Galant - Ogólne - Galant wycena po kolizji
misza116 - 19-12-2016, 22:09
Mój Avance był nieporównywalnie mniej uszkodzony, dostałem 3800.
Pisałem 3 odwołania.
Matti_777 - 20-12-2016, 22:48
Dzięki wszystkim za podpowiedzi, napewno zadzwonię po poradę oraz napiszę odwołanie i zobaczymy...
Kod: | Mój Avance był nieporównywalnie mniej uszkodzony, dostałem 3800.
Pisałem 3 odwołania. |
Te 3800 dostałeś dopiero po 3 odwołaniu? A ile Ci proponowali na początku?
misza116 - 21-12-2016, 22:10
Kiedy dostałem pierwszą wycenę, ktoś bardziej zorientowany powiedział mi, że pierwsza to 50% tego, co naprawdę możesz dostać.
Pierwsza była na 1900, ostatnia na 3800, więc coś w tym jest .
Pisz odwołania, ja nie korzystałem z żadnych prawników/magików, a jednak od żenująco-śmiesznej dobrnąłem do w miarę realnej.
trzmielu - 22-12-2016, 12:32
Witam,
może przyłączę się do tematu.
Kilka dni temu inn kierowca zatrzymał się na moim zderzaku. W sumie uszkodzenia niewielkie. porysowany zderzak. Spisaliśmy oświadczenie, pożyczyliśmy sobie wesołych świąt i do pracy.
Zgłosiłem szkodę do PZU, powiedzieli, że mogą zapłacić tylko 50% za malowanie zderzaka z uwagi na to, że nosi on jeszcze inne uszkodzenia niezwiązane ze zgłoszoną szkodą (niestety ktoś wcześniej przerysował zderzak i uciekł).
Dostałem niecałe 200PLN.
Macie doświadczenie czy można w takiej sytuacji siłować się z ubezpieczycielem by zapłacili większą część?
Pozdrawiam
Tomek - 22-12-2016, 12:58
trzmielu napisał/a: | Witam,
może przyłączę się do tematu.
Kilka dni temu inn kierowca zatrzymał się na moim zderzaku. W sumie uszkodzenia niewielkie. porysowany zderzak. Spisaliśmy oświadczenie, pożyczyliśmy sobie wesołych świąt i do pracy.
Zgłosiłem szkodę do PZU, powiedzieli, że mogą zapłacić tylko 50% za malowanie zderzaka z uwagi na to, że nosi on jeszcze inne uszkodzenia niezwiązane ze zgłoszoną szkodą (niestety ktoś wcześniej przerysował zderzak i uciekł).
Dostałem niecałe 200PLN.
Macie doświadczenie czy można w takiej sytuacji siłować się z ubezpieczycielem by zapłacili większą część?
Pozdrawiam |
siłować się możesz
ale co do zasady mają rację, więc nic nie ugrasz
ja bym się czepił kwoty
obtarcie zderzaka na colcie wycenili mi na 860 zł (MTU, więc jeden z większych sknerusów)
i dali mi 430, bo miałem inne obtarcie
5eba - 22-12-2016, 18:59
Z tego co wiem, nie ma szkody całkowitej w przypadku likwidacji szkody z OC - auto ma być doprowadzone do stanu przed szkodą i tyle.
Matti_777 - 23-12-2016, 16:05
szkoda calkowita jest wtedy gdy naprawa auta przewyzsza wartośc pojazdu przed szkodą w przypadku gdy mowimy o szkodach z OC
|
|
|