To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Brak konieczności wymiany oleju w skrzyni AT?

zbyszekm2 - 02-03-2017, 09:00

Ma82 napisał/a:
No i wymieniłem. Mam nadzieję, że jeszcze nie było za późno i skrzynia będzie latać dalej.
Skrzynia pracuje płynniej, szybciej redukuje. Największa różnica w trybie manualnym - wcześniej wrzucenie wyższego biegu zajmowało coś koło wieczności, teraz idzie to całkiem sprawnie.
Polecam.

Czyli warto wymienić ? :)

Ma82 - 03-03-2017, 11:13

Odpowiem jak dotrwa do kolejnej wymiany:)
jepm - 03-03-2017, 11:57

Ma82 napisał/a:
Odpowiem jak dotrwa do kolejnej wymiany:)

Jeżeli ma to być kolejne 260 tys, to trochę chyba poczekamy ? :lol:

Ma82 - 03-03-2017, 12:49

Zmieniłem serwis :wink:
Miły - 04-07-2019, 11:17

Cześć Ma82, mam dokładnie ten sam dylemat. Daj znać jak się skończyła Twoja historia, czy auto dalej jeździ po wymianie?
Patant - 04-07-2019, 11:38

Ja wymieniłem wszystkie możliwe płyny oleje i co tylko możliwe...Różnica spora skrzynia pracuje płynniej nawet przy przełączaniu biegów z P na R czy D czuć mniejsze opory.
Wymieniałem to wszystko w zimę i co najlepsze odrazu dało się wyczuć ze gdy auto postoi na mrozie to napędy nie maja na starcie takich oporów jak wcześniej

Miły - 04-07-2019, 13:37

Patant, ale jaką miałeś historię auta i czy tą skrzynie bez bagnetu? Mam info, że w tej z bagnetem wymieniać bez problemu, ale w tej słyszałem sporo o tym, że po wymianie może paść :(
zbyszekm2 - 04-07-2019, 14:33

Miły napisał/a:
Patant, ale jaką miałeś historię auta i czy tą skrzynie bez bagnetu? Mam info, że w tej z bagnetem wymieniać bez problemu, ale w tej słyszałem sporo o tym, że po wymianie może paść :(

Bzdura, nic nie padnie.
Wymieniliśmy w 1000 egzemplarzach i nic nie padło.

mikello - 04-07-2019, 15:02

btw
sprawdzajcie króćce przy chłodnicy oleju, u mnie skorodował wywaliło olej i oczywiście laweta.

Miły - 04-07-2019, 15:10

zbyszekm2 napisał/a:
Miły napisał/a:

Bzdura, nic nie padnie.

Tych V5AWF? Przepraszam, że tak męczę ale trochę panikuję :)

zbyszekm2 - 04-07-2019, 15:33

Miły napisał/a:
zbyszekm2 napisał/a:
Miły napisał/a:

Bzdura, nic nie padnie.

Tych V5AWF? Przepraszam, że tak męczę ale trochę panikuję :)

tak

Miły - 04-07-2019, 15:41

Lepiej wymiana dynamiczna czy statyczna? Podjechałbym do Was, ale mam 600km więc będę to musiał rozwiązać na miejscu :(
Patant - 05-07-2019, 01:23

zbyszekm2 napisał/a:
Miły napisał/a:

Bzdura, nic nie padnie.

Skrzynia z bagnetem

zbyszekm2 - 05-07-2019, 08:02

Patant napisał/a:
zbyszekm2 napisał/a:
Miły napisał/a:

Bzdura, nic nie padnie.

Skrzynia z bagnetem

Nie ma znaczenia czy z bagnetem czy bez, olej wymienia się.

klapek - 12-07-2019, 08:56

Wymieniałem w zeszły weekend rurkę magistrali olejowej przy chłodnicy oleju od AT (kupiona u Zbyszka).
Widać że olej lekko nie ma - wręcz czarny... Wystarczyło spojrzeć na niego, aby zdecydować o wymianie oleju wraz z filtrem.
Jak widzę u Zbyszka jest oryginał Mitsubishi a także Castrol.
Rozumiem że jest to akceptowany, przez tą skrzynię zamiennik?