Nasze nieMiśki ;-) - I am the highway
Dan 78 - 14-12-2016, 11:26
Owczar napisał/a: | Gratulacje Chociaż gdybym ja kupował audi, to z jedynym słusznym silnikiem 4.2 |
Ale na 3UZ-FE chyba nie narzekasz ? Dla mnie to ideał marzenie V8.
Sorki za OT.
Owczar - 14-12-2016, 13:23
Ależ skąd - gdyby był montowany w Audi, to bym jeździł w Audi. Aczkolwiek 4.2 z Audi to też udana konstrukcja.
staszq2 - 15-02-2017, 19:10
Żeby nie było, że nic nie robię
29.12.16 r zrobiony tuning w postaci LPG
Tech 326 OBD, KME Gold do 240 KW, listwa Dragon Silver, butla 64 litry netto
Dwa tygodnie wcześniej kompletny nowy rozrząd z pompą wodą i uszczelkami pod głowicami i przy okazji zrobiona plecionka bo pierdział wydech, dodatkowo nowe przewody od wspomagania bo nagle zaniemogło, kupiłem nową pompę wspomagania ale okazało się, że to nie to - przewody sparciały od środka tak że blokowały przepływ płynu.
Dwa tygodnie temu oddałem autko do warsztatu na wymianę zawieszenia wahaczy górnych przednich + poliuretany na 2 tylne wahacze no i oczywiście zbieżność. No i kupiłem nowe gumniaki na zimę Voyager z bieżnikiem Ultragrip 8 - bardzo dobre opony z rantem, ciche dobre na mokrym asfalcie i w śniegu. Co tam jeszcze... Zakupiłem oleum z Valvoline i dodatki do oleju paliwa + rzecz jasna płukanka. Nowe żarniki ksenonów OSRAM i projektory LED do oświetlenia drzwi i chyba tyle tego
No i parę foto.
Owczar - 15-02-2017, 19:25
Ten olej w galancie po 8kkm tak rozklepal popyhacze że już szukałem nowych. Na szczęście to była tylko wina oleju.
staszq2 - 15-02-2017, 19:38
Owczar napisał/a: | Ten olej w galancie po 8kkm tak rozklepal popyhacze że już szukałem nowych |
Ja kupiłem Valvoline na próbę bo nie miałem wcześniej ale silnik po 2,5 kkm nie daje żadnych złych oznak a kolega który ma 2.4 zrobił ponad 60 kkm na nim i nic złego nie zauważył. Ale i tak jednak wrócę przy następnej wymianie do Millers'a bądź zakupię AMSOIL bo takiego zalałem żonie do Focusa i sprawuje się ok, a raczej na pewno nie zaleję już Motula bo wiem, że jest gorszy od Millers.
Bzyk_R1 - 16-02-2017, 08:32
Fajne projektory To jak z tym valvoline jest? myślę kupić teraz płukankę i zalać go do Gulfa tylko że 10w40. Będzie okej czy innego szukać?
Owczar - 16-02-2017, 10:16
Ja do swoich leje od dawna olej 5w30 Mobil 1 ESP.
W lexie stuknelo teraz ponad 20kkm bo czasu nie miałem, a olej a bagnecie jak nowy. Galant pracuje super jak chwilę po wymianie. Na Volvo kultura pracy tego silnika drastycznie spadała. Hydrauliczne popyhacze w galancie skutecznie mówią o jakości oleju.
Gulfa zalej jakimś 5w40. Może motul?
Bzyk_R1 - 16-02-2017, 10:34
Owczar, gulf ma prawie 500000 km i pochłania prawie litr oleju na dolewki więc 10w40 najlepsze. Silnik na zwykłej pompie to jest sdi. Po tej zimie mobila o takim oznaczeniu nie chce znać. Nowa nie zużyta bańka 5l zamarzła na balkonie. A co dopiero w silniku.
Piwor - 16-02-2017, 11:02
Bzyk_R1 napisał/a: | Nowa nie zużyta bańka 5l zamarzła na balkonie. A co dopiero w silniku. |
Pytanie, czy to był oryginalny olej.
Owczar - 16-02-2017, 11:14
Właśnie, ważne jest gdzie się kupuje olej. Warto sprawdzić oficjalnych dystrybutorów.
staszq2 - 16-02-2017, 11:34
Bzyk_R1 napisał/a: | Fajne projektory |
No właśnie chciałem sprawdzić jak to będzie w realu i jest git, zapewne dla niektórych to wieś tuning jak to w Audi ale o gustach się nie dyskutuje
Jak widać warto kupować u dystrybutora olej zapłacić 10-20 % więcej niż na allegro czy w jakimś tam tzw. przydrożnym sklepie i mieć pewność co do jakości oliwy. Ja narazie na Valvoline nie narzekam ale tak jak pisałem wcześniej kolejny to będzie Millers od oficjalnego dystrybutora albo olej którego w żadnym aucie nie miałem Liqui Moly ewentualnie jak kumpel załatwi mi oryginalny z ASO VW to się skuszę jak bedzie dobra cena bo już nie pierwszą opinię słyszałem od użytkowników, że ori VW jest lepszy od Motula, takie doświadczenia porobię i będę miał własne subiektywne zdanie połączone z obiektywizmem innych użytkowników. Się zobaczy ale na to poczekać muszę z 2-3 miesiace. A tak poza tematem Audi to ten AMSOIL który zakupiłem do Foczki to niebywale rzadki jest, takiego oleju jeszcze w życiu nie miałem ale jak bagnet po 1500 km jest jeszcze w miarę czysty to po innych olejach po przejechaniu 500 km był total czarny olej...
staszq2 - 22-03-2017, 13:39
Idzie wiosna to i gumniaczki zakupiłem co by nie niszczyć zimówek.
Miały wlecieć Rainsport 3 ale ze względu na ich miękka mieszankę i szybką ścieralność odpuściłem i wziąłem nie wiele gorsze na deszcz Ventus Prime 3
Fragu - 22-03-2017, 14:31
Też się nad nimi zastanawiałem jednak w końcu spontanicznie wybrałem Fuldy ;p
Najwyższy czas zakładać letnie buty!
larelijux - 22-03-2017, 14:45
Fragu, SportControl 2? Jak tak to już co najmniej 3 MM na nich jeździ
Fragu - 22-03-2017, 14:55
larelijux, nie, SportControl 1
|
|
|