół srebrny metallic, teraz góra czarna perła - dół nadal srebrny metallic, ale z góry zszedł lakier bezbarwny i znów cały pojazd do malowania.
Tak się zraziłem tymi malowaniami, że powiedziałem sobie - dopóki oryginalny lakier jest w dobrym stanie, to nic z nim nie robię - może ew. oklejenie folią...

konradod - 30-01-2017, 17:40

To to właśnie też myślałem okleić: listwy boczne i dokładki zderzaków na srebrno. Sąsiad ma Clio grafitowe w kombi i właśnie tak ma fabrycznie noi relingi jeszcze zajebiście to wygląda.
Carloss - 08-02-2017, 13:17

Ja chciałbym obskoczyć całą górę czarnym carbonem, maska, dach - łącznie ze spojlerem i bagażnikiem..
Ale samemu tego nie zrobię, bo podejmowałem już jakieś próby, a w warsztatach za duży koszt, więc na razie zostanie srebrny.. :cry:

mariotd - 27-02-2017, 14:49

Wszyscy pytają o największe felgi, a ja zapytam o mniejsze ;p

Czy jeżeli trzymając się parametrów felgi (lancer 2.0 2003r) a wrzucając 14 cali zamiast 16 lub 15 czy będzie to powodowało jakis konflikt z hamulcami etc? Oczywiście opona byłaby stosownej grubości aby nie wyszły za małe koła ;)

grzeszek85 - 27-02-2017, 23:05

mariotd, z tego co pamiętam to 14 calowe są już za małe i będą trzeć o zaciski hamulcowe na przodzie. Najlepiej to poczytaj posty o tutaj