Outlander II Ogólne - Montaż MMCS
juniorkm7 - 19-12-2016, 21:07
A tu znalazlem E-11
http://allegro.pl/radio-n...6646149580.html
Bizi78 - 19-12-2016, 21:09
Ale to nie MMCS.
juniorkm7 - 19-12-2016, 21:21
Aha faktycznie
ruks - 20-12-2016, 16:33
Podepne się pod temat, ja chciałbym do Pajero wsadzić taki sprzęt:
http://performancedrive.c...ford-stereo.jpg
Teraz mam jakiegoś starszego MMCS E-03 chyba, czy da się taką zmianę ogarnąć? I czy w ogóle ten w12 jest do dostania?
brylekVFR - 20-12-2016, 16:41
Da się tylko stracisz możliwość ustawień wyposażenia.
ruks - 20-12-2016, 17:25
brylekVFR napisał/a: | Da się tylko stracisz możliwość ustawień wyposażenia. |
Co dokładnie masz na myśli? U mnie MMCS nie pokazuje żadnych danych z kompa pokładowego, zresztą gdyby pokazywał to nowsza wersja tym bardziej chyba powinna
brylekVFR - 20-12-2016, 18:38
Takie:
rezon - 21-12-2016, 18:25
brylekVFR napisał/a: | Da się tylko stracisz możliwość ustawień wyposażenia. | ale jakość dźwięku zwykłego chinola jest nieporównywalnie lepsza od ori sprzętu Mitsu, a takie drobiazgi jak GoogleMaps czy Automapa z dynamicznym przeliczaniem trasy czy Yanosik wg mnie są znacznie bardziej użyteczne
brylekVFR - 21-12-2016, 18:34
Co kto lubi, i co woli. Wszystko ma swoje plusy i minusy, osobiście Yanosika włączam na telefonie. A czy jakość dźwięku chińczyka jest lepsza? Może i tak, pod warunkiem że nie ma Rockforda, bo jak jest to żaden chińczyk nie zagra z tym zestawem tak jak MMCS który wpełni współpracuje ze wzmacniaczem i do tego został stworzony.
juniorkm7 - 21-12-2016, 20:43
Z rockfordem MMCS faktycznie tak super gra? Spotkałem się z opinią że radio Rockford fabryczne Instyle gra lepiej od MMCS w Instyle Navi.
ruks - 21-12-2016, 21:42
To u mnie chyba nic z tych rzeczy nie da się ustawiać, bynajmniej nie dotarłem nigdy do takich ustawień. Muszę poszperać jeszcze. W każdym razie chętnie bym zmienił mojego MMCS na coś co obsługuje mp3 i/lub ma USB. Może coś podpowiecie? Co do jakości dźwięku to mogę porównać MMCS +Rockford do Bose, które mam w drugim aucie i generalnie nie ma porównania. Funkcjonalność też niestety jest na minus MMCS :-/ Nie bardzo też widzę działanie funkcji Speed compensated volume bo co zmienić prędkość to jest konieczna zmiana głośności ręcznie.
tyku - 21-12-2016, 21:46
Cytat: | Spotkałem się z opinią że radio Rockford fabryczne Instyle gra lepiej od MMCS w Instyle Navi. | Po pierwsze nie ma radia Rockford (tyle razy obalamy mity). Po drugie nie ma takiej opcji, aby radio zwykle porywnywać do MMCSa.
brylekVFR - 21-12-2016, 22:02
ruks napisał/a: | To u mnie chyba nic z tych rzeczy nie da się ustawiać, bynajmniej nie dotarłem nigdy do takich ustawień. Muszę poszperać jeszcze. W każdym razie chętnie bym zmienił mojego MMCS na coś co obsługuje mp3 i/lub ma USB. |
Musisz wejść w Setting i powinna byc zakładka Equipment, wchodząc w nią wchodzisz w ustawienia.
Druga rzecz że MMCS obsługuje MP3, nowsze wersje i USB
rezon - 22-12-2016, 16:09
brylekVFR napisał/a: | A czy jakość dźwięku chińczyka jest lepsza? Może i tak, pod warunkiem że nie ma Rockforda, bo jak jest to żaden chińczyk nie zagra z tym zestawem tak jak MMCS który wpełni współpracuje ze wzmacniaczem i do tego został stworzony. | Jak nie zagra, jak u mnie grał z ROckfordem ponad 2 lata I dopiero wtedy RF dał wyraźnie znać, że ma piękny 40cm subwoofer
brylekVFR - 22-12-2016, 16:48
Zacytuje Tokyo
"Rockford to system dźwiękowy w którego skład wchodzi od 6 do 10 głośników + dwucewkowy sub + wzmacniacz. Każdy ale to każdy głośnik ma swoja końcówke mocy. Wzmacniacz ma wbudowane filtry górno i dolno przepustowe dla każdego głośnika. Ma również zaawansowany układ DSP współpracujący z układami ze stacji multimedialnej oraz nawigacji. Współpraca ta powoduje poszerzenie bazy stereo swobodna regulacje różnego rodzaju parametrami jak i dolby prologic i dts"
Czy chińczyk w pełni zagra ze wzmacniaczem? Może i tak, może i zagra lepiej, każdy ma to co chce. Jedni wolą MMCS i pełną współprace z podzespołami samochodu do których został skonstruowany, a inni chińczyka gdzie opinie są różne, Ty chwalisz i Ci super działa, a są opinie gdzie coś się wiesza, nie działa sterowanie z kierownicy itp. Sam stałem przed wyborem MMCS czy chińczyk i po przewertowaniu internetu postawiłem na MMCS.
|
|
|