Nasze Miśki - Czarny TURBOLOT-O1T
Tomi89 - 23-12-2016, 09:49
Jak malowane Plastidipem to nie ma prawa zejść jak dobrze nałożone kilka warstw, ja nie oszczedzalem gumy i mylem koła myjka nawet z bliska i nic się nie uszkodzilo
marcink - 24-12-2016, 10:55
Adhezja tej gumy chyba zależy w dużym stopniu od powierzchni na jaką się ją kładzie, czy jest dobrze wyczyszczona, jaką ma fakturę etc.
Pawel1988 - 18-01-2017, 00:31
Uszczelki turbo wymienione był problem z jedną śrubą, a dokładnie z tym jak ją odkręcić, kolektor zawadzał.
Trzeba było trochę dociąć klucz
Wszystkie uszczelki kupione w aso i co dziwne za wszystko 33zl
A z tej juz prawie nic nie zostało
Generalnie po zdjęciu osłon termicznych wyglądało to tak jakby pociło się z przewodu doprowadzajacego olej . Pojeździmy zobaczymy. Narazie 1 dzień sucho
Pawel1988 - 07-02-2017, 20:49
Turbo suche juz dłuższy czas więc działam .
Turbo timer zamontowany :
Przy okazji wymienione podświetlenie regulacji nawiewów na białe ledy. Jakby ktoś wymieniał to trzeba je np z góry czarnym szkotem zakleić bo było widać mocniejsze światło w punktach montażu.
Będę brać się za wydech i miałbym do Was 2 pytania :
Wydech zaczynam zaraz za kolektorem.
Kwasówka jeden środkowy przelot i końcowy komorowy magnaflow.
I teraz czy jeżeli średnica tego otworu to 2.25'' to jest sens montować np 2.5'' czy cały dać 2.25''
I drugie pytanie. Czy nie wykorzystać mojego oryginalnego tlumika, jako środkowego, wygląda jakby z nierdzewki, i przelot. Wie ktoś może czy to tłumik ,? Czy po prostu kupić jakiś przelot o podobnych wymiarach?
Pawel1988 - 28-02-2017, 22:52
Dziś pogoda sprzyjała wiec wziąłem się za kosmetyka Miśka
Gotowy na wiosnę
A to zestaw i efekty końcowe
Dancerk - 01-03-2017, 10:10
jeden z moich ulubionych modeli. mogę patrzec i patrzeć
Bzyk_R1 - 01-03-2017, 12:30
Ale fajny ten Twój czarnuch Powiedz mi jak po montażu HKSa? Czy masz taki objaw że po przekręceniu stacyjki na off silnik prawie gaśnie a następnie wraca na swoje obroty i timer odlicza? Bo zauważyłem na filmach że greddy i hks taki mają defekt i mnie osobiście bardzo to przeszkadza że silnik tak prawie gaśnie i dopiero zadziała timer.
Pasuje jeszcze usunąć "pomarańczę" z kierunków i będzie git!
Pawel1988 - 01-03-2017, 16:01
Tak mam tak ze jakby przez chwile nie było zapłonu ale jest to taka chwila ze prawie nie zauważalna. Może dlatego że mam nową kostkę stacyjki. Można powiedzieć ze prawie u mnie niezauważalne.
Pawel1988 - 01-03-2017, 16:24
Przypomniało mi się że nagrałem filmik po zamontowaniu. Jak się wsłuchasz to słychać tą chwile jak przekręcam kluczyk.
https://youtu.be/54o_PzMPpls
Bzyk_R1 - 02-03-2017, 10:25
Ciężko wyłapać tą "chwile" bo akurat mikrofon telefonu był w złą stronę ale ogólnie działa to fajnie, obrotomierz nawet nie drgnie, oglądałem w passerati jak to zamontowali to rpm kładł się na 0, po czym silnik wracał do życia. Ja dziękuję za takie odcinanie zapłonu. Ale tutaj szybko załącza się. Jedyne co mi przeszkadza to to pikanie. Nie wiem czy na żywo też tak daje po uszach? Bo na filmiku nie da się wytrzymać.
Pawel1988 - 02-03-2017, 14:05
Dokładnie same działanie uważam za bardzo dobre PIKANIE jest nie do wytrzymania pika przy zaplaniu przy gaszeniu i przy wyciąganiu kluczyka non stop. Przy najbliższej okazji będę to rozbierać i albo uda mi się wylutować ten głośnik albo to zakleje jakąś gąbką z izolacją
Pawel1988 - 10-03-2017, 00:02
Dziś przyszły mi duże klocki lego , wszystkie części do budowy nowego wydechu . Jakby osoby które robiły wydech z nierdzewki mogły się wypowiedzieć czy spawać to migiem ( chodzi mi o to czy spawy będą bardzo rdzewieć) czy szukać kogoś kto pospawa to tigiem z argonem. Albo jeszcze inaczej ? Ścianka 1.5mm.
P.S
Wasio - przód wydechu prowadziłeś tak samo jak orginał? Wszystkie te zakręty, czy może da się jakoś prościej , jakieś wskazówki ?
W@sio - 10-03-2017, 00:13
Na chwilę obecną rura jest praktycznie prosta az do tylnego mostu i na seryjnym zawieszeniu jest okay, ale na wiosnę przed montażem gwintu bede musial przerobic zeby nie uderzac wydechem
Pawel1988 - 10-03-2017, 00:30
No to już lepiej brzmi , będę mierzyć jak zdemontuje stary .
A kojarzysz jak miałeś to spawane i jak teraz wyglądają spawy ?
robertdg - 10-03-2017, 07:17
Spawaj TIGiem, tam nie masz metrów spawów aby to gnoić pólautomatem, spawy czy tez ich okolice będa Ci korodowac jak będziesz używał materiałów do obróbki które wcześniej obrabiały zwykła stal jak również materiałów nie przystosowanych do obróbki nierdzewki
|
|
|