[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Podgrzewane fotele - Lancer CYxA
Mitsu_Gawlo - 15-01-2017, 14:00
Oo to chyba nic z tego. A ten czarny przewód?
tokyo - 16-01-2017, 19:09
Zolty kabel - poduszki
Cienki czarny czujnik zapiecia pasa
Gruby czarny zakonczony biala kostka - stale zasilanie elektrycznych foteli
Jezeli w twoim aucie nie bylo grzania a jest miejsce na przekaznik to instalacja konczy sie wraz z kostka w tunelu gdzies na wyskosci zaslepki pod przelaczniki podgrzewania
mattuss12 - 24-01-2017, 20:42
Przyznam że od listopada temat trochę w moim garażu umarł ale widzę że dyskusja wręcz przeciwnie:) Dzięki piękne za wszystkie porady i link do mat. Poszperam trochę, popytam tu i tam, może jednak gotowe fotele nie byłyby głupim rozwiązaniem..? dam znać jak jednak coś zainstaluje i będzie działać i się nie sfajczy;)
hubus - 03-06-2017, 17:30
Udało mi się kupić komplet Fotele podgrzewane+kanapa+tunel za 300zł. Ten sam materiał Intense więc mogę wymienić same fotele bez przekładania mat. Znalazłem kostki pod fotelami, mam też bezpiecznik. Przekaźnika nie ma, ale są styki i kable od niego odchodzą. Nie mam tylko kostki do przełącznika albo jej nie widzę przez otwór po zaślepce. Czy ktoś robił taką przekładkę? Czy kostka do przełącznika jest gdzieś schowana w tunelu? W tunelu który kupiłem są jakieś kostki, ale nie mam przełącznika więc nie jestem pewien czy są też od przełącznika podgrzewania.
[ Dodano: 03-06-2017, 22:43 ]
Niestety Mitsubishi pożałowało kostki do przełącznika podgrzewania.
Na szczęście w zakupionym tunelu jest odpowiednia wiązka
Jakby ktoś szukał przekaźnika to numer 21 a symbol MR588567 - też nie ma
muka997 - 23-06-2017, 16:18
czy ta kostka która jest wyżej(do której nie jest nic wpięte) na twoim zdjęciu jest od podgrzewania foteli??
hubus - 24-06-2017, 08:45
muka997 napisał/a: | czy ta kostka która jest wyżej(do której nie jest nic wpięte) na twoim zdjęciu jest od podgrzewania foteli?? |
Tak, dokładnie jest to instalacja do foteli. Aby działały fotele potrzebujesz też dolnej kostki w której jest zasilanie do przełącznika i kostki do samego przełącznika.
muka997 - 24-06-2017, 13:26
czyli warto kupić przełączniki z kabelkami odrazu do tych kostek
a w którym miejscu powinien być przekaźnik??
hubus - 25-06-2017, 16:43
Przekaźnik jest pod kierownicą, pierwszy od góry w prawym górnym rogu - dobrze jest opisane na zaślepce. Poniżej jest przekaźnik od ogrzewania tylnej szyby, jest on identyczny więc do testów możesz zamienić.
Najlepiej kupić przełącznik z kabelkami, ale chyba ciężko będzie. W ogóle mało tych przełączników na allegro. Instalację prędzej kupisz z tunelem. Żeby wszystko działało musisz jeszcze zmienić instalację do gniazda w schowku (ta sama, dolna kostka). Ja nie zmieniałem bo mi się nie chciało tunelu całego zdejmować a i tak miałem przecinać te kabelki żeby się wpiąć z kamerą i innymi gadżetami. Na zdjęciu widać taka elektryczną kostkę po prawej, to moje centrum dystrybucji energii Pomiędzy białymi kostkami ładowarka od kamery.
muka997 - 28-06-2017, 08:52
oki, dzięki za informacje, obecnie robię rozpoznanie tematu bo i tak rozbierałem tunel i okolice w aucie i chciałem się upewnić czy to jest to. Po wakacjach sie tym zajmę
edit. Bede musiał kupić fotele z podgrzewaniem i tu rodzi się pytanie, czy w lancerach były fotele sterowane elektrycznie czy wszystkie mają wajchy ??
gwardiaczek - 25-10-2017, 12:43 Temat postu: Re: Doinstalowanie foteli podgrzewanych
A propo włącznika podgrzewania foteli, gdzie on się znajduje w Lancerze VIII z 2009 roku? Szukam i nie mogę znaleźć a fotele na pewno podgrzewane bo podczas jazdy próbnej poprzedni właściciel włączał i grzało...
hubus - 25-10-2017, 14:17
Obok ręcznego, bliżej pasażera.
mazin - 27-11-2017, 21:00
tokyo napisał/a: |
Szukaj foteli z asxa sa tanie i mozna dostosowac do lancerka |
A na czym takie dostosowanie polega? Trzeba coś spawać (mocowania), lutować (wtyczki), czy też zasadniczo są "plug&play"?
hubus - 13-02-2018, 08:58
Schemat podgrzewania foteli:
http://docdro.id/AW7xM1c
C-25 Wtyczka do kostki w tunelu, zajęta przez gniazdo zapalniczki, zasilanie do przełącznika.
C-26 Wtyczka do wolnej kostki w tunelu, zasilanie foteli (wyjście z przełącznik).
C-23 Wtyczka do przełącznika.
Instalacja ma z jednej strony C-25 i C-26 a z drugiej strony C-23.
Damian7194 - 10-01-2021, 19:54
Witajcie, mam malutki problem z podgrzewaniem foteli w moim Lancerze. Mianowicie problem polega na tym, że fotel kierowcy nie grzeje w pozycji "HI". Na załączonych obrazkach widać, że przełącznik świeci się w pozycji LO i HI tylko u pasażera. Natomiast u kierowcy tylko na LO. Ktoś wie co może być przyczyną? Jak to naprawić? Jak się do tego zabrać?
HUGIO - 12-01-2021, 13:35
Damian7194,
http://mmc-manuals.ru/man...50038400ENG.HTM
|
|
|