To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8] Zgubiony kluczyk

geckon - 22-12-2016, 08:07

To zależy czy pamiętasz, gdzie je ostatnio widziałeś. Bo u mnie są dwie opcje, że spały w domu i dorwał je kot lub że jakimś cudem kluczyk został w kieszeni (odpiął się od reszty) i wyleciał na spacerze wieczornym. A co do metod szukania to moja babcia polecała św. Antoniego, a jak nie pomoże to Juda Tadeusz. Trzymam kciuki, obyś znalazł. Ja nie odpuszczam i codziennie szukam.
Sebastian_PL - 22-12-2016, 17:55

znalazłem kluczyk!;) Miałem go w bluzie. :) TO ostanie miejsce, o którym myślałem. Powodzenie życzę tobie w szukaniu. :) P.S. Ile kosztuje wymiana otuliny, obudiwy kluczyka z "imo" bo mam w fatalnym stanie?
plecho1 - 22-12-2016, 19:11

Możesz sam to zrobić z pomocą Poxiliny lub czegoś podobnego. Dorobienie klucza z miejscem pod transponder immobilisera to koszt około 60zł (tyle płaciłem jakiś czas temu). Tu masz ciekawy temat o kluczyku wraz z fotkami pokazującymi gdzie siedzi transponder http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27006
Sebastian_PL - 22-12-2016, 22:16

Ok, dzięki. Szkoda tylko, że nie ma już fotek. :/
plecho1 - 22-12-2016, 23:05

Fotki działają, może nie wszystkie ale na drugiej stronie jak najbardziej widać wszystkie ważne części kluczyka.
Mirol - 04-01-2017, 15:52
Temat postu: Klczyk
Ja za wymianę gumy w kluczyku płaciłem coś koło 40zł ale dorobienie drugiego kluczyka z immobilizerem kosztowało by mnie 500 więc sobie darowałem i dorobiłem pilot do centralnego zamka więc mam tyko jeden kluczyk do stacyjki i teraz niem problemu z otwieraniem auta. a dorobienie pilota to centralnego zamka to koszt 200 - 300zł.